Dvojna vračila dohodnine - FELER DURS-a

tony

Guru
23. jul 2007
9.740
1.526
113
V najboljšem primeru ti to pišejo samo pod davčni dolg, in poračunate drugo leto. Sicer pa še kaj prileti... mimo.
tongue-1.gif

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.333
15
38
A DURS zaračuna kaj zamudnih obresti, če do 30.5 ne plačaš dohodnine in jo plačaš šele danes?

imi

Pripravnik
30. sep 2011
264
5
18
Da, zaračunajo se obresti za 3 dni zamude plačila po 8,5% obrestni meri.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Citat:
Uporabnik DJ_Beat pravi:
Prihodek, ja, sorry
smile-1.gif

edit: Sem preveril pri sebi in imam "DA" pri osebnem racunu, ceprav je bil poslovni odprt kasneje.
Tudi jaz imam označeno (dohodnino) DA pri osebnem računu. Višek plačila sem pa dobil na poslovni račun.
confused-1.gif

Za računovodje:
naj torej ta "prihodek" na koncu leta preprosto ignoriram, naj se pritožim DURS-u, ...?

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
No, potem pa priliv.
grin1.gif

Ali ga moram prikazati naslednje leto pod kako točko, katera se nato sama izniči (podobno kot točka 2.6 za subvencijo prispevkov)? Ali naj raje DURS-u grem razlagat, naj upoštevajo prav račun.?

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Si diplomatski.
grin1.gif

Bom direkten. Moram ta priliv prikazat med prihodke ali ga ignoriram. Drugače povedano. Ker sem normiranec, mi bodo trgali davek (še enkrat), še na ta znesek???

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Saj sem že napisal, priliv nakazila DURS-a na napačen račun ni prihodek dejavnosti.
V davčnem obračunu se obračunavajo prihodki ugotovljeni skladno z Slovenskimi računovodskimi standardi, Zakonom o davku od dohodkov pravnih oseb in Zakonu o dohodnini.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.199
3.824
113
Citat:
Uporabnik Ogo pravi:
SAP je odličen za finance.
Težava je le v tem, da DURS ni neko običajno podjetje ampak davčna uprava. In ima milijon specifik, politiki pa zapovrh skoraj dnevno štancajo nove. Bumbarji iz SAPa in IBMa so pa arogantno šli v projekt, kot da bodo vse z levo roko naredili.

Drugače pa za DURS noben IT sistem ne bo poceni. To pa zato, ker se niti enega ne da za DURS ponucat iz škatlice. Edino za interno računovostvo, osnovna sredstva in podobno. Za obračunavanje vseh teh milijon davkov, ki se zapovrh spreminjajo skoraj dnevno, pa je jasno, da je treba delat milijon prilagoditev in dodatnih aplikacij.

Točno tako. SAP (ali drug podoben sistem) je samo orodje, ki ne more kaj dosti brez ustrezne implementacije. Menda pa zdaj zadeve ne vodi IBM pač pa "cenejši" ponudnik in od takrat so težave še večje.