Edge 705 HR + CAD

Jodlar

Pripravnik
20. jul 2007
749
3
18
Edge je (so) t.i. kolesraski števec z monitorjem srčnega utripa in je prav, če ga primerjate s podobnimi napravami od Polarja, Ciclosporta, Sigme, ... Edgi v osnovi niso navigacijske naprave (jo pa omogočajo) in zato niso neposredno primerljivi z cestnimi, pohodniškimi, letalskimi in/ali drugimi prvenstveno navigacijskimi napravami.
V kategoriji kolesraskih števcev je glede na konkurenco novejši izdelek in omogoča praktično najboljšo analizo posnete poti glede na druge istonamenske naprave.

Nazadnje urejeno:

cabrio

Zelenc'
12. mar 2009
9
0
1
Citat:
Uporabnik Zgaga pravi:
Citat:
Uporabnik cabrio pravi:
Pozdravljeni! Glede na to da se tudi sam spravljam nabaviti garmina 705 hr + cad iz tujine bi bil zelo hvaležen če bi pomagali s predlogi kje se ga da kupiti po ugodnih cenah. Najceneje sem ga zbrskal na tej strani, če bo pa še kje ceneje pa še toliko bolje. Hvala za pomoč
http://www.mynewcheap.co.uk/products/details/garmin-edge-705-hr-speed-cadence/11349/

Pa si ziher, da so to NOVE zadeve?!
sprasujem se.gif

Namreč StreetPilotov in Questov že doooolllllgggoooo ni več v proizvodnji...
rolleyes-1.gif

Meni deluje da se na te strani prodajano nove stvari in ne rabljene, vsaj navedno ni nikjer da je zadeva rabljena. Glede na to da sem daleč od tega da bi bil kakšen poznavalec navigacijskih in podobnih naprav in kupujem predvsem v prvem planu napravo ki vsebuje kolesarske funkcije in če že obstaja možnost napravo ki bi mi pomagala raziskovati odročne kraje po sloveniji bi te prosil za obrazložitev kaj pomeni "StreetPilot in Quest" .
Hvala

I

Izbrisan uporabnik #488

Treba je vedeti da je v UK lager Garmina za Evropo in so tam stvari prej in na maso. (no domneva moja
smile-1.gif

cabrio

Zelenc'
12. mar 2009
9
0
1
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Treba je vedeti da je v UK lager Garmina za Evropo in so tam stvari prej in na maso. (no domneva moja
smile-1.gif

Nižje cene garminov v primerjavi s Slovenijo so predvsem posledica padca funta napram euru. Isti garmin bi pred pol leta
na isti strani prišel cca 400 eu.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.577
4.502
113
49
Na sončni strani ALP
StreetPilot in Quest sta že precej stari napravi za navigacijo. Bi se pa kakšen Quest2 prav lepo dal uporabit tudi za navigacijo na kolesu ali v avtu. Preko polnilca ima zvočnik za govorno vodenje za avto, z baterijo pa ga lahko uporabiš na biciklu ali na barki, ker je vodotesen. Trenutno pa imam za pohodništvo, navtiko in bicikl Oregon 300. Moram samo še dokupit senzor za kadenco in HR monitor.

2513.gif

Quest 2

pozdrav.gif

lalan

Pripravnik
12. maj 2008
895
0
16
Kako pa v OREGONU nastaviš, da ko se pri treningu z biciklom kilometri ne nabirajo tudi takrat, ko se kje ustaviš? (torej, da tracka takrat ne riše)

Jodlar

Pripravnik
20. jul 2007
749
3
18
Tema je o Edgu!
Edge meri razdaljo preko magnetnega kotakta na kolesu, tako v mirovanju ne "nabija" kilometrov!

BorutMaja

Pripravnik
23. jul 2008
97
0
6
44
No, mogoče si ga že kupil ali ga pa še nimaš ... Naj povem, da me še garmin NIKOLI ni pustil na cedilu. Stvar je res zakon.

Ampak opazil sem eno "slabost": Nekje 15-17 ur mi dži, če nič ne uporabljam osvetlitve, če pa imam osvetlitev cel čas vklopljeno, je v 2h urah prazen ... kaka razlika, sploh ne moreš verjet.

kasac

Zelenc'
17. nov 2007
23
0
1
Imam problem garmin trening center mi noče odpret današnje vožnje. Imam edge 705 HR,. Ko dam naj odpre mi napiše da je datoteka an invalid file. Prav tako je noče odpret sport tracks. Oba programa je sploh ne najdeta. na napravi pa jo jaz pod history normalno gledam. Kakšna ideja kako jo popravit.

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.457
820
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Evo mene v (relativno) neznanih vodah..
smile-1.gif

Torej na mizi imam Garmin Edge 705, luštna zadeva za pogled, verjamem da tudi za uporabo. Skratka, kolega mi ga je vrgel na mizo, rekoč, zrihtaj tako, da ga bom lahko koristil. Je zagnan kolesar (asfalt+makedam) zato me je prosil za mnenje, kaj bi bilo najbolje naložit, da bo kar najbolj uporaben v obeh pogojih. Ker se na kolesarske in pohodniške navigacije ne spoznam preveč v detajle, potrebujem malo vaše pomoči. Kaj mu naložim? Je smiselno AR+AT, to mi je najprej padlo na pamet
smile-1.gif

gr69

Guru
15. dec 2009
11.581
2.628
113
še v SLO - ampak komaj
Jap - AR+AT je "ta pravo". Imam tudi jaz na moji 60tki. Če ga bo pa mahnil kam izven AR področja pa rutabilno Topo ali pa spet kombinacijo cestne in ustrezne topo.

Glede OpenStreet pa žal nimam pojma.

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.457
820
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Cool, thx
smile-1.gif
Moram samo še preverit, kako naložit več zemljevidov oz kako jih poimenovati. Sem videl, da gmapprom.img ne prepozna na internem pomnilniku, ko pa sem preimenoval v gmapsupp.img pa je videl karto.

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.457
820
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
mogoče kdo ve, če je možno imet 2 karti na internem pomnilniku? Prostora je dovolj za AR+AT ampak ne prepozna dveh .img na samem garminu. gmapsupp in gmapsup1 ne pali, prav tako ne gmapprom in gmapsupp . Edino kar prebere je gmapsupp. Se mi pa zdi nepotrebno kupovat dodatno kartico, če je teoretično dovolj prostora na sami napravi
confused-1.gif

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
si probal gmapprom1.img ali gmapsupp2.img oziroma gmapsup2.img ?

V FW je samo ime gmapsupp tako, da če zgornja imena ne bodo delovala, boš očitno moral ali AR in AT združit v en img in mu dat ime gmapsupp.img ali pa dat eno karto na SD drugo pa na napravo in obe poimenovat gmapsupp.img.

Če maš kako staro 512mb SD kartico, bo ta čisto dovolj za ta projekt
wink-1.gif

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.457
820
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Ne, nobeno poimenovanje ne deluje. Bom verjetno kar dodal SD kartico. Bojim se, da če grem združevat AR+AT z gmaptool-om, da bodo kake težave pri iskanju naslov ali kaj drugega.

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.457
820
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Sem z gmaptoolom združil AR in AT in zadeva je izpadla bolje kot sem pričakoval. Vse dela brez problemov (vsaj tako je videti) in med informacijami zemljevidov lahko izbiram katero karto želim, kjub temu da sta združeni v en img. Bo kar tako ostalo!
smile-1.gif