Električni oljni radiator ne vklopi...

sierra5

Pripravnik
15. jan 2008
43
0
6
Prelepa Gorenjska
... o saj vem zakaj ne vklopi, povsem prežgalo se je nekakšno termostatsko stikalo, verjetno bimetalno, pa na plastičnem nosilčku ima en železni valjček, prosto viseč izgleda kot ena utež. Kljub temu, da se dosti ukvarjam z elektriko in elektroniko, sem takšen termostat prvič videl, ko sem razdrl prijateljev radiator. Nosi oznako T202 in niti ne vem pod kakšnim imenom naj ga po netu iščem. Poskusil sem že pod vsemi izpeljankami od termostata in nič. Mi lahko kdo pomaga vsaj z imenom tega dela, če pa ve kje ga nabaviti pa toliko bolje... A ja Radiator je PERFECT in ima preklop 800 - 1200W. Hvala vnaprej za pomoč.
Lp
Sierra5

scsiii

Pripravnik
1. sep 2007
166
2
18
če izgleda takole

47-281.jpg

je termo varovalka... cena nekaj centov, priporočam pa da jo nakrimpaš z tulci in ne prilotaš z spajkalnikom saj lot rad popusti...

mogoče bi bilo bolje če to prepustiš nekomu ki je to že kdaj delal, da ne bo kakšnega požara...

LP

sierra5

Pripravnik
15. jan 2008
43
0
6
Prelepa Gorenjska
Hvala za trud, vendar ni termovarovalka, (jih imam) je nekakšen bimetalni termostat - dva paralelna kovinska lističa kak cm široka in 2cm dolga in cca 0,8 - 1mm debela, opremljena s kontaktoma (takšnima kot so v relejih) no bila sta, ker je eden dobesedno odžgan, na enem od teh peres pa je na plastičnem držalu (ki se je delno raztopil) pritrjen manjši kovinski valjček - utež. Nikoli še nisem srečal kaj takega, pa sem na področju elektrike in elektronike, pa še kje, kar doma..
Lp