Eksplozija na Vrhniki

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-372
113
no, dej ne pametuj. Firma je imela varnost na najvišjem nivoju.

Glavno skladišče je pod zemljo v hribu.

V teh prostorih je potekala proizvodnja, torej je bila tukaj verjetno manjša količina smodnika. Je pa res, da verjetno je vzrok človeška rutina, ko postane človek manj previden.

tukaj se vidi, da je objekt z dveh strani v hribu... Glavno skladišče je pa drugje.

1676893422392.png

• Objave ne odobravam
Reactions: ales85

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
bizi mora pristavit svoj piskrček in malo popametovat, čeprav nima pojma o dejanskem stanju.

Ker ti pa imaš oz. si 100% da je recimo v proizvodnji bila količina eksplozivnih snovi v okviru zakonsko določene? In daj je bila količina teh snovi izven ogenjvarnih kontejnerjev ustrezna varnostnim standardom?

Ker drugače so ti standari taki da če se na mizi vžge karkoli pač delaš (sestavljaš ognjemet) tam ne sme biti niti ne v neposredni bližini odvečnega vnetljivega/eksplozivnega materiala. Bi se dalo glede na posledice sklepat da če niso ravno sestavljali ognjemetne baterije za novo leto za lj grad, da je materiala bilo vseeno preveč in da smernice varnostni niso bile izpolnjene.

• Všeč mi je

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
no, dej ne pametuj. Firma je imela varnost na najvišjem nivoju.

Glavno skladišče je pod zemljo v hribu.

V teh prostorih je potekala proizvodnja, torej je bila tukaj verjetno manjša količina smodnika. Je pa res, da verjetno je vzrok človeška rutina, ko postane človek manj previden.

tukaj se vidi, da je objekt z dveh strani v hribu... Glavno skladišče je pa drugje.

Poglej priponko 63832
Pri manjši količini smodnika, opazovalnice ne bi zaznavale potresa. Pa tudi stvari ne bi letele par sto metrov naokoli, če bi bila proizvodnja pod zemljo.

• Všeč mi je

Irbis

Pripravnik
18. feb 2022
45
30
18
"Vsi objekti" je res precej pretirano, vkopane so bile samo bolj tiste stvari, ki so bile bolj nevarne za eksplozije. Še najbolj problematična je bila proizvodnja črnega smodnika, večine industrijskih razstreliv itak zlepa ne vžgeš brez detonatorja (in se ravno zato tudi uporabljajo v industriji).

• Všeč mi je
Reactions: Matey

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.022
10.765
113
kod Džej-Zija
Če si slučajno bral moje prispevke v tisti temi, si lahko opazil, da sem zelo na strani žrtev in niti pod razno ne zagovarjam tipa. Prav nasprotno, že zdavnaj bi ga morali odstraniti iz občestva.

Zdaj pa veselo naprej trosi stereotipe.

• Všeč mi je
Reactions: Matey

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-372
113
mislis rect "najprej"?

nisem vedel, da je eksplozija na vrhniki prerukala parlament!!