Eksplozija v Oslu

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.
I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik alexx_ pravi:
glede na tvoje nazore ne verjamem tega. in imel te bom na oceh, pravtako tvoje krizarje.

Po moje tudi ni več daleč, da se kakšnemu 32 pri nas malo spipa. K sreči je pri nas na trgu manj orožja, ker je bilo prodano
evil.gif

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.102
6.290
113
blizu močvirne prestolnice
Ti kar imej na očeh, se mi taki kot vidva z Snecerjem smilita, nimata ne družine, ne vere! Avatarja ne bom menjal saj so Križarji bili pravi borci, dokler jih pohlep ni ugnobil, ampak to je bilo že takrat ko so zgubili Sveto deželo!

I

Izbrisan uporabnik #488

V bistvu ti tvoja ideologija pravi, da je družina vse, a ne, sicer tega ne bi vedel.

Ampak vrnimo s k tematiki, izpostavil sem novodobnega krščanskega viteza, kaj praviš na to?

TRiK

Fizikalc
20. jan 2009
850
22
28
ksz
Nisem vsega bral - kakšna je torej zgodba za tem napadom? Radikalni nacionalist, ki se je odločil, da demonstrira mržnjo do multi-kulti skozi neko novodobno mitologijo križarstva? Je to to ali sem kaj zgrešil?
Edit: Motiva ni razkril, očitno pa je bilj njegov primerni cilj (pred neposredno eliminaciji nasprotnikov) pustiti karseda močan ideološki vtis.

Nazadnje urejeno:

suzica

hođa
21. jan 2011
1.914
0
36
48
PLANET ČVIČK
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:

Citat:
V manifestu z naslovom "Deklaracija o neodvisnosti Evrope", ki je delno dnevnik, delno priročnik za izdelavo bomb in delno politični manifest, je predstavil svoja prepričanja in poglede, je poročala norveška televizija TV2. V njem med drugim kritizira večkulturnost in trdi, da bi bilo treba priseljence, še posebej muslimane, iz Evrope izgnati .

Zelo zanimiva so njegova pričevanja v tej deklaraciji...prav fascinantna
bonk.gif

In potem včeraj zvečer vidim pri dnevniku kako eden norveški model trdi da je tega apokalipstičnega morilca poznal in je jasno povedal da je ta apokalistišči morilec imel za najboljšega prijatelja arabca (beri ARABCA) in stvari se tudi raziskujejo v tej smeri... @erikson bi nam lahko kaj postregel v tej smeri..mogoče tudi prispevek iz rtvs slo1...mogoče še kaj več na ameriških straneh
grims-1.gif

@8888- brez zamere, sam tvoj avtar je res nekako hud ali kako bi se že izrazil.. nezaželjen....posebej v tej temi in v teh času neljubih dogodkov...naredi pa kar češ.

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
Citat:
Uporabnik TRiK pravi:
ksz
Nisem vsega bral - kakšna je torej zgodba za tem napadom? Radikalni nacionalist, ki se je odločil, da demonstrira mržnjo do multi-kulti skozi neko novodobno mitologijo križarstva? Je to to ali sem kaj zgrešil?

novodobni krizar, radikalni vernik, nacionalist, rasist.

zeli "ocisceno" in konservativno evropo

psihopat.

Nazadnje urejeno:

erikson

Guru
25. avg 2007
22.805
6.568
113
Citat:
Uporabnik suzica pravi:
Zelo zanimiva so njegova pričevanja v tej deklaraciji...prav fascinantna
bonk.gif

In potem včeraj zvečer vidim pri dnevniku kako eden norveški model trdi da je tega apokalipstičnega morilca poznal in je jasno povedal da je ta apokalistišči morilec imel za najboljšega prijatelja arabca (beri ARABCA) in stvari se tudi raziskujejo v tej smeri... @erikson bi nam lahko kaj postregel v tej smeri..mogoče tudi prispevek iz rtvs slo1...mogoče še kaj več na ameriških straneh
grims-1.gif
Saj je v dokumentu vse napisal - imel je najboljšega prijatelja muslimana. Potem pa je imel težave z raznimi napadi in grožnjami muslimanov, poizkusi ropov in se ni več počutil varnega. Prepričan je bil, da zakon / država preveč ščiti muslimane, ki jih je po norveških šolah vedno večji delež. Odločilen pa je bil napad NATO na Srbijo, ki se je po njegovem mnenju hotela zgolj ubraniti muslimanov. Tako da je stopil v kontakt s srbskim vojnim zločincem in se srečal s skupino, ki naj bi ubranila Evropo pred islamom.

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.177
7.930
113
Eden izmed postov hrvaškega foruma na isto temo:

Alberto69 kaže: Pogledaj post
Od 2009. Norveska je jedina europska zemlja koja nije u proracunskom deficitu, tako da je bilo samo pitanje vremena i metode kojom ce je prisiliti na "raspodjelu" bogatstva. Trosenje naftnih prihoda na dobrobit svojih gradjana je nedopustivo i za sustav vrlo opasno.
Mislim da u tom grmu leži rješenje. Ubojica nije ništa fanatičniji od veæine naših lijevih i desnih forumaša ali ja ipak ne očekujem da netko počne pucat po meni na Jarunu...

Ne vodi fanatično mišljenje nužno do ubojice... Element takvog uma je, ali nisu svi fanatici ubojice, to je smiješno.

On je uporabljen za tu misiju, pa ne zna ni objasniti zašto je ubijao Dobro, tek je početak ispitivanja.

Sad æe se svatko koji misli da je islam militantan u svojoj biti smatrati potencijalnim masovnim ubojicom? Smiješno. I apsolutno je nelogično objašnjenje da je ubijao Norvežane jer mrzi muslimane. Kak ne vidite koliko je to kontradiktorno? Bomba u vladu da, ubojstvo premijera da - ako si protivnik neke politike, ali ne i masakr mladih ljudi, to je nepovezivo.

Sjetimo se što se dogodilo Poljskoj kad su se vladajuæi usudili usprotiviti nekim zapadnim zahtjevima. Istina je da su i Poljaci bili krivi jer moraš biti malouman smjestiti najvažnije političke figure u jedan avion

TRiK

Fizikalc
20. jan 2009
850
22
28
Povod za celoten njegov "projekt" je torej občutek ogroženosti - potemtakem iz tega izhaja radikalizacija njegovih prepričanj.

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
meni samo ni jasno, da tip piše o tem in onem dolgo časa, javno itd, objavi moten posnetek in manifest , pa nikomu ništa. Take ljudi bi morali preventivno zapirat. Človekove pravice gor ali dol.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.805
6.568
113
Norveška sicer ni članica EU (je pa v NATO).

Kot sem že napisal, so tudi edina država, kjer je LIDL zaprl vse svoje trgovine - Norvežani so se potrudili zaščititi svoje štiri trgovce ter proizvajalce in niso hoteli kupovati tujih (nemških) izdelkov namesto domačih, čeprav so bili cenejši.

TRiK

Fizikalc
20. jan 2009
850
22
28
Tudi na to temo bodo določeni morali podati odgovore, brez skrbi.
Ne glede na teorije zarote me bolj zanima, kdo bo v konkretnem primeru vojni dobičkar. To bo za sabo gotovo potegnilo določene konsekvence in zanimivo bo opazovati, komu bodo te spremembe šle na roko, torej kdo jih bo izkoristil v svoj prid.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.805
6.568
113
Citat:
Uporabnik Diablo pravi:
meni samo ni jasno, da tip piše o tem in onem dolgo časa, javno itd, objavi moten posnetek in manifest , pa nikomu ništa. Take ljudi bi morali preventivno zapirat. Človekove pravice gor ali dol.
Manifest je dokončal in razposlal eno uro pred eksplozijo. Prej ga je izredno skrbno varoval, menjal trde diske, mini USB ključke skrival v kleti, ...

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
NAJNOVEJŠE: Medtem ko v katedrali v Oslu poteka spominska slovesnost, so oboroženi policisti izvedli operacijo, povezano s petkovima napadoma. V operaciji sodeluje protiteroristična enota, znan kot Delta.

vir: rtvslo

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.