Ekstrakcija zoba

Car

POSTman
4. avg 2007
8.496
1.647
113
55
Planet zemlja
www.posta.si
Pred enim tednom so mi na stomatološki kliniki izpulili osmico. Po enem tednu me še vedno kar precej boli. Je to normalno ali je bolje, da grem na kontrolo?

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Verjetno je prišlo do alveolitisa. Lahko se greš pokazat osebnemu zobozdravniku, čeprav verjetno ne bo kaj dosti naredil, malo toalete rane. Če nisi otečen, imaš kaj gnoja ali pa vročine bo minilo samo od sebe, škodit pa tud ne more, če se greš za vsak slučaj pokazat.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.496
1.647
113
55
Planet zemlja
www.posta.si
Sem šel pokazat, res je vnetje kosti, dala mi je trakec, ki ga bom hodil menjat cel teden!
zmaga.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Ja trakec... pri teh trakcih(v zvezi z alveolitis sicca) je tako, da se ponavadi s trakcom celi 7 dni brez pa 1 teden
evil.gif

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Ja trakec... pri teh trakcih(v zvezi z alveolitis sicca) je tako, da se ponavadi s trakcom celi 7 dni brez pa 1 teden
evil.gif
A tak kot pri homeopatiji?
evil.gif

Nazadnje uredil moderator:

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Žena je dobila napotnico za ekstrakcijo osmice - kam je potrebno iti? Je kaj dosti izbire sploh?

Rajc

Pripravnik
22. jul 2007
571
5
18
če si iz Lj ali okolice, priporočam dr. Borut Sotošek KLIK
zmaga.gif

Čakalna doba cca. 5 mesecev

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik Rajc pravi:
zmaga.gif

5 mesecev za ekstrakcijo? Halo, na urgenci je bila prejšnji teden in na zdravilih, zdaj pa ima napotnico z opombo "Bolečina!" in bo morala čakati pol leta? Kje to mi živimo?
bonk.gif

Rajc

Pripravnik
22. jul 2007
571
5
18
v kapitalizmu...

če gre za kirurško odstranitev (zob še ni v celoti izrastel ven) je čakalna doba kar dolga. V Postojni je kolega čakal 2 meseca, jaz pri sotošku 5, če pa boš plačal, bo pa čez par dni na vrsti (zgornje osmice cca. 200€ -300€, spodnje nekaj dražje)

če pa ni potrebna kirurška odstranitev, pa naj gre v nek ZD k ortodontu pa ga bo hit vn spravu...

Nazadnje urejeno:

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Citat:
Uporabnik Rajc pravi:
zmaga.gif

5 mesecev za ekstrakcijo? Halo, na urgenci je bila prejšnji teden in na zdravilih, zdaj pa ima napotnico z opombo "Bolečina!" in bo morala čakati pol leta? Kje to mi živimo?
bonk.gif

In kaj? Zadeva se simptomatsko pozdravi potem pa izpuli, ko pride na vrsto. Drugače pa se lahko naročiš tudi samoplačniško. Pri Sotošku te bo zadeva stala nekje 400-500€. Drugače pa se lepo postavi v vrsto za tistih 500, ki so se za to storitev odločili pred tabo.

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.421
529
113
43
Še vedno Rdeči revirji
S stomatološko kliniko imam naslednjo izkušnjo. Čakalna doba, da prideš vrsto, je kar dolga, ko pa prideš na vrsto pa gre kar hitro.

Če je zob zunaj ni nujno, da ti ga izpuli osebni zobozdravnik, men so taki zgornji osmici pulili na stomatološki.
Če imaš pa kirurško odstranitev, pa pazi da se ti kaj ne zagnoji. Jaz sem za spodnjo osmico konzumiral 2 škatlici Amoksiklava in 2 škatli konjskega Ospena, pa dvakrat so mi zob žagali.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Citat:
Uporabnik Rajc pravi:
zmaga.gif

bonk.gif

In kaj? Zadeva se simptomatsko pozdravi potem pa izpuli, ko pride na vrsto. Drugače pa se lahko naročiš tudi samoplačniško. Pri Sotošku te bo zadeva stala nekje 400-500€. Drugače pa se lepo postavi v vrsto za tistih 500, ki so se za to storitev odločili pred tabo.

Hehe, klasična slovenska.
bonk.gif

Če moramo mi čakati, pa daj še ti. Ne bi se pa vprašal, če je v zdravstvu kaj za popravit, da nikomur ne bo treba čakat?

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Citat:
Uporabnik Rajc pravi:
zmaga.gif

bonk.gif

A piše na napotnici nujno? Potem jo morajo vzeti v (če se ne motim) 48 urah (ali so 3 dnevi)?. Če ne, se pač čaka.