EGR ventil na TDI-ju

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Že ampak kolegu se čist dobro segreje motor, ne opazi vidne razlike (tudi s časovnega vidika). Drugače pa sem tudi v določenih temah bral da so prav testirali in se tudi ostalim ne pozna kaj ekstra.

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Kater letnik pa je avto? (mogoče sem prezrl). Če je novejši, je EGR elektronski. Če je EGR zanč, se da to pogledat preko testerja. Da bi ti potem motor kej zajebaval, skorajda ni vrjanta. Spet, če ti gori lučka za motor, imaš pa 2 opciji-kupit EGR in ga menjat (kar je poceni in spet ni). Ali pa EGR blindirat, odstranit števce in prelept lučko z črnim izolirtrakom-in lučka ugasne
evil.gif
.

Ko/če avto prodajaš, rečeš, da si tazga že kupil in da nisi vedel.
Pa pazi-če boš EGR menjal, ga morš prej nujno nastavit preko testerja (tko smo mi 1ga ferderbal)
frown-1.gif
.
Je pa res, da, če nimaš EGR-a, bo poraba avtomobila malenkostno višja.

Govorim iz lastnih izkušenj, vendar za bencin motor...Ne vrjamm pa, da je (pre)velika razlika, da nebi isto veljalo še za dizlaše...

kihko

Pripravnik
15. sep 2007
474
0
16
Evo, sem malce stestiral zadevo. Odklopil cevko. Po cca. 80 km se je prižgala lučka za napako pri sistemu čiščenja plinov.
Le ta je ugasnila po cca. 100 km vožnje. Vmes ni bilo občutka, da bi avto šel bolje. Poraba je bila definitivno višja in to niti ne tako malo.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
hysterical-1.gif
No saj pravim odvisno za kak motor gre, pri klasičnih dizlih (Bosch črpalka) teh težav ni.

Lp

PS:. Da nisi ti kaj druga odklopil?

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.629
722
113
Od kod je olje v sesalni cevi mi je jasno. Ampak EGR bi moral tesnit.
Ali mastnoba pomeni:
okvaro - EGR ne tesni
normalno stanje - EGR ima integriran nadtlačni ventil (luknjici pod "pokrovom"?), kjer pihne ven tudi olje...

Tega opisa nikjer ne najdem.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
na gredi lopute zacne spuscat.
Tudi ce ga menjas se zelo pogosto zgodi da bo kmalu spet zacel spuscat