Edge 705

lalan

Pripravnik
12. maj 2008
895
0
16
Zanima me, če daš lahko gor AR in ATopo na enkrat.
Namreč, ko se izgubim, bi v AR poiskal točko, do kamor naj EDGE izriše pot in me vodi, z ATopo pa bi preveril, kakšen je višinski graf te poti, ki bi jo AR izrisal.
Ali se to da?
priden.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Lej, v temi o Coloradu in Oregonu (pohodniški napravi) smo o tem govorili in delata obe karti ok skupaj.
Tako da na Edgu najbrž ne bo težav, razen če se ne bosta lepo prekrivali.
Poglej v tisto temo da vidiš kako zgledata skupaj.

Jodlar

Pripravnik
20. jul 2007
749
3
18
Na Edga lahko naložiš karte kot na katerokoli drugo Gramin (ali z ustreznim softverom, telefon, dlančnik) napravo. in karte delujejo (združene ali posamezno) kot na katerikoli drugi napravi. Kaj pa misliš z višinskim garfom pa ne razumem. Višinski garaf vidiš šele pozneje, ko pot preneseš na PC, v Training Center programu.

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik #488

Ne poznam Edga, tako da ne vem če ti to pokaže tudi za vnaprej za načrtovano ruto.
Oregon pokaže za prehojeno ruto.

330.png
336.png
345.png

Za naprej pa ne pokaže, vsaj ne da bi jaz našel...

Zakaj pa ne probaš na svoji napravi?
smile-1.gif

Jodlar

Pripravnik
20. jul 2007
749
3
18
Ta "stil" pa ni odvisen od naložene karte. To je kot izgleda podatkovno polje, pa še to na 305-tki.

EDIT:
Na 705 dobiš ta graf ob vklopljeni uri in pritisku na tipko mode za prehojeno (prevoženo) ruto, ne pa za "v naprej"

Nazadnje urejeno:

lalan

Pripravnik
12. maj 2008
895
0
16
Hvala za odgovore.
Pomislil sem, da bi mi kombinacija AR z AT prišla prav v primerih, ko se kje v naravi malo zagemblam in bi si z predogledom višinskega grafa pomagal, po kateri poti bi se najlažje rešil iz zagate.
Čezdalje bolj se mi dozdeva, da mi bo Oregon bližje, kot Edge, pa če prav bom v prvi vrsti napravo potreboval za kolesarjenje.
Bo pač za alalizo še naprej v uporabi moj ciclo števec, ki ima prenos podatkov na računalnik:
Dinosaurios.jpg

Za navigacijo pa Oregon...

Jodlar

Pripravnik
20. jul 2007
749
3
18
Ja z izohipsami, ki ti jih nariše AdriaTOPO pa se teoretično lahko "rešiš" po najlažji poti. Žal pa se številke ki označujejo nadmorsko višino ob izohipsah na Edgu zelo redko (samo pri določenem zoomu, pa še to ne vedno) vidijo, ne tako pregledno kot v Mapsourcu.

I

Izbrisan uporabnik #488

Ima pa Oregon od modela 300 naprej 3d pogled terena in se v 3d vidi kakšen je teren za ruto...

leteci

Zelenc'
24. okt 2007
21
0
1
Celje
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Ne poznam Edga, tako da ne vem če ti to pokaže tudi za vnaprej za načrtovano ruto.
Oregon pokaže za prehojeno ruto.

330.png
336.png
345.png

Za naprej pa ne pokaže, vsaj ne da bi jaz našel...

Zakaj pa ne probaš na svoji napravi?
smile-1.gif
Ravno tako EDGE. Vnaprej ti pokaze samo ce bos v mapsourcu narisal kje mislis kolesarit in potem ruto vneses v EDGa
wink-1.gif

lp

Jodlar

Pripravnik
20. jul 2007
749
3
18
Citat:
Uporabnik leteci pravi:
Ravno tako EDGE. Vnaprej ti pokaze samo ce bos v mapsourcu narisal kje mislis kolesarit in potem ruto vneses v EDGa
wink-1.gif

lp

Ali lahko prosim prilepiš kakšno slikico v naprej pripravljene rute, ki pokaže tudi višinski graf poti. Meni to nikakor ne uspe. Sem povprašal pri Graminu in sem dobil odgovor, da se višinski profil pokaže samo ob vklopljenem tajmerju za prehojeno (prevoženo) pot. Lahko pa, da so različni vmesniki, moj je kupljen takoj ko se je pojavil na tržišču.

Hvala!

tone

Zelenc'
8. mar 2008
18
0
1
V OREGON-u (tudi 60CSx) je možno videti višinski profil za NAČRTOVANO turo. Ni potreben prenos iz MapSource, lahko jo splaniraš kar na napravi. To je res zelo koristno, ko se ne terenu odločaš, katero cesto izbrati. Seveda morata biti na napravah rutabilna in topo karta.

V EDGE 705 pa te možnosti nisem našel in sem skoraj prepričan, da je v sedanji verzijo SW ni (kar je velika pomanjkljivost EDGE 705).

lalan

Pripravnik
12. maj 2008
895
0
16
1. Zanima me, če imata EDGE ali pa OREGON funkcijo "where I am"
2. Kakšno AR in AT naj kupim za OREGONA: CD ( ali gresta AR in AT obe na enkrat na OREGONA) ali SD varijanto?

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik #488

2. na Oregonu delata obe mapi naenkrat, samo je treba popraviti oz. dodati nove "teksture". Poglej si v temo o oregonu in coloradu pa boš kar nekaj izvedel.

sandiv

Pripravnik
4. sep 2007
268
1
18
Maribor
Citat:
Uporabnik lalan pravi:
2. Kakšno AR in AT naj kupim za OREGONA: CD ( ali gresta AR in AT obe na enkrat na OREGONA) ali SD varijanto?
V kolikor se zanimaš za Edge ali Oregon to pomeni, da si že naprednejši uporabnik (oziroma boš to še postal) in si boš marsikatero pot pripravil na računalniku v Mapsourcu že v naprej. Potemtakem je edina logična izbira nakup kart na CD-ju, saj si boš karte lahko inštaliral na računalnik in od tam poljubno kombinacijo kart namestil na katerokoli SD kartico. Čar uporabe pohodniško/kolesarskih naprav je ravno v souporabi z Mapsourcem, ki ga velja dodobra izkoristiti pri prenosu podatkov pred potjo na napravo oziroma po opravljeni poti nazaj na PC zaradi raznih statistik in arhiviranja!
cheer.gif

Nazadnje urejeno:

smrci

Zelenc'
3. mar 2009
4
0
1
Zdravo. Sem novi uporabnik tega foruma in moram reči,da je zelo dober,če ne celo najboljši. Tukaj izveš res vse,in še vsi so ti pripravljeni pomagati. Imam pa tudi eno vprašanje. Iz Anglije sem dobil Garmin EDGE 705 HR in seveda posledično v angleškem jeziku. Ali morda obstaja slo vmesnik za download-at oz. kje bi ga dobil? Za vsako pomoč se vam zahvaljujem.

Priponke

• 599261-garmin.doc
    94 KB · Ogledi: 268

lalan

Pripravnik
12. maj 2008
895
0
16
Citat:
Uporabnik sandiv pravi:
Citat:
Uporabnik lalan pravi:
V kolikor se zanimaš za Edge ali Oregon to pomeni, da si že naprednejši uporabnik (oziroma boš to še postal) in si boš marsikatero pot pripravil na računalniku v Mapsourcu že v naprej. Potemtakem je edina logična izbira nakup kart na CD-ju, saj si boš karte lahko inštaliral na računalnik in od tam poljubno kombinacijo kart namestil na katerokoli SD kartico. Čar uporabe pohodniško/kolesarskih naprav je ravno v souporabi z Mapsourcem, ki ga velja dodobra izkoristiti pri prenosu podatkov pred potjo na napravo oziroma po opravljeni poti nazaj na PC zaradi raznih statistik in arhiviranja!
cheer.gif
A je ta AR, ki ga kupiš kaj drugačen od AR iz njihove strani. Ali demo ne omogoča prenosa na napravo, potem bi pa mapa na SD naredila avoje?