dvd pogon popraskal disk?

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
wtf... sicer dvdje redko uporabljam in zato tega prej nisem opazil, ampak zdaj mi je dvd pogon v probooku dva diska tocno na istem mestu popraskal, popolnoma enak vzorec. popizdil bom. seveda je zadeva neberljiva
crazy1.gif

netko

Guru
25. jul 2007
6.979
2.269
113
poglej zdej uporabnike vsi po vrsti bodo rekli da jabuk tega ne more narediti...

Nazadnje uredil moderator:

netko

Guru
25. jul 2007
6.979
2.269
113
v valu navdušenja da je jabuk zasral sem videl macbook pro

res je probook je pa od hp

Nazadnje uredil moderator:

netko

Guru
25. jul 2007
6.979
2.269
113
sej to se da zrihtat... samo imam mašino pokvarjeno oz čakam na nadomestni del potem pa bo možno

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
A je možno, da je v enoti kak tujek ali zvito plehovje okrog leče, s katerim razira po ploščku?

Sicer pa so te enote v HPjih res vredne svojega denarja - moja tuli in se zaganja kot tele v nova vrata, ravno danes je bila ena izmed parih priložnosti v letu, ko jo zavrtim
crazy1.gif

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
ja, glede na ris sem izmeril, da je en (oster) rob od plehovja okol lece ja. ampak ne zgleda da bi strlel ven. zdaj pa ne vem al je bil laptop rahlo posevno, minimalno (na postelji) al se je plosca med vrtenjem tolk upognila... sam to nebi smelo zjebat kr tak. popizdis

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.455
9.747
113
EU
To je SEPA in ACTA na delu
grims-1.gif

Glede pogona. Na starem HP writerju je sedež, ki centrira plošček odpovedal. Plošček se je pred koncem snemanja premaknil iz centra, in je laser izgubil sled.
Plošček je bil zanič. Mogoče je pri tvojem podoben problem. Ven ga vzemi in poglej notranjost.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Citat:
Uporabnik Gonzo pravi:
Glede pogona. Na starem HP writerju je sedež, ki centrira plošček odpovedal. Plošček se je pred koncem snemanja premaknil iz centra, in je laser izgubil sled.
Plošček je bil zanič. Mogoče je pri tvojem podoben problem. Ven ga vzemi in poglej notranjost.

Kako misliš podoben problem? Da je izgubil sled pri branju in se odločil vrezati novo?
tongue-1.gif

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.455
9.747
113
EU
Laser snema po točno določeni sledi ki poteka spiralno od znotraj navzven.Plošček se je premaknil in je laser izgubil sled pri snemanju.
Lepo javi napako in izvrže plošček ven, da ga lahko uporabiš še za pico rezat.
hysterical-1.gif

Pekača sem vzel narazen in podložil s ploščico krožnik ki stisne plošček na motor. Zadeva je še lep čas dobro delovala.
Pekač je bil HP-jev. Že lep čas jih ne delajo.

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.056
204
63
ja v postelji laptope ponavadi uporabljajo ženske... rade zamašijo reže s kovtrom in deko, in se potem čudijo, zakaj se jim pregreva.