Elektro Ljubljana - zaračunavanje po novem

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.080
4.080
113
Moram rečt, da sem navdušen nad novo vlado.
/sarcasm off

Ne samo, da dvigujejo trošarine na goriva, zdaj dvigujejo še omrežnine za elektriko.

Ko gredo v Evropi cene goriv in elektrike navzdol, se jih pri nas zadržuje oz. viša. Lepo so nam začeli segati v naše žepe.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Treba je reševati Bavčarje in Šrote...
smirk-1.gif

To, da bo posledično, zaradi par kekcev (in nekaj slabih podjetij) zadušeno celo gospodarstvo, tudi dobri, nikogar ne zanima.

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
No, jaz osebno bom se bolj pospeseno delal na tem, da se odlogiram iz zadeve, imenovane Slovenistan.

Osebni ROI pri nas je cisto na psu.

LP,
PIC

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.530
317
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Sej veš, nova vlada, 4 leta so stradal, si je zdej treba mošnjičke napolnit...
Hehe, spet politiki.
grin1.gif

Mah, jaz sem trenutno še pod limitom pri mojem priljubljenjem dobavitelju elektrike
aplauz.gif
, vendar z otoplitvijo bom počasi šel čez. Tako da, čez kakšen mesec pogledam cene in cenovne načrte (npr. poceni ponoči, itd.) in na podlagi tega zamenjam dobavitelja.
Naj živi ''konkurenca''
priden.gif
.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Glede na to da se deklariraš za pametnega in preudarnega... mi ni jasno kako ne dojameš (glede na izkušnje) da bo zopet dokaj hitro prišlo do dviga cen pri vseh 5 ponudnikih... 2 meseca pred podražitvijo obvezno objava v medijih, potem sledi prehod, ki pa velja šele za naslednji mesec, vmes podraži tvoj ponudnik in tako naprej. Dolgoročno gledano si delaš "overhead", pa tudi ponudniki bodo "soon or latter, sooner the better" našli legalen način da kaznujejo prepogoste prehode med ponudniki...

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
enim dan mine v stilu:
vstanem
jem
grem v službo
delam, delam, delam
pridem dam jem, kaj postorim
glava na pašo, mogoče otrok
spanje

drugim
vstanem
kofetkam, mislim kje bi prišoparal evro
grem v službo, delam ali en delam
razmišljam kako bi prihranil še evro, do dva
grem dam, vmes na kavo
tuhtam kao bi prihranil 20 centov
pridem dam, preračunavam in preračunavam,
grem spat srečen

razlika emd prvim in drugim je ta, da prvi mesečno zagoni 10 do 50 evrov več za življenjske zadeve od drugega, drugi pa par kavic, če ne to pa sigurno 30 ur življenja mesečno, zato da prihrani 50€

groba delitev, brez oseb.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Pazi sedaj, ko bo ga. Kozarčeva usekala po tebi... MTL se bo pa raje potuhnil...
hysterical-1.gif

Drugače se pa strinjam s tabo. 30 ur prostega časa več mesečno je neprecenljivo za vse ostalo pa je tu Mastercard
hysterical-1.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
sploh je neprecenljivo, ker se teh 30 evrov v večini primerov kompenzira s pijačkami, kofetki, kolosejčki..

če bi se res prihranilo bi bilo super.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.530
317
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Glede na to da se deklariraš za pametnega in preudarnega... mi ni jasno kako ne dojameš (glede na izkušnje) da bo zopet dokaj hitro prišlo do dviga cen pri vseh 5 ponudnikih... 2 meseca pred podražitvijo obvezno objava v medijih, potem sledi prehod, ki pa velja šele za naslednji mesec, vmes podraži tvoj ponudnik in tako naprej. Dolgoročno gledano si delaš "overhead", pa tudi ponudniki bodo "soon or latter, sooner the better" našli legalen način da kaznujejo prepogoste prehode med ponudniki...
Jaz se nič ne deklariram, ampak hvala.
grims-1.gif

Sicer pa, če boš natančno prebral moj mail, boš pogruntal, da sem napisal, da bom preveril cenovne plane (torej npr. ceneje ponoči, dražje čez dan, zastonj od 11.59 do 12:01
evil.gif
) in na podlagi tega izbral ponudnika, kateri bo najcenejši ob moji porabi.
To, da bodo vsi podražili slej kot prej, bi lahko videl, da mi je jasno iz mojega maila in komentarja o ''konkurenci''.

Nič, sedaj moram pa it na 4 kavice
cheer.gif

Off: kje sem se pa že jaz kaj potuhnil?
confused-1.gif

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.573
8
38
Ali ste že dobili poračun za elektriko .Namreč včeraj smo ga dobili in me je skoraj kap .
Povprečna dnevna poraba 19kWh. to ti znese da imaš faktor porabe 1,5 .

Zdaj se bomo lotili ,da ugotovimo kaje smo toliko porabili .