dvojno dop.zdr.zavarovanje

sass

Guru
1. sep 2007
5.218
857
113
žena je lani menjala zavarovalnico za dopolnilno zdravstveno zavarovanje. novo zavarovalnico je pooblastila, da prekine zavarovanje pri stari. čez čas je dobila obvestilo od nove zavarovalnice, da stara iz neznanega razloga ne more prekiniti. hkrati pa je dobila tudi dopis od stare zavarovalnice, da jo imajo v evidenci pod dekliškim priimkom in mora najprej to urediti. na stari zavarovalnici je uredila podatke, potem pa pustila stvari, ker je mislila, da se bo prekinitev uredila avtomatsko. no to se ni zgodilo in zdaj je ugotovila, da je dvojno zavarovana, to pomeni, da ji vsak mesec obe zavarovalnici trgata znesek.
vem da je zajeb na ženini strani, saj v dopisu zavarovalnice piše, da naj javi, ko bo uredila na stari zavarovalnici. zanima me, kako to, da ni nobenega kontrolnega mehanizma, ki bi preprečeval dvojno zavarovanje in pa seveda, če bi lahko preplačano zavarovanje terjala nazaj od katere od zavarovalnic.

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.261
4.843
113
Če ima sedaj podatke urejene, se obrne na novo zavarovalnico, pojasni kaj se je zgodilo... ponovno bo morala izpolniti odstopno izjavo za staro zavarovalnico, z novo zavarovalnico pa se dogovori, da se zavarovanje zamrzne/prekine za nazaj in ko bo veljaven prenos na novo zavarovalnico, naj ji upoštevajo vse premije ki jih je že plačala do sedaj... naslednjih nekaj mesecev ji ne odtegujejo premije ampak koristijo že plačano premijo za podvojeno zavarovanje.

Tako se to po navadi naredi v takem primeru, upam da je dovolj jasno napisano.

l.p.

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Najprej gre na zavarovalnico kjer je bila zavarovana do tega "prestopa". Tam naj prosi za potrdilo o neprekinjenem zavarovanju. S tem papirjem na "novo" zdravstveno zav. Dobila bo povrnjene vse premije.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
Samo na zadnje vprašanje: da, lahko terja povračilo vplačane premije od stare zavarovalnice. Sem imel podobno izkušnjo, vrnili trgane zneske b.p. (Triglav).

sass

Guru
1. sep 2007
5.218
857
113
hvala vsem za odgovore. zdajle sem govoril še z mojim zavarovalnim agentom in bomo jutri uredili, tako kot ste tudi vi predlagali.
cheer.gif