Elektro material

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Vidim, da so tudi tukaj kar različne cene od enega do drugega.

Kje najugodneje kupit elektro material, vse komplet?

Ljubljana - Gorenjska

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.615
88
48
Kupi čimveč na enem mestu, zahtevaj konkreten rabat, saj so marže ogromne in je kar precej rezerve v cenah.
Išči ponudbe pri :
Marchiol, Elektronabava, Eventus, večje lokalne elektro trgovine ...
Pozabi na Merkur in podobne gigante.
Pri kablih ne varčuj, naj ti svetuje izvajalec (da ti ne vrinejo kakšne čudne, cenene, poddimenzinirane vzhodne robe)
Pri stikalih in vtičnicah išči preverjene proizvajalce (tudi naši niso slabi), saj se pri kitajski robi serije menjajo zelo hitro, o kvaliteti pa ....

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Hvala za predloge
zmaga.gif
.

Vsekakor želim kvaliteten material, ker se bo delalo enkrat in naj bo dobro.

Zvezdice.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Vtičnice in stikala kupi nazadnje, ker nikol ne veš, če bo treba še kaj dodat ali odvzet. Ker vsega (ponavadi) nimajo na zalogi.

Pa obvezno globoke doze.

Bucko

Fizikalc
28. avg 2007
1.739
53
48
Vtičnice, stikala, .... če so ti všeč od TEM Čatež ... je najbolj ugodno, če greš iskat kar v njihovo industrijsko prodajalno.

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
ksz.... Sam sem drobno robo (stikala, razne vtičnice...) vzel pri Marchiolu, preko ene firme, ki dosti nabavlja pri njih. LeGrand, 30% popusta. Če imaš kakšna štromarska poznanstva, se ti splača.

Kable pa pri lokalni elektro trgovini, tudi občutno ceneje od tavelikih.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.908
113
Imaš še Elektrovod (poleg Mercator centra v Šišiki..oz nasproti Tapro-ta)....cenovno boj ugoden od Elektronabave.

Potem je še ena mala trgovinca na Vrhovcih (Če kajpoznaš)...par sto metrov niže od končne 4-ke (ob cesti dva veeeelika topola)....npr. jaz sem tam nakupil ves el. material.

jello

Guru
22. sep 2008
10.179
3.891
113
Stikala in vtičnice sem kupoval v B.L.Watt na Kajuhovi (Vimar), pa se spomnim da na gotovino je bil nek astronomski popust (mislim da okol 15%). Ostali material je nabavljal izvajalec.

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.615
88
48
@ jello

'Astronomski rabat ' je 40%+.
15% dobi vsak, ki ne čaka tiho na račun.

Tems-us, BL Watt, Elektrovod, Watt elektro, Počivavšek ... pa še kdo - ja imajo občasno ugodne cene, predvsem za ozek sortiman materiala. Večino pa zalaga Elektronabava, Marchiol, Eventus ...
Direkto pa vstopne cene varirajo tudi 80%, celo več, med omenjeno trojico in ostalimi.
Toliko glede cene in možnih popustov.

LP

jello

Guru
22. sep 2008
10.179
3.891
113
Saj se strinjam, ampak gotovinski popusti so ponavadi ne več kot 5%. Tukaj je bilo samo zaradi načina plačila 15% razlike. Da 15% popusta ni neka bajna cifra pa mi je jasno, razen če ne gre za nakup avtomobila (ponavadi).

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.383
172
63
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Imaš še Elektrovod (poleg Mercator centra v Šišiki..oz nasproti Tapro-ta)....cenovno boj ugoden od Elektronabave.

Potem je še ena mala trgovinca na Vrhovcih (Če kajpoznaš)...par sto metrov niže od končne 4-ke (ob cesti dva veeeelika topola)....npr. jaz sem tam nakupil ves el. material.

Verjetno misliš Tems-us, da pomagam, to je par metrov pred bivšo gostilno Jamnik oziroma Metrojem, če prideš iz strani končne 14.

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Jaz sem npr za en točno določen model in število stikal, vtičnic itd. posla po mailu povpraševanje na 4 konce. Povsod sem dobil točno 25% pousta. Vzel sem pa tam, kjer je bila seveda končna cena najnižja. V par dneh od povpraševanja do nakupa
smile-1.gif
.

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Žal si malo prepozen.

Danes sva kupila.

Ti sporočim ko bom rabila material za gornjo plato
grin1.gif

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Da imam jaz take zaposlene kot je albin75 in podobni, ki se registrirajo zgolj zato, da potem po vseh temah serjejo z reklamo svoje firme, jih v rit nabrcam drugi dan!