Ekonomija - trženje ali turizem?

Mihail

Pripravnik
1. sep 2007
167
0
16
Jutri planiram it na ekonomsko fakulteto na informativni dan. Najbolj sta mi blizu trženje in turizem. Zanima me če je kdo tuki gor, ki študira kaj od teh dveh? Katera smer je bolj perspektivna?

zverca

Fizikalc
26. avg 2007
1.280
0
36
42
stražišče
jst ti bom tkole svetovala, sm ravno diplomirala na ekonomiji,

en k... je pomembno kera smer si, ce mas znas jezike ti ne bo noben delodajalec moril kera smer si,

tolk znanja pa da si bos ful pomagal pri delu ne bos pridobil

drugace pa mas izbirne predmete s katerimi potem obe smeri skombiniras:).......tko sm jst naredila, sicer mam jst smer management in organizacija vendar z veliko predmeti iz trženjske smeri

ce si ti pa da pa pac studiras obe smeri vzporedno tud to mas varianto
wink-1.gif

zverca

Fizikalc
26. avg 2007
1.280
0
36
42
stražišče
jst mam sluzbo, sam se mi izteka pogodba in ne nameravam podaljsevati,

tko da trenutno se mal iscem in odlocam kam bi sla

sluzba je tko pr ekonomistih, odvisno kolk si iznajdljiv in vztrajen da dobis (poleg vez)
wink-1.gif

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Mihail pravi:
Jutri planiram it na ekonomsko fakulteto na informativni dan. Najbolj sta mi blizu trženje in turizem. Zanima me če je kdo tuki gor, ki študira kaj od teh dveh? Katera smer je bolj perspektivna?

Po defaultu nobena... Ce je to glavni kriterij bos moral pokukat na kako drugo fakulteto.;) Na turizmu se da vsaj kaj lepega videt
d055.gif

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
za turizem je bolš it v portorož. ker na EF imaš nekje 70% istih predmetov kot ostale smeri in samo par "svojih" predmetov.

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
Čeprav je veliko možnosti, da boš po obeh končanih faksi bil brezposeln, bi se jaz še vedno odločil za EK. Vsaj imaše eno za prav izobrazbo. Turistica je bol larifari. Glih če ne veš kam se vpisat bi rekel.

Mihail

Pripravnik
1. sep 2007
167
0
16
Kakor so danes na informativnem povedali & pokazali, naj ne bi bil tak problem z zaposlitvijo. Sicer so verjetno malo obrnili vse skupaj, ampak po anketi, ki so jo nardili med diplomanti od 1995 do mislim da lanskega leta je po pol leta dobilo zaposlitev 60% diplomantov, po enem letu pa okrog 90%.

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
Sem mnenja, da v roku enega leta dobiš čisto z VSAKIM dončanim faksom službo, Pa ne glej na to, glej kaj te zanima, poleg tega, ne jemlji resno vse kar pravi šola, ker oni to prvič delajo da dobijo čimvečje št. ljudi. Sicer za EK ni to problem ker je vedno naval, je pa drugod problem in morajo malo prirediti statistike.
smile-1.gif

Tjasa

Fizikalc
10. dec 2007
4.403
0
36
Da služba ne bo problem, ti itak rečejo na vsakem faksu.
grin1.gif

Izkušnje ljudi govorijo drugače, sicer je pa dons tko, da al morš bit res nekaj posebnega in nekaj obvladat v nulo da si res najboljši, al pa da poznaš prave ljudi. In to je to.

gs1422

ekonomist
13. okt 2007
1.158
0
36
44
Dobova
In na "štromči faksu" je to tudi res.
grin1.gif
Mene so nemci "rezervirali" že v tretjem letniku, za tedanjih 70 tisočakov/mesečno.
Mati so bili srečni, da me niso imeli več na grbi, jaz se pa še danes tolčem po "betici", kaj mi je bilo, da sem sprejel.
bonk.gif

mish

Pripravnik
18. avg 2007
181
0
16
Obišči stran
Malo ste se oddaljili od teme!
Sam bi ti mogoče raje predlagal turizem. Kot prvo na trženje je velik naval tako, da moraš imeti dobro povprečje v prvem semestru da obstaneš tam. Kot drugo, načeloma so turistični predmeti lažji (vsaj tako pravijo) - in kot so že drugi napisali, je na koncu precej vseeno katero smer si delal. Predlagam ti predvsemd da si pogledaš predmetnik za 2 in 3. letnik, da se ne zajebeš s kakšno Mikroekonomijo2 in Makroekonomijo2 in podobnim sranjem
wink-1.gif

Sicer izberi tisto kar te najbolj zanima.
Sam študiram podjetništvo in je zanimiv študij. Verjetno bi na kateri drugi smeri že bolj obupaval. Ekonomija sama po sebi ni ravno super stvar za študirat, razen če si ful notr v finančnih poslih ipd.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Slab nasvet. Izbrati tisto smer, ki je lažja. Kaj pa je problem imeti višje povprečje? Če se šlepaš na eni smeri, se boš tudi na drugi.

Mikro 2, Makro 2...itd.... uuu straj in trepet. Verjetno so vam ukinili tudi Matematiko 2 in Statistiko 2.
hysterical-1.gif

Če hočeš po faksu uspeti, moraš imeti neko kompetenčno prednost pred ostalimi (jezik, poznavanje PC, dober s številkami itd...itd... ). Če to pomeni 100 ur več učenja letno, pa naj pomeni. Raje študiram tisto, kar me zanima, kot tisto kar mi je lažje.

Ekonomija ni super za študirat, če se tja vpišeš, ker ne veš kam bi drugače šel.

Če pa bi radi čimlažje opravili s faksom, ker ni pomembno kaj in kako si..., pa kar na FOV v Kranju.
zmaga.gif

Mihail

Pripravnik
1. sep 2007
167
0
16
Ne bi šou zato na ekonomijo, ker je nek ultra lahek faks. Naravoslovne smeri mi sploh ne ležijo, tako da pol faksov že v štartu odpade. Ekonomija mi je od vseh, ki so ostali še najbolj všeč. Od smeri mi je pa trženje še najbližje (mogoče še management pa pol management v športu). Itak mam pa še časa eno leto, samo rajši si prej ogledam vse pa pozanimam kakor da pol, ko se je treba že vpisat še ne vem kam bi šou.

Mitzy

Fizikalc
19. jul 2007
1.079
0
36
Far from here
Citat:
Uporabnik ynos pravi:

Če pa bi radi čimlažje opravili s faksom, ker ni pomembno kaj in kako si..., pa kar na FOV v Kranju.
zmaga.gif

Ali pa na kvazi "poslovne-ekonomske" fakse, ki se zdaj pojavljajo že v vsakem večjem mestu...