dvig plače funkcionarjem

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
potrebno je dvigniti plače, ker nihče več ne bo hotel opravljati tako zahtevne in odgovorne službe za tak denar.

zahtevnost in odgovornost jaz merim z odgovarjanjem za odločitve in dejanja.

kdo v slo je že odgovarjal za dejanja?

• Všeč mi je
Reactions: Cash

Mr_Wolf

Guru
8. jan 2008
3.245
3.691
113
Da bi pri nas kdo v JS ali (para)državnih firmah kdaj za karkoli odgovarjal, jaz še nisem slišal.
Saj se spomniš Pahorja, ko je bi PV - prevzemal odgovornost za "nečednosti" njegove ekipe, od Simonce naprej.
Samo nihče od družbenopolitičnih delavcev mu nikoli ni omenil, da za nekoga prevzeti odgovornost pomeni, če se ga je dotični res s.al, odstopiti "namesto" njega.
Tako, kot je Pahor "prevzemal odgovornost", jo lahko tudi jaz npr. za umor JFK-ja.:zavijazocmi::nigladek:
.
Prevzemanje osebne odgovornosti po 50 letih "kolektivne odgovornosti" in večnih odpustkov za "naše" pač hitro ne gre.

• Všeč mi je
Reactions: softi

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.982
6.158
113
Iz članka in tišlerjevih besed je seveda tudi razbrati, da poslanci pri taki plači so dobesedno prisiljeni v korupcijo, krajo in neumna dejanja.

Kriatus, kdo je te klovne volil...

• Všeč mi je
I

Izbrisan uporabnik #9334

Odlična tema. :zmaga:

Kar se mene tiče, se lahko pogovarjamo, ko bodo javni sektor skrčili na 1/3 današnjega obsega ter uvedli v službene zadolžitve pojem "Odgovornost pri delu". Pa seveda disciplinsko komisijo, tako kot imamo to urejeno v gospodarstvu.

Prej pa niti centa več - jaz bi jim še celo precej vzel in izenačil s stanjem v gospodarstvu. Na ta način bi jih avtomatsko prisilil k boljšemu delu :gorjaca: Kdor noče dobro delat - naj kar gre !

I

Izbrisan uporabnik #9334

Morda kar cesto pometat, da nam ne bo treba cele bosne uvažat za taka dela.
Ampak - seveda, izobrazba je tista, ki daje pri nas merilo ( :valjamse: ). Slovenija je polna atomskih fizikov in antropologov, do cepitve atoma smo pa prišli samo malce v Beričevem ter malce bolj v Krškem. Pa še to že pred sto leti :zavijazocmi:.

Torej za 5 strokovnjakov. Ostali pa - kaj? Morda prekvalifikacija? Npr. v cestarja? :evil:

Nazadnje uredil moderator:
  • Všeč mi je
Reactions: sad

Mr_Wolf

Guru
8. jan 2008
3.245
3.691
113
kam pa naj gredo ti...strokovnjaki? eu sprejme samo par naših.

Najenostavnejša rešitev, ki je jaz NE zagovarjam, je plačljiv študij.
Če bi nekdo moral iz svojega žepa plačati študij, bi verjetno (?) malo bolj razmislil, kaj bo študiral in zato porabil tudi 5 let svojega časa - verjetno se strinjamo, da tvoj čas za leto študija vrednejši, kot npr. 3.000 € šolnine.
.
Ljudje pri nas bi najprej morali začeti ceniti SVOJ ČAS - "zabiti" 5 let svoje mladosti za "kr'neki" študirat - ob miselnosti: "samo, da je papir potem mi je pa država "dolžna" zagotoviti službico do penzije"... ...je žal modus operandi pri premnogih v Sloveniji.
.
In zato gre naša krivulja navzdol...

• Všeč mi je
Reactions: Vojnik in Matey

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Sej, ko delaš 8 ur v službi, ga tudi zabiješ 8 ur za drugega in je načeloma vseeno, če študiraš...v bistvu, pri študiranju zabiješ čas zase.

• Všeč mi je

Konec

Guru
Izključen uporabnik
22. avg 2007
1.924
753
113
GO rica
Dnevno poslusamo da primankuje zidarjev ,natakarjev, postarjev.....Jaz se nisem slisal da ni dovolj politikov in podobnih trotov. Ce ceno dela trg ne vem zakaj ta rek ne velja za njih.

Mr_Wolf

Guru
8. jan 2008
3.245
3.691
113
Sej, ko delaš 8 ur v službi, ga tudi zabiješ 8 ur za drugega in je načeloma vseeno, če študiraš...v bistvu, pri študiranju zabiješ čas zase.
V službi "poleg" vsakdanjega dela, "delaš" tudi kariero, napreduješ, se izobražuješ, spoznavaš ljudi, zamenjaš službo, branžo, državo, itd...
...opaziš kakšno razliko nasproti "visenju" na faksu, kjer te študij ne zanima ama nič?!?

I

Izbrisan uporabnik #9334

Sej pa dobiš tistih 8 ur plačanih ... a ne gre nekako zato v vsem štosu?
Torej jih delaš zase :confused: .

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
V službi "poleg" vsakdanjega dela, "delaš" tudi kariero, napreduješ, se izobražuješ, spoznavaš ljudi, zamenjaš službo, branžo, državo, itd...
...opaziš kakšno razliko nasproti "visenju" na faksu, kjer te študij ne zanima ama nič?!?

v principu mnogi ne delajo kariere ampak garajo za drugega. ob malo sreče gledajo kako se ta drugi razmetava. na študiju se več učiš, več spoznavaš, upam.

je pa res, da se študira, ker se živi doma in ker ni službe.

imaš otroka 20 let starega, končal je srednjo šolo, ekonomsko recimo. nima kje delat, ali pa lahko za 700, zato je šel na faks. tam se matra in matra in do 26 mogoče spaca. vmes dela prek študenta, ker tako gre in dobiva znanja, poznanstva. z malo sreče preskoči v reden odnos, ali pa se matra naprej po izgubi statusa.

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.097
454
83
45
dolenska
Če bi otrok hotu delat, bi delal. Še vedno see lahko uči ob delu in sem sigurn, da dobi več izkušenj tako, kot preko študenta. Varilcev, štromarjev, zidarjev, šlosarjev,..... vsega tega manjka, v moji širši okolici imajo taki majstri dela za popyzdit.
Je pa res, da so to delavna mesta, ki se more delat.
Za karilaturo; študirani otroc, tm od 25 do 30 let stari, so ali brez pametne službe ali brez dela po večini pa doma pri mami.
Njihovi sošolci, ki so bili butasti za učenje v OŠ so pa po večini v svojih bajtah, družine,....
Se pravi, da se da če se če.

• Všeč mi je
Reactions: sad in Matey

Mr_Wolf

Guru
8. jan 2008
3.245
3.691
113
v principu mnogi ne delajo kariere ampak garajo za drugega. ob malo sreče gledajo kako se ta drugi razmetava. na študiju se več učiš, več spoznavaš, upam.

Ja, foušija je res qurba...
WTF, ima vpliv na zaposlenega in njegovo delo, gledati (kaj ga sploh briga) kako direktor/lastnik firme, ki mu daje zaposlitev/plačo "razmetava" SVOJ denar!
Nismo vsi enaki. Kaj tiste, ki so ustvarili/podedovali/zadeli na loteriji... ...in imajo bistveno več od povprečja, ja (spet?) kar za pobiti?
.
Si predstavljaš, kako bi lahko 70% zaposlenih v Sloveniji motilo, kako država (ampak res) razmetava naš denar. Kako se povsod, kjer je v igri davkoplačevalski denar, ogabno krade, kako se zaposleni v JS večinoma za=bavajo za 25% višje plače, kot v realnem sektorju...
...vidiš pa večine to niti najmanj ne moti in vedno izvolijo komuniste:bonk::valjamse:.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
varilci, stromarji in zidarji so akder, ki pri nas dobi 700e. se da zlesti na 1000. tukaj lahko končamo z debato v prvi točki.

v drugi je fenomen, ko en model vzame 20 teh revežev, jim da po 700 plače sam pa služi z njimi po 2000 zase, torej 40.000 mesečno.

ni fovšija, je vprašanje kje je meja.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Dohtar je sam, ok, zraven ima eno medicinsko sestro ki mu streže in je tudi samo malce nad minimalcem, toda ta dohtar z registrirano družinsko medicino šiša našega predsednika za vsaj 5x. Pa sem morda precej premalo rekel.
Kje je meja?

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.620
3.070
113
v lokalni ostariji
Softi prosim najdi mi zidarja (ampak mojstra da zna delat !!!) Ki bo pripravljen delat za 800eur. Ti casi so minili. 8eur neto /h hocejo imeti plus dodatki... Pol si pa racunaj.