E71 - sogovornik me ne sliši prvi 2 sekundi

bostjank

Pripravnik
22. maj 2008
88
7
8
Ko sprejmem klic, prvo sekundo ali dve sogovornik ne sliši mojega glasu (npr. če takoj po sprejemu klica rečem "dober dan želim", bo slišal le "želim"), potem pa me v nadaljevanju sliši normalno in brez prekinitev. Zanimivo je, da se težava pojavi le pri sprejemu nekega klica - če kličem nekoga jaz, te težave ni.

Kaj pravite?
confused-1.gif

Nazadnje urejeno:

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Pravim, da se meni to tut dogaja, ravno tako ženi na eni starejši preklopni Nokii.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.150
4.131
113
Citat:
Uporabnik bostjank pravi:
Ko sprejmem klic, prvo sekundo ali dve sogovornik ne sliši mojega glasu (npr. če takoj po sprejemu klica rečem "dober dan želim", bo slišal le "želim"), potem pa me v nadaljevanju sliši normalno in brez prekinitev. Zanimivo je, da se težava pojavi le pri sprejemu nekega klica - če kličem nekoga jaz, te težave ni.

Kaj pravite?
confused-1.gif

Omrežje je pa? Tuš?
evil.gif

Meni se tudi zgodi, ampak je bolj povezano z omrežjem kot pa z Nokio. Se pa včasih zgodi, da ko na E71 prevzamem klic, da se me sploh ne sliši ... zamrzne cel telefon!
cheer.gif

bostjank

Pripravnik
22. maj 2008
88
7
8
Dodatne informacije: omrežje je Mobitel in v 12 letni zgodovini uporabe mobilne telefonije (brez zamenjave operaterja) se mi še ni zgodilo, da bi bil zaradi omrežja ali mobilnika omejen na tako banalen način - da me nekdo sliši šele po 2. sekundi pogovora. Nesprejemljivo skratka.

Poizvedoval sem tudi na Teleray servisu, kjer so dejali, da omenjene težave ne poznajo.

Tisti, ki imate isti problem - ste kaj že ukrepali, izvedeli, našli (delne) rešitve.... ?

Nazadnje urejeno:

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
men isto dela. ampak se ne sekiram preveč. pač mal z zamikom začnem govorit. morda je namerno to narejeno, ker rabiš nekaj časa, da stisneš knof pa telefon k uhi prisloniš.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Dodatne informacije: omrežje je Mobitel in v 12 letni zgodovini uporabe mobilne telefonije (brez zamenjave operaterja) se mi še ni zgodilo, da bi bil zaradi omrežja ali mobilnika omejen na tako banalen način - da me nekdo sliši šele po 2. sekundi pogovora. Nesprejemljivo skratka.

Poizvedoval sem tudi na Teleray servisu, kjer so dejali, da omenjene težave ne poznajo.

Tisti, ki imate isti problem - ste kaj že ukrepali, izvedeli, našli (delne) rešitve.... ?

A ti bi se zaradi tega počutil omejenega? O madona.
Samo tebi v vednost, to se dogaja tudi pri mobitelu, preverjeno.

bostjank

Pripravnik
22. maj 2008
88
7
8
Vsaj to je dobro, da smo ugotovili, da ne gre za individualno okvaro, temveč serijsko lastnost (verjetno ne kot napako).

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
6
38
Meni se je isto dogajalo na SE W850i.
Ker je "slide" telefon ima določen zamik, ko dvigneš telefon (zasajdaš), rabi še kakšno sekundo, da dejansko prevzame klic.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Si prepričan, da je povezava že vzpostavljena, ko govoriš?
Moja Nokia tudi rabi debelo sekundo, da reagira na pritisk tipke za SPREJEM.

Citat:
Mobitel center MB Euro park. Pred 10 dnevi. Zakaj?
Pol pa id tja, po možnosti demonstriraj problem, in povej naj se prodajalec telefona in prodajalec storitev med sabo zmenita, kdo je kriv, tačas pa ti naj dajo nadomestni telefon. Ki deluje.

Citam

Pripravnik
5. jun 2008
105
0
16
No to se tudi meni dogaja, pa sem na Simobilu tako da mislim, da operater s tem nima nobene povezave. Pač sem se navadil, da najprej pritisnem in šele nato prislonim telefon k ušesu in začnem govoriti.
Druge prednosti tega telefona zakrijejo to pomanjkljivost. Morda pa se z naslednjimi FWji kaj izboljša... Upam...

Aliens

3700. registrirani uporabnik
18. jun 2008
319
4
18
Kompleksen software pri novejših telefonih. Imam občutek, da se mi tudi na Omnii to dogaja (se moram včasih dvakrat odzvati).

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.977
40
48
Citat:

Kaj pravite?
confused-1.gif

Ce dvignes telefon s tremi besedami, potem ni panike, ker ocitno vsaj nekaj pride skozi. Ce reces "HALO", pa potem cakas, da bo kaj na drugi strani, pa ugotovis, da ni slo skozi, se pa potem halo-jata v nedogled.
bonk.gif

alex3

Pripravnik
7. jul 2009
85
0
6
Isto na Nokii E61i, ampak ne vedno. Nekje pri eni tretjini klicev se mi to zgodi.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:

Kaj pravite?
confused-1.gif

E51 - enako.