Za 3x25 A je tak kabel dovolj, a sam bi ta kabel dal v cev fi 35 mm ali položil 5x6 ali celo 5x10 mm2. Cena kabla ni toliko višja lahko, lahko pa kdaj pride prav, če bo elektrika za polnjenje po drugi tarifi (kot je npr, elektrika za toplotne črpalke pri nekaterih dobaviteljih).Citat:
Uporabnik CLIO15 pravi:
Kabel pa 5x4 mm2
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Pripelji 5x4mm2 ali še raje 5x6mm2, da boš futureproof (in fireproof), tam pa daj ta veliko rdečo 32A vtičnico.
Ko boš vedel, kakšno vozilo boš imel, boš na to vtičnico potem nataknil ustrezen adapter.
Recimo, če boš imel polnilni kabel za na šuko vtičnico, potem daš veliki rdeči na šuko adapter in potem na tega šuko polnilni kabel.
Če pa boš imel avto, ki se lahko polni z več kot enofazno 16A, potem boš kupil npr. takle polnilni kabel (od Pečjakove ekipe - za ugodnejšo ceno me kontaktiraj):
http://eauto.si/metron-shop/?product=type2cee-32a-1-phase-carrier-case-test
Imaš pa tudi trifazne polnilne kable, torej iz 32A velike rdeče vtičnice na trifazni type2 Mennekes.
Nimam kristalne krogle, da bi vedel kako imaš narejeno elektriko doma zato sem zapisal, da bi "sam položil..". Če boš položil cev potem lahko strošek zmanjšaš, če namesto kabla uvlečeš posamezne žice.Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
Dovod do bajte je 5 6m2, ti bi pa dal noter 5x10?
bom dal 5x4, pa cev.
Eavta nimam še, a razmišljam, da bo čez10 let zagotovo drugače.
Citat:
Uporabnik nUUb pravi:
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Pripelji 5x4mm2 ali še raje 5x6mm2, da boš futureproof (in fireproof), tam pa daj ta veliko rdečo 32A vtičnico.
Ko boš vedel, kakšno vozilo boš imel, boš na to vtičnico potem nataknil ustrezen adapter.
Recimo, če boš imel polnilni kabel za na šuko vtičnico, potem daš veliki rdeči na šuko adapter in potem na tega šuko polnilni kabel.
Če pa boš imel avto, ki se lahko polni z več kot enofazno 16A, potem boš kupil npr. takle polnilni kabel (od Pečjakove ekipe - za ugodnejšo ceno me kontaktiraj):
http://eauto.si/metron-shop/?product=type2cee-32a-1-phase-carrier-case-test
Imaš pa tudi trifazne polnilne kable, torej iz 32A velike rdeče vtičnice na trifazni type2 Mennekes.
Zakaj je ta kabel tako drag?
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
To imajo resni el. avtomobili vse integrirano, ti rabiš samo priključek na štrom...