dvig plače funkcionarjem

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.097
454
83
45
dolenska
varilci, stromarji in zidarji so akder, ki pri nas dobi 700e. se da zlesti na 1000. tukaj lahko končamo z debato v prvi točki.

v drugi je fenomen, ko en model vzame 20 teh revežev, jim da po 700 plače sam pa služi z njimi po 2000 zase, torej 40.000 mesečno.

ni fovšija, je vprašanje kje je meja.
Sej ni res. Sam lenuhi imajo tako plačo. Kot sem napisal, mladci, ki znajo delat, hočjo delat, delajo cele dneve in temu primerno imajo v tošelnu. Študentska mladina se pa punta kok je vse hudo in narobe. Za pridne ljudi tega jamranja ni.

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.250
1.395
113
Sej ni res. Sam lenuhi imajo tako plačo. Kot sem napisal, mladci, ki znajo delat, hočjo delat, delajo cele dneve in temu primerno imajo v tošelnu. Študentska mladina se pa punta kok je vse hudo in narobe. Za pridne ljudi tega jamranja ni.

Jebem ti jaz delo cele dneve in polno kesa. Kaj imas potem od tega?

I

Izbrisan uporabnik #9334

Da - če imaš preveč dnarja, ga tudi poženeš. In prav je tako :norec: .
Sicer pa imamo zelo uglašen sistem, da se denar ne more nabirati po kotih.

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.097
454
83
45
dolenska
Jebem ti jaz delo cele dneve in polno kesa. Kaj imas potem od tega?
Foušija.
Sam kmete poglej, furajo dobre avte, dobre traktorje, kaka igračka zraven. Otroc so po večini trije,.... "Mi", ki delamo kao po 8 ur, pa tega ni.
Sam sem tist, ki dela po 8 ur, a se ne pretužujem, ker vem kolk imam in kolk lahko. Če bi delal cele dneve bi sigurno imel več. Ko sem delal po cele dneve, sem imel vsega več. Več od dopusta, več igrač, več vsega.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.084
16.240
113
Foušija.
Sam kmete poglej, furajo dobre avte, dobre traktorje, kaka igračka zraven. Otroc so po večini trije,.... "Mi", ki delamo kao po 8 ur, pa tega ni.
Sam sem tist, ki dela po 8 ur, a se ne pretužujem, ker vem kolk imam in kolk lahko. Če bi delal cele dneve bi sigurno imel več. Ko sem delal po cele dneve, sem imel vsega več. Več od dopusta, več igrač, več vsega.

Sorry ampak dobesedno vsega pa nisi mogel imeti več - osebnega prostega časa si imel na dnevni ravni brez dvoma veliko manj. Je pa to seveda od tebe odvisno, da se odločiš kaj ti koliko pomeni in temu primerno urejaš razmerje med delom in prostim časom na dnevni (tedenski / mesečni / letni) ravni in nekateri se kot ti pred časom odločijo za več dela, več denarja in posledično več igrač ter bolj izkoriščenega dopusta (čeprav moram priznati, da je to zelo relativna reč), spet drugi pa delajo malce manj ter imajo posledično manj financ ampak več prostega časa za svoje hobije, družino, itd.

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.975
3.631
113
Foušija.

No in ravno ti boš govoril o faušiji, ko pojma nimaš koliko se dela na kmetijah, vsaj na tistih poljedeljsko, živinorejsko usmerjenih. Drugače pa imaš glede na dnevno propadanje kmetij možnost tudi sam tako "obogateti" ampak potem ne bo samo 8 ur...

Sicer pa malo statistike povprečne bogatije na lastnem primeru. Trije traktorji, povprečna starost 32 let (36,44,16), dva avta, Renault 7 let in Kia 18 let. Bogatija ti rečem, mesečno kupujemo sefe, da denar noter zlagamo...

Nazadnje urejeno:

erikson

Guru
25. avg 2007
22.665
6.424
113
UKCL išče novega direktorja, a za nižjo plačo od zdravniške

Plača direktorja Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana je v okviru enotnega plačnega sistema javnega sektorja okoli 4.450 evrov evrov bruto plus dodatki. Vendar pa tu ne gre za več kot kakšnih 300 evrov dodatkov na mesec, saj je Aleš Šabeder februarja skupaj dobil 4.793 evrov bruto, neto torej le okoli 2.750 evrov.

In to kljub temu, da ima klinični center kar 8.150 zaposlenih, od tega več kot 1.100 zdravnikov in 4.000 osebja zdravstvene nege, ki na leto obravnavajo skoraj 120 tisoč pacientov. Tudi zato so njihovi lanski odhodki precej presegli pol milijarde evrov (natančno 549.703.368 evrov), izguba pa skoraj 23 milijonov evrov.

Vse to seveda pomeni, da je direktor bistveno slabše plačan od nekaterih zdravnikov, ki z dežurstvi, pripravljenostjo in podobnim, prejmejo tudi do 15 tisočakov bruto. Še boljše so verjetno plače pri ključnih dobaviteljih, saj ti letno od bolnišnice dobijo tudi krepko čez osem milijonov evrov.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.471
6.977
113
Pri nas nas je že bilo tako. Pa je privat firma.

Nazadnje urejeno:

sad

Guru
24. avg 2007
21.169
9.803
113
Kaj je tu narobe.
Direktor je lahko manj plačan kot najboljši zaposleni.

PS. Komentiram zgolj to razmerje, kjerkoli ne samo v KC
Nič ni narobe.
Je pa narobe to, da bo nekdo ki vodi takšno organizacijo dobil slabe 3 jurje neto. Torej bodo za ta denar dobili smo nesposobne politične nastavljence ali sposobne, ki že vedo, kako bodo na drug način zaslužili.

Nimam pojma kateremu sposobnem človeku s poštenimi nameni bi se zdelo smiselno prijavit na ta položaj, ob tem da niti ne omenjam sranja po glavi in vtikovanja v delo s strani vseh politikov, kvazi poznavalcev zdravstva, sindikatov, sprtih zdravnikov, itd.

Jaz grem raje za tekoči trak za minimalca, kot da bi tudi v sanjah pomislil na to.

To bi bilo treba razf... vse od vodij v zdravstvu, ministrstvu, zzzsju in na novo postavit neobremenjene in ustrezno plačane profije, ki bi imeli proste roke pri organizaciji, odpuščanju, itd. Potem bi morda kaj nastalo ven.

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.097
454
83
45
dolenska
No in ravno ti boš govoril o faušiji, ko pojma nimaš koliko se dela na kmetijah, vsaj na tistih poljedeljsko, živinorejsko usmerjenih. Drugače pa imaš glede na dnevno propadanje kmetij možnost tudi sam tako "obogateti" ampak potem ne bo samo 8 ur...

Sicer pa malo statistike povprečne bogatije na lastnem primeru. Trije traktorji, povprečna starost 32 let (36,44,16), dva avta, Renault 7 let in Kia 18 let. Bogatija ti rečem, mesečno kupujemo sefe, da denar noter zlagamo...
Daniel 25 let kmetovanja sicer na mali kmetiji, ki je bila samooskrbna, obenem služba, tudi gradbeništvo, kjer se dela tudi po 300 ur mesečno. Upam, da sem se pošteno ven potegnil iz tvoje miselnosti, kak nič ne vem oziramo kako pasem foušijo :D

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.975
3.631
113
Vsekakor se lahko strinjam, da je bilo pred leti vse drugače, glede na to, da pišeš v pretekliku. Jaz ti pišem kako je sedaj.