Dvojna vračila dohodnine - FELER DURS-a

UniqUser

Pripravnik
26. sep 2013
212
5
18
Univerza
"FELER" DURS-a!!! Po neuradnih podatkih je DURS vračila dohodnie nekaterim davčnim zavezancem vrnil dvakrat! Ve kdo kaj več?!

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Resno? Jst nisem med srečnimi dobitniki
grin1.gif

lp

tony

Guru
23. jul 2007
9.740
1.526
113
Tudi jaz ne. So mi pa, genialci, vrnili lansko preplačano dohodnino na račun od s.p.ja
rolleyes-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
če si star račun zaprl in je bil nov od sp-ja zadnji odprt?
zato imam jst še star račun odprt in upam, da pride tja:)

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
Sam nisem zapiral nobenega računa, le novega sem odprl, pa sem dobil vračilo nanj. Očitno vračilo nakažejo na zadnji odprti račun.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.516
1.109
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik telex pravi:

Sam nisem zapiral nobenega računa, le novega sem odprl, pa sem dobil vračilo nanj. Očitno vračilo nakažejo na zadnji odprti račun.

Vedno nakažejo na zadnji odprt račun
wink-1.gif

Lahko pa daš notri potem vlogo za izbrani račun...

sem eno leto ko bumbar iskal zakaj niso nakazal
grin1.gif

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Jaz sem dobil nakazano na zadnji odprt racun - poslovni, kljub temu, da sem jim osebno oddal obrazec, kjer sem napisal drug osebni racun, kamor naj nakkazejo.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.517
5.062
113
Citat:
Uporabnik Mamca pravi:Pri takem informacijskem sistemu niti ni čudno
Ko sem enkrat nekaj opozoril DURS, sem dobil print screen iz SAP-a. SAP pa bi morala biti v redu zadeva. Če ne drugega, je vsaj primerno draga.

Mamca

Carica
12. avg 2009
2.404
116
63
Sistem, na katerega se ne more zanesti, povzroča živčne zlome tistih, ki so ga prisiljeni uporabljati.
Pravijo, da je SAP lahko odličen sistem za podjetja, za koga drugega pa to ni nujno.

Nazadnje urejeno:

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.517
5.062
113
Citat:
Uporabnik Mamca pravi:Sistem, na katerega se ne more zanesti, povzroča živčne zlome tistih, ki so ga prisiljeni uporabljati.
Pravijo, da je SAP lahko odličen sistem za podjetja, za koga drugega pa to ni nujno.
Zakaj le bi bil potem odličen za podjetja, če se nanj ni mogoče zanesti?
Mogoče ta butast sistem zahteva od uporabnika, da ve kaj dela? Dostikrat so ti sistemi taki. Sistem nekaj omogoča, vendar uporabnik tega ne sme narediti, če primer ni tak in to mora vedeti vsak uporabnik. Skladiščniku s končano OŠ v firmi je zlahka dopovedati, da logističnega premika ne sme knjižiti, če se ni zgodil (SW pa to dovoli), ker se to pozneje pogosto odkrije. Ne vem pa, kako je to na DURS-u in kaki so uporabniki. SAP je bil za DURS verjetno izbran, ker je bil edini dovolj drag.

Mamca

Carica
12. avg 2009
2.404
116
63
Ja, to je dober sistem za skladišča. Očitno pa ni dober za finance.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
SAP je odličen za finance.
Težava je le v tem, da DURS ni neko običajno podjetje ampak davčna uprava. In ima milijon specifik, politiki pa zapovrh skoraj dnevno štancajo nove. Bumbarji iz SAPa in IBMa so pa arogantno šli v projekt, kot da bodo vse z levo roko naredili.

Drugače pa za DURS noben IT sistem ne bo poceni. To pa zato, ker se niti enega ne da za DURS ponucat iz škatlice. Edino za interno računovostvo, osnovna sredstva in podobno. Za obračunavanje vseh teh milijon davkov, ki se zapovrh spreminjajo skoraj dnevno, pa je jasno, da je treba delat milijon prilagoditev in dodatnih aplikacij.

danielt

Fizikalc
3. jun 2008
1.062
18
38
Bo pa zanimivo videt procent ljudi, ki ne bo vrnilo denarja ....

... in za tako napako ne nihče odgovarja .... ker pač grešiti je človeško, ... tud če nardiš za 1,3mio € škode ....
bonk.gif

v privat firmi bi letu skoz zaprta vrata...

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Citat:
Uporabnik DJ_Beat pravi:
In ti gre to v dobicek? :D

V dobicek ne, v prihodek pa.
smile-1.gif

Ne vem. Bo treba se preverit kaj naj s tem. Gre le za slabih 700 evrov ze obdavcenega denarja.

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.206
4
38
Kranj
rener.info
Prihodek, ja, sorry
smile-1.gif

edit: Sem preveril pri sebi in imam "DA" pri osebnem racunu, ceprav je bil poslovni odprt kasneje.

Nazadnje urejeno:

tony

Guru
23. jul 2007
9.740
1.526
113
Za kozlat, pri meni pa je DA pri napačnem. Kakor kaže, v eDavkih seveda ni obrazca, s katerim bi se to dalo elektronsko spremeniti?
tongue-1.gif

tony

Guru
23. jul 2007
9.740
1.526
113
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:

Preveri v odločbi o vračilu dohodnine ali v eDavkih (Podatki o zavezancu -> Računi).