DVB-T v Sloveniji

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Za iptv in kabelsko mirno naprej uporabljaš obstoječo opremo. Dodaten DVB-T sprejemnik boš rabil samo tam, kjer loviš signal preko antene.

Vprašanje nepoučenega:

Kako bo DVB-T oddajanje rešeno po kabelski?
Ali to sploh gre po dosedanjih koaksialcih, ali bo potrebna optika?

115256

Pripravnik
24. okt 2007
480
3
18

Danes oddajajo preko RTVSLO DVB-T MUXa POP TV in KANAL A v področnem MUXU CENTER (oddajnika Krim in Krvavec).

vir: [forum.sibila.si]

od zdj naprej tud pop tv in kanal a. mi vse lepo najde na 37 kanalu, vendar ni zvoka niti slike, ostali trije slo 1 slo 2 slo 3 normalno dela zvok in slika. mogoče kdo ve kaj bi blo lahko narobe al pa če ma kdo podobno težavo??

Focus

Pripravnik
27. okt 2007
871
12
18
Luna
Tudi preko kabla gre brez problema samo drugi standard je namesto DVB-T je DVB-C. Laufa tudi HD. Ni potrebno nobene menjave kablov ali prehoda na optiko le dodatni sprejemnik je potrebno nabavit. Po mariboru to že laufa kabelski operater pa ti da sprejemnik (DVB-C) za 80€

Focus

Pripravnik
27. okt 2007
871
12
18
Luna
Citat:
Uporabnik 115256 pravi:

Danes oddajajo preko RTVSLO DVB-T MUXa POP TV in KANAL A v področnem MUXU CENTER (oddajnika Krim in Krvavec).

vir: [forum.sibila.si]

od zdj naprej tud pop tv in kanal a. mi vse lepo najde na 37 kanalu, vendar ni zvoka niti slike, ostali trije slo 1 slo 2 slo 3 normalno dela zvok in slika. mogoče kdo ve kaj bi blo lahko narobe al pa če ma kdo podobno težavo??

Bom vprašal, pa ti jutri odgovorim.

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.530
437
83
Včeraj je delalo danes je tema in tišina.
Nekje? sem prebral, da gre le za nekakšen kratkotrajnejši test v sklopu neke prireditve?!

Focus

Pripravnik
27. okt 2007
871
12
18
Luna
Ja tudi možno

Jaz pa sem izvedo naslednje:
Odajnik na Krimu je 250W od podjetja Elti, odajnik na Krvavcu je 1000W od podjetja IMP oba sta poverana v SFN kar pomeni, da delata na isti frekvenci in istočasno odajata enak signal (prednost digitalne TV).
Torej, loviš signal od enega od teh odajnikov ali pa obeh. Za Eltijevega lahko potrdim, da dela BP verjetno pa tudi IMP-jev.
Torej so za ton bli verjetno krivi na RTV-ju (ali pa POPu).
Jaz mislim da to samo testirajo, ker bodo v kratkem odajali digitalno še POP KanalA in TV3. Podobno je blo v MB pred leti, ko je bil lent so odajali digitalno, drugače ne (pač promocija).

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.276
4.104
113
Vsi Mpeg 4 reciverjio so na vzdolj kompatibilni, tak da ni bojazni da ne bi mogel gledat Mpeg 2 signala

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.328
9.559
113
EU
Trgovci so končno odkrili kodiranje MPEG 2.
Berem reklamni katalog Mečkator Tehnike, in piše za LCD TV Sony, "ima vgrajen digitalni MPEG 2 zemeljski TV - sprejemnik."
bonk.gif

Do sedaj niso nikoli tega omenjali.

No ja...sedaj še kakšno leto, da ugotovijo obstoj MPEG 4
hysterical-1.gif

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.211
1.383
113
Citat:
Uporabnik futuristic pravi:
Ta ni ok, ker podpira samo mpeg2, ne pa tudi mpeg4.

Ti resno misliš da je tu not vgrajen "strojni odkodirnik" mpeg 2 ?

Tole obremenjuje procesor računalnika, tako da rabiš samo prave programe in kodeke
wink-1.gif

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.530
437
83
Problem so bolj žalostni SD signali. Manjka barvne globine in ostrine. V promerjavi s Siol mpeg2 se splača edino šport pogledat ostalo ne.

Kdo ve kaj je z za april najavljenim "PROplus paketom"?

grmek

Pripravnik
18. sep 2007
159
4
18
V novi števili Monitorja je test DVB-T sprejemnikov.
Je kdo tako dober, da bi to poskeniral in nalimal tukaj?

lp