Eksekucije v ZDA - zakaj tako dolgo čakajo?

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Nimam pojma, zakaj točno je protokol takšen kot je...
confused-1.gif

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
mogoce zato, da lahko tisto "pomoto" z manjkajoco prvo terapijo za komo veckrat izvajajo. Ne vem ampak taksen obcutek imam, od elektricnih stolov naprej...saj poznamo rek, katerega del se glasi> kruha in iger... zato sem se vedno ZA strelski vod in pika. Tudi sam bi si izbral taksen nacin.

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
ksz

Najbolj neumno pri teh stvareh je, da o življenju/smrti odloča porota, ki je sestavljena in običajnih državljanov, ki sploh niso pravniki in kolikor je videti na tv-ju odločajo nekako na podlagi svojih čustev, sploh če so dokazi pomankljivi. In potem se ti v poroti znajdejo pacienti ala 8888, ki so odločeni vnaprej. Zadnjič, ko sem gledala posnetke na youtube-u so dejansko kazali kako je imela ena iz komisije, ko so odločali o pritožbi na smrtno kazen, že vanprej napisano mnenje komisije .... en član porote je vmes pripomnil, da se v tem primeru pojavlja dvom in so ga namesto o razlogih za to začeli napadati, da ima on moralne zadržke glede smrtne kazni.
bonk.gif
Adijo pamet v glavnem, nobenega omenjanja dejstev, ampak samo nakladanje na neki načelni ravni ... in Američani svet učijo demokracije. :/

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
odkrivas toplo vodo. na tem TEMELJI DEMOKRACIJA! na ljudeh, ki odlocajo s custvi brez kancka zdrave pameti. jasno? ne prevec?

17758-icon_confused.gif
ljudje ste po 2 vojni hudo zavedeni.

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Ne vem kje ti živiš, ampak kolikor poznam stvari pri nas te obsodijo na zapor (npr. zaradi umora), samo ko so 100%, da si kriv, torej sledi, da si bil na kraju zločina, izjave očividcov, preverjanje gsm-ov, zbiranje takšnih in drugačnih dokazov ... Čim se pojavi kanček dvoma, ti ne morejo nič. Tudi pred kratkim so oprostili modela, ker so mu uspeli dokazati samo to, da je bil na kraju umora, imel pa je na sebi premalo sledi smodnika, da bi lahko z gotovostjo trdili, da je on tisti ki je streljal. Verjamem, da se povsod, kjer je zraven človeški faktor, pojavljajo napake in vpletanje čustev, zato pa so tako razviti vsi pritožbeni mehanizmi, da se število napak skrči na minimum. Ta praksa s porotniki je meni osebno čisto nesprejemljiva in hvala bogu, da je pri nas ne prakticiramo.

lp

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.509
7.701
113
No tale je pa za v arhiv. Prvo napises "kolikor poznam stvari" potem pa "Ta praksa s porotniki je meni osebno čisto nesprejemljiva in hvala bogu, da je pri nas ne prakticiramo." A si ziher da je ne? Na okrožnem sodišču sodi senat ki je sestavljen iz sodnika in dveh sodnikov porotnikov (ki sta - guess what - laika).

EDIT
oz za umor - dva sodnika in trije sodniki porotniki

Nazadnje urejeno:

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Zakaj? 20 let zapora je za babe, bos pa ja dec in sprejel smrtno obsodbo za svoje napake.