Dyson sesalniki

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Jaz imam DC18 sedaj že 3 leta in pol, pa sem z njim izredno zadovoljen. Nobenih stroškov z vrečkami ali čim drugim, sesalnik po vsem tem času še vedno dela kot nov (pa ga uporabljam 2-3x tedensko).

Je pa res, da imam v stanovanju psa in da je po večini sob po tleh tepih, torej idealna pogoja za Dysona
smile-1.gif
.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
to da ti piha naprej se da rešit, kot sem že enkrat predlagal. Sam sem za test uporabil mcgajver tape, vendar se tist del kar močno segreje in je tape odstopil. Dalo bi se rešit z aulofolijo. Nisem še probal, ker me tolk ne moti kot tebe:))

katerga dysona pa misliš sedaj nabavit?

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Odločitev je padla, da nabavim DC32 Animal. Na dyson.co.uk je sedaj 100gbp znižan, ker gre za star model (krepko cenejši kot na amazon.co.uk). Želim ga naročit preko "izanglije.com", toda ko pridem v njihovi spletni trgovini do nakupa, vpišem kartico, mi napiše, da ni šlo... je že kdo kupoval iz uradnega dysonovega shopa?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Kako to, da si se za ta model odločil, kaj te je prepričalo?
Kam pa pri tem modelu piha zrak iz motorja? Upam, da ne zadaj ven in v tla.
To je hiba večina sesalcev, da ne piha nazaj navzgor.
Pa priznam, da sem se razvadil brez vrečk in vonja po sesanju!

Lahko probaš še prek Borderlinx.

Sem mal pogeldal dyson stran, mater 11 "istih" sesalcev prodajajo. Glavna razlika je v velikosti posode pa kako krtačo dobiš zraven. Pa ta novi modeli imajo kao 10W večjo sesalno moč.

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Klasična oblika, največja moč, krtača. Pač primerjal sem jih na njihovi strani, bil pol ure čisto zgubljen, in ugotovil kateri ponuja največ za svoj denar. Novi modeli navadnih z bunko mi niso všeč ravno zaradi tistega pihanja. Doker nisem tu prebral sploh nisem opazil, zdaj me pa moti. Kolikor vem ima reže za pihanje nad kolesom, usmerjene navzgor.
http://www.holodilnik.ru/pics/med_water_pic_35701.jpg

Me pa navdušuje pri dysonu tudi to, da ni prahu in vonja po sesanju v zraku.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
katero krtačo pa dobiš zraven?
ena je neka "karbon", ki je motorsko gnana in ima dvoje različne ščetine, ene so pa z enimi ščetinami in ganen na zrak.

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Pri cilindričnih so vse gnane na zrak (varnostni standardi v uk). Malo sem bil skeptičen glede učinkovitosti, ker električna na DC25 je res vrhunska, pa sem dobil uradni odgovor:
The turbine head is certainly as efficient as a motorised brushbar on the DC24. Although they are powered differently they will still brush the carpet in the same way. The suction power on a Dyson DC32 vacuum cleaner is 280 Air Watts making it one of the most powerful vacuum cleaners we have released.

Zraven dobiš to turbo, ki je uporabna za tapisone in trda tla, potem mini turbo, mini krtačo, tisto ozko (s premičnimi ščetkami) + "matresses tool".

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
https://www.youtube.com/watch?v=Zi6To3NFh1o
glede na videno in izkušnje z DC25 kako ga matrajo večje smeti, mi ta bosch zgleda noro:)

http://www.bosch-home.com/si/primerjava-produktov.html?ps=BGS6PRO2,BGS6SIL1,BGS62232
Pol se pa nej človk znajde ker je boljši :/

http://www.bosch-home.com/hr/roxxx.html

Ima pa pomankljivost, da notranji filter pri motorju ni pralen. Čez 2 leti vprašanje kolk se bo še sam očistil.
Pa ne vem še kako zgleda praznenje posode. Al se ti vse zakadi v nos al gre lepo ven.

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
V samodejno čiščenje filtrov ne verjamem več
smile-1.gif
. Mi je pa zanimivo, pri gorenju se mi filter zabije še preden posesam celo hišo (pač posledica vedno odprtih vhodnih vrat + psa, ki ga je povsod polno in sesanja samo 1x tedensko), pri Dysonu pa po 2-mesečnem mučenju niti ni bil pretirano zabit.

Problem s smetmi pri DC25 je turbo krtača s ščetkami. To je eden izmed razlogov zakaj bom vzel klasičnega. Pri "hard floor" ali "multifloor" krtačah pa ni nobene ovire in požre vse.

Pobiranje velikih smeti je še najmanjši problem. Za v delavnico imam en sesalec, ki požre vse, še precej večje stvari kot na tistem posnetku. Samo za v hišo ni uporaben, ker je preslaba filtracija zraka (kljub kao hepa filtru) in je prah v zraku, prav tako mi ni jasno kako lahko brez težav pobere kamenčke ostaja pa recimo prah na robovih in fugah.

Pogoji so še pralni filtri (pa da proizvajalec piše, da se čistijo parkrat letno, ne po vsakem drugem sesanju, ker to pomeni, da se takoj zabije
smile-1.gif
) z dobro filtracijo zraka, posoda za prah in dobra turbo krtača za tepih. Tist Bosch zgleda kar zanimivo, samo zanima me kako je glede prahu...

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Nisem uspel narocit. Narocit sem hotel preko izanglije, pa mi je 3x zavrnilo transakcijo.Nakoncu smo preko njihovega helpdeska ugotovili da mora bit placilna kartica (tudi visa ali mc) izdana v uk.
Na amazonu je precej drazji pa se hard floor krtace ni zraven

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Jaz imam DC24, pa lahko zapišem podobno, kot ta, ki prodaja DC25.
Je dobra zadeva, predvsem to, da res niti malo vonja ne oddaja po prostoru. Moram rečt, da na začetku sem bil sploh super zadovoljen z njim. Potem pa sem dobil mačka in seveda na tone dlak. Tukaj se pa točno to vidi, kar je napisano - Dlake letijo pozraku kot zmešane. In seveda ker je zdaj maček v stanovanju, je več smeti in vsega. In tudi tega prej nisem opazil, da dejansko se moraš čist faking za vsako malo večjo smetko zapeljat, da jo posesa. Npr zdrobljene mačje brikete (ko maček je in jih malo razmeče naokoli) komaj posesam. Moram ene 5x gor pa dol čez njih.
No, DC25 ima vsaj večjo sesalno moč, kolikor sem gledal. Je po moje malo lažje vseeno.
DC24 pa mi kar malo najeda že zaradi te "šibkosti" sesanja.

Tale bosch na posnetku se mi zdi bomba. Je pa res vprašanje s filtri.
A so s posodami še kakšni dobri sesalci? Nekaj sem Hooverje gledal - so tudi s plastično posodico. Samo spet vprašanje, koliko kaj "vleče".

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Nikakor mi ni uspelo narocit na dyson.co.uk, njihov web support rabi vec kot en teden da odgovori na vprasanje glede webshopa, zdaj je pa akcija mimo, 319gbp pa se mi ne zdi vreden. Tako da spet iscem najugodnejso opcijo za nakup dveh DC32animal. Ve kdo za kako pametno varjanto? Po moznosti s Paypal placilom.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
moj je šou od bajte:) novemu naj boljše služi kot je men. glede na to, da je omenil, da ima tepihe in živali, pol bo sigurno bolj zadovoljen kot jst, ko imam samo trda tla.

sedaj sem nabavil Philips FC 9310/01 v bigbangu za 130€ (50€ cenej kot bilo kje drugje) Linka ne morme dat, ker več ne obstaja. Zgleda sem zadnjega kupil za to ceno:) Dokupil še dišave za v vrečko za 2.5€ in je po prvem sesanju lepo dišalo. Aja pa neka tišja verzija je, kar meni ne igra nobene vloge. Ob sesanju se še vedno težko oz ne mogoče normalno pogovarjat:)

Za njega sem se odločil glede na teste iz letošnje in lanske izdaje revije VIP. Full močen in full dobra filtracija zraka.
http://www.zps.si/o-nas/revija-vip/oktobrski-vip-2.html?Itemid=363 (ne ne bom skeniral članka;) )

Po prvem sesanju me moti samo to, za kaj sem se prej ogrel za dysona - ni pokončen:) Mal sem štorast s tisto cevjo in ko je treba še eno škatlo za sabo vlečt. Sem pa že takoj opazil, da se bo s tem bolje počitstlo stanovanje, ker je lažje kako pajčevino posesat in boljš sesa po robovih. Lažje manevrira pod stoli in pod posteljo.

Za novga oz druzga dysona se nisem odločil zaradi cene in ker sem spoznal, da tole "brez vrečke" je bullshit. Ko streseš v wc, je cela školjka usrana, zakadi se spet v faco in po prostoru, pomivat je treba, s tem zapaca oddtok in je spet delo... Vrečko pa vržeš v kanto in to je to od dodatnega dela. S stroški vrečke pa mogoče kak filter še leeeep čas ne bom prišel na ceno dysona (400€).

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Hehe, nekako enako pri meni.
Sicer je res bolj praktičen dyson. Ga samo vzameš in gasa. No, mogoče se moram navadit še malo tega drugačnega načina.
Jst sm pa kupil od gorenja eno pošast - isto 130eur in ima opcijo na vrečke, ali pa v posodo.
Sesa pa tako brutalno, da sploh nimam na max
grin1.gif

Sicer sem tudi svojega DC24 dal na bolho, in tako kot praviš - za lastnike s tepihi bo zadeva super. Upam, da se tudi za mojga najde kupec
smile-1.gif