Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Sem ti že zdavnaj povedal, da sem očitno precenil kurdske bojevnike. In napisal sem ti tudi, da za razliko od tebe priznam, če se zmotim. Aja, katero državo pa imajo bosanski muslimani? So zgolj del neke države, v kateri imajo na določenem področju omejeno stopnjo avtonomije.
Kar se Kurdov tiče, pa je jasno tukaj problem Turčije, ki se ji ameri kot dokaj močni in dokaj zanesljivi zaveznici nočejo odreči. Je pač tako, da je legendarni mustafa kemal paša alias atatürk svojčas počistil z islamisti in iz srednjeveške zaostale države turčijo pripeljal v 20. stoletje. Žal pa v zadnjem času pa verski fanatiki tudi v turčiji pridobivajo na moči.
No, in turki seveda nočejo niti slišati o kakšni kurdski državi na svojem ozemlju ali kurdski državi v nesporedni soseščini oziroma kjerkoli, zato pešmerge ne dobijo recimo starih evropskih zalog bojnih sredstev, recimo serbi imajo precej te robe, tudi pri nas starega ruskega železja ne primanjkuje, govorim o tankih, artileriji in podobnih 'radostih'.
Saj bi z veseljem še kakšno rekel o turkih in kurdih (bil pred leti med drugim tudi v 'tistem' delu turčije, imajo turki tam svoje vojaške postojanke konkretne utrjene, priznam, nisem upal fotografirati vojske med utrjevalnimi deli, oklepne tehnike je bilo za izvoz), ampak z osebo, ki ve več o gazi od tistih, ki so bili tam dvajsetkrat, ona pa nikoli (eazy), verjetno res nima smisla poglobljeno debatirati.