dvbt stik : zvok je slike ni

mario

Pripravnik
5. avg 2007
527
0
16
Kupil sem usb dvbt stik za laptopa, ga ištaliral, vendar je en problem signal se ok, zvok se sliši slika pa ne.
kaj naj storim, da bo delovalo?

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Torej prizgi zvocnike oziroma instaliraj ustrezni kodek (AAC). Kodek zagotovo pride s katerim od vecjih paketov, npr. K-Lite codec pack.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Torej prizgi zvocnike oziroma instaliraj ustrezni kodek (AAC). Kodek zagotovo pride s katerim od vecjih paketov, npr. K-Lite codec pack.

In ko bo prižgal zvočnike, bo videl sliko, ki je sedaj ne, za razliko od zvoka, ki ga sliši.
smirk-1.gif

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Bleh, prebral sem da se samo zvok ne slisi (torej ravno obratno, kot je v resnici). Se vedno je odgovor isti, razen priziganjua zvocnikov - z ustreznim kodekom mora delati, K-lite codec pack je zelo dobro zalozen z vsem mogocim, meni je z njim delalo iz prve. Pred casom je bila sorodna tema tukaj, nekdo je imel isto tezavo, ko je odstranil stare in namestil nove kodeke, je delalo.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.496
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Najbolje bi bilo, ce se zaupas, kateri DVB-T stick si kupil... in predvsem kje... Ce si ga kupil kje v tujini, je zelo velika verjetnost, da podpira samo MPEG-2, ki je drugje bolj razsirjen. Pri nas potrebujes podporo kodeku MPEG-4 ...

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Tele škatlice nimajo vgrajenega strojnega dekoderja, ampak mora signal dekodirati procesor v računalniku. Za to pa rabiš pravi kodek. Če ni zvoka potem tvoj predvajalnik ne podpira AAC kodeka za zvok.

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.204
3
38
Kranj
rener.info
Teli "sticki" ponavadi niso samo mpeg2 oz. mpeg4, ker se tv programi kodirajo programsko v racunalniku. Sam imam neka poceni kitajska jajca, pa deluje tudi pri nas.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.496
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Mozno... Sam imam recimo Elgato EyeTV Hibryd ... pa sem samo instaliral s prilzoenega CD-ja softver, vtaknil stick v USB, zagnal se je carovnik, poiskal kanale in zadeva deluje... tako na OS X, kot tudi na Windows ... pa nisem nic posebej namescal kodekov ...

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Da ne načenjam nove teme. Od Kitajčkov sem nabavil tole . Priloženega mini CD-ja ne zna prebrati noben od štirih računalnikov, v katere sem ga vtaknil. Stik sem dal v Win7, inštalirali so se driverji. Windowsi pravijo, da je to "Winfast DTV dongle Gold BDA device". Pognal sem Windows Media center in pri skeniranju mi je našel 9 programov. Toda na vseh programih se sliši samo zvok, pokaže se pa tudi teletext. Slike pa ni. Kaj lahko storim?
confused-1.gif

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.251
327
83
Kot so ti že napisali: glede na to da tej sticki nimajo dekoderja (ampak ti dekodira mašina), je to stvar drajverjev. Inštaliraj en codec pack, pa si zmagal, ali pa vsaj mpeg4 dekoder poišči na netu.

Ravny

Pripravnik
23. avg 2007
667
3
18
Kot ti je ze odgovoril "KarEn" je problem samo v codecih. Sam imam podobno zadevo na kateri pise da je samo mpeg2 vendar z instalacijo codecov delajo vsi SLO programi. Vceraj sem bil v Kopru sem opazil da je MUX B ze oddaja testni signal .... (Pink,...)

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
udno, da ti ne dela cd, ker sem nabavil točno tole zadevo in sem s cd-ja inštaliral njihov program.

je pa dobra fora, tole da si šel v media center pogledat:)

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Kot so ti povedali, kodiranje se izvaja v računalniku, stick sam po sebi ne podpira ne mpeg2, ne mpeg4 (tako da če kupuješ na ebayu ne rabiš iskat mpeg4). Potrebuješ samo ustrezno programsko opremo. Preverjeno s kitajskimi jajci pri nas deluje http://www.progdvb.com/ Naj bi pa tudi PowerCinema 6, TotalMedia in MediaCenter. Samo pozabi na gledanje gladke slike na kakem starem celeronu. Dekodiranje je sistemsko zelo požrešno.