EKO greznice po 2017

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Ne vem, če imaš prav. Kolikor sem seznanjen, je polivanje gnojnice na vodovarstvenih površinah prepovedano.

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.034
3.703
113
Za naravo ni škodljiva za vodo pa je, zaradi tega se na ožjih vodovarstvenih področjih gnojnica ne poliva, da ne bi ob obilnih padavinah prišlo do izpiranja le te v podtalnico. Drugače pa je še zmeraj gnojnica kot taka (brez dodatkov čistil) povsem naravna in v normalni uporabi nikoli ne pride do podtalnice, ker jo rastlina mora prej porabiti. Ljudi pač moti vonj le tega, najbolj tiste, ki so se iz mest preselili na podeželje in pričakujejo kako bo sedaj okrog njih vse cvetoče in dišeče...

V naših krajih ima marsikdo greznice kar brez dna in potem jim ta voda iz hišnih greznic pronica direktno v podtalnico malce višje pa potem ljudje pijejo vodo iz vodnjakov. Sem bil osebno priča takemu primeru. Voda je sicer na videz čista smrdi pa po hišni greznici. K sreči sedaj urejajo kanalizacijsko omrežje, da se bo to uredilo.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.964
113
pri taščici
Se nek absurd... Po nekaterih podatkih so nekateri greznice naredili v bivših vodnjakih. Saj vemo kaj to pomeni za podtalnico.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.455
9.750
113
EU
Kako je z drugimi državami ki so v EU, napr. Mađari in ostala kompanija bela. Oni že imajo EKO greznice
13.gif

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.632
3.081
113
v lokalni ostariji
a se ni nekaj spreminjala zakonodaja? je to potem padlo v vodo?

če me spomin ne vara bo do 2019 prepovedana uporaba cistern z razpršilniki za prevoz "raztros" gnojevke. na cisterne bo potrebno zmontirati cevi - dozatorje da bo gnojevka šla direktno v zemljo in se "zasula"...

ja ja vedno več neumnosti se pripravlja