dvd burn error

shift

Guru
20. jul 2007
9.931
2.345
113
za šankom
ne v neru 9 ne v ashampoo ne morem zapečt dvd filma.po 1 sekundah mi dvd vrže vn in napiše dvd image error
bonk.gif

do sedaj zadeva laufala BP.pekač dela v drugi kišti brez problema.je imel kdo podobne težave

Fly

Guru
21. jul 2007
2.665
515
113
Pri meni danes enako! Sicer ne v nerotu in ne z dvd-ji ampak z cd-ji! Kar 5 sem uničil, potem sem pa probal posneti na dvd in je šlo normalno skozi. Naj še omenim da ima moj svak tudi povsem enako težavo kot ti.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.098
-8.765
113
No meni se je pa včeraj strmal in ne peče več DVDjev. In to po celih 12-tih uspešno spečenih DVDjih
bonk.gif
Pa ni važno s katerim programom probam.
CDje jasno peče normalno

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Proba z drugim OS:
- če dela, fixat Windows (če ne gre drugače, reinstalacija)
- če ne dela, nov pekač

Prej kabel in BIOS nastavitve preverit (default bi moglo delat). Aja, pa jumperi, če še obstajajo.

laser

Pripravnik
9. okt 2007
442
3
18
Vprašal bi tukaj ko je govora o pekačih. Občasno se mi pojavi pri peki DVD- ali pa CD-ja, da ko zapečem film ali program in ko grem pogledat v DVD pogon ko je še DVD z posnetim filmom not v pogonu pod lastnosti mi občasno pokaže da je DVD prazen in da ni nič posnetega gor.Glih kar sem posnel en film na DVD in mi spet kaže kot da je DVD prazen pa čeprav sem ga dal v sobni DVD player mi predvaja film normalno, tud ko ga danem nazaj v DVD pogon vračunalniku se mi zažene film in se mi predvaja samo ko pa grem pogledat pod lastnosti pa kaže da je plošček DVD prazen. Kaka ideja kaj je s tem. Pečem ponavadi z Nerotom pa tud če pečem z PowerISO ali s tem programom ko je v samih windowsih je isto.
Imam pa pekač LG na sata vodilu,OS je pa windows 7

laser

Pripravnik
9. okt 2007
442
3
18
Ja res je.Imam DVD-RW in pa DVD+R.Ima morda to kaj vmes, in kateri naj bi bili pravi. Ker ko zapisujem se mi zdi na +R dami sam nekaj spremeni na - kakor sem tako nekaj na hitro opazil v oknu pri nerotu ko se pripravlja na zapis.

laser

Pripravnik
9. okt 2007
442
3
18
isto se dogaja.Sem instaliral še Ashampoo pa probal z njim pa mi je na koncu vrgu en error nevem kaj je glih hotu.Sem šel pogledat spet pod lastnosti je bilo spet kao prazen DVD ko sem ga pa nazaj utaknu u pogon je začel predvajat film al pa pol še pogledal preko Total commander-ja so bile datoteke gor nevem kaj ga matra.

Nazadnje urejeno:

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Ne, resetiraj PC, pol pa vstavi že pečen DVD. A še vedno kaže, da je prazen?

laser

Pripravnik
9. okt 2007
442
3
18
Sedaj še enkrat zapisujem film na DVD ko bo končan bom vidu kaj je,pol bom probal še resetirat PC.Mi pa peče zelo počasi zgleda da je tud ta DVD-RW ena leva firma je 'iomega' ki piše da naj bi podpiral 4x hitrost sam pri peki zgleda da sam 1x tako da to traja in traja.
Kateri DVD ali CDpa naj bi bil boljši za zapisovanje ali z + ali - oznako?

Nazadnje urejeno:

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
CD-ji so samo ene sorte.

Pri DVD pa je isti šmorn. Tehnično so + malo boljši, ampak v praksi je vseeno, ker je bolj odvisno od kvalitete izdelave (in peke) kot kaj drugega.

laser

Pripravnik
9. okt 2007
442
3
18
Posnel film še enkrat in je isto. Potem sem PC resetiral in je spet isto, kaže kot da je prazen DVD čeprav ni.Vidne datoteke so v total commanderju in sam DVD mi zalaufa in predvaja film, to je pa res od sile.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
No ja, tisto okno z lastnostmi pa ni ravno življenjskega pomena... Pač ena od pomanjkljivosti PC-ja...
tongue-1.gif

Lahko pa daš screenshot, mogoče bomo vidli kaj, kar bo pomagalo dalje.

laser

Pripravnik
9. okt 2007
442
3
18
To je res sam jezi pa me da ni tako kot naj bi bilo. V pogonu je DVD in to poln.
slika
831108-DVD.jpg

Priponke

• 831108-DVD.jpg
    831108-DVD.jpg
    30,5 KB · Ogledi: 152
Nazadnje urejeno:

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.264
340
83
Jaz sem nedavno imel ene DVD-R-je če se ne motim ki niso hoteli več kot 2GB filetek zapisat gor. Mogoče je v tem fora. Probaj drug medij.