eBay - Kaj ste nazadnje kupili?

Inquirer

Pripravnik
9. feb 2012
44
0
6
Zdravo!

To temo sem odprl, ker me zares zanima, kaj ljudje kupujete preko interneta? Kako pridete do najboljših ponudb?
Napišite tudi, kaj ste nazadnje kupili in če se vam je nakup izplačal? Kako veste, da ste dobili originalno robo?

Upam, da bo tema zaživela!

lp
nahrung002.gif

Ausc

Pripravnik
10. sep 2011
584
1
16
Nazadnje preko ebaya opticni kabel, 2m, dal okoli 3€ s postnino vred. Zakaj? Pri nas podobne zadeve pod 10€ najbrz ne dobim..

jest5

Guru
18. avg 2007
25.958
-8.676
113
Kar dosti, večinoma od kitajčkov. Se splača dobro prebrati opis, ter zatežiti, če izdelek kaj odstopa-v večini primerov ti vrnejo denar, izdelek pa obdržiš
grin1.gif
Je pa res, da so to stvari do 25€

Inquirer

Pripravnik
9. feb 2012
44
0
6
Kakšen naslov ima eBay na Kitajskem? Ne najdem ga, najdem le novice, da se bo eBay "odprl" tudi tam
smile-1.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Vpišeš v iskanje, potem ti pa v oglasu piše iz kje je prodajalec oz. iz kje bo artikel poslan.

Če je poštnina 1€ la pa zastonj, pa artikel par€ je to vedno kitajc.

PS. Si pa konkretno preberi navodila, ker vidim da si svež ko papiga na žaru. Da ne bomo naje*** vsi ostali, ko artiklov potem nočejo pošiljat v neko sloVIIINIO, ker kak bebec prej ni spoštoval ebay pravil in ima prodajalec slabe izkušnje.

B81

22. jul 2007
36.962
10.517
113
Citat:
Uporabnik Inquirer pravi:
Kakšen naslov ima eBay na Kitajskem? Ne najdem ga, najdem le novice, da se bo eBay "odprl" tudi tam
smile-1.gif

ioffer.com

Pametno je pogledati, koliko ima prodaj in kakšen % ima seller.

lugi

Pripravnik
6. jul 2008
686
0
16
Citat:
Uporabnik Inquirer pravi:
smile-1.gif

Na kitajskem se bolj uporablja Taobao ampak za nas je brez posrednikov "neuporaben" (google: taobao agent)

Drugače pa imaš polno kitajskih prodajalcev @ebay..free shipping
zmaga.gif

Nazadnje urejeno:

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
Moji zadni nakupi:

Ipad eu strom adapter za drobiz iz kine
Usb polnilec
Zavorne ploscice za disk bremze na peciklu
100 kom family pack durex
Steklo za htc desire s
Komplet lagerjev za zadnje vzmetenje na kolesu
Folije in etuije za telefone
Polno nekih kablov in adapterjev
Stenske nalepke
Baterijo za mekbuka
Vrecke za vorwerka
Polnilne baterije
Adidaske porsche design
...

Toliko na kratko
smile-1.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
Sem ze opravil kaj je bilo nacrtovanega
wink-1.gif
drugace pa mi samo ni po pumpah in drogerijah za skakat, sploh ker je family pack smesno poceni

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.797
273
83
Največja slovenska vas
Pol pa pod skalpel, pa rezat semenovod... ne bo treba gume za 100% varne užitke
cheer.gif

on: Če ne pa jst ne kupujem na eBayu, sam pri kinezerjih (dx,focalprice) stvari, ki so smešno poceni in jih ne rabim, tko da mi ni škoda tut čče zalutajo po poti... Vem pa da je kolega kupu feltne iz ebay.de, pa je pršl brez problema... so ble baje ful cenej....

masevc

Guru
2. sep 2007
3.513
892
113
Kenko 2x tc, did ketensatz, anemometer, pa za cca 50eur semen.

To je bi v zadnjih mesecih

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Kupujem kar redno na eBayu, večinoma .uk in .de. Do zdaj same pozitivne izkušnje, danes pa sem prvič odprl dispute za ene zavese, ki sem jih naročil iz Nemčije in jih čakam že več kot 3 tedne (prodajalec pa tudi ne odgovori na sporočilo).

Običajno kupujem stvari, pri katerih je malo možnosti, da bi bilo kaj narobe, sicer pa bolj zaupam prodajalcem na eBayu kot na Bolhi.

Moti me edino to, da prodajalci iz .de večinoma uporabljajo DHL in DPD, kar pomeni jajcanje s prevzemom (ker dostavnim službam očitno še vedno ni kapnilo, da je večina ljudi dopoldan v službi). Raje imam .uk prodajalce, ki večinoma uporabljajo običajno pošto.

Tojka

Pripravnik
4. okt 2011
176
6
18
Jaz sem nazadnje kupila očala adidas, vse ok, nobenih težav in vse je šlo gladko in dobila očala v dogovorjenem roku.