DVB-T MPEG-4

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Sem mislil da mi stari, ki je popoln analfabet za tehniko nekaj bluzi, ampak vidim da drži:

Citat:
4. Kdaj preneha oddajanje v analogni tehniki?

V skladu z Zakonom o digitalni radiodifuziji bomo v analogni tehniki oddajali le še do konca leta 2010. Do takrat bodo delovali oboji televizijski oddajniki paralelno, v analogni tehniki (torej tehniki, kot jo poznamo sedaj) in v digitalni tehniki.

http://www.rtvslo.si/dvb-t/vprasanja.php

Citat:
Tokrat vam predstavljamo digitalni DVB-T sprejemnik MPEG4-H264 HD ki ga pričakujemo v Sloveniji v drugi polovici januarja. Predvidena cena naj bi bila okoli 140 €. Za sprejem zemeljskih digitalnih programov potrebujemo zemeljsko anteno in digitalni sprejemnik DVB-T MPEG4.

http://www.slo.satelitv.net/jumpto.asp?ref=news&cat=73&id=2510

Me zanima kolikšen % ljudi to ve?

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.848
681
113
Saj kablaši bodo tudi prej ko slej nehali oddajati analogno...

Pungi

Pripravnik
2. avg 2007
208
0
16
Nekateri že imamo tv z vgrajenima DVB-T in DVB-C (MPEG-4) sprejemnikoma.
cheer.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Saj kablaši bodo tudi prej ko slej nehali oddajati analogno...

Je pričakovati subvencionirano opremo sprejemnikov s strani ponudnikov digitalne kabelske TV - ali z vezavo ali na izposojo. Tako kot na IP TV.

Če pa se kupuje nov TV, pa je seveda dobro gledat na to.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Sej eni kablaši že ponujajo recieverje za digitalno tv z možnostjo vezave in "nižjo" ceno. Smo ga imeli na (brezplačni) izposoji nekje dva meseca, pa je občutno lepša slika
smile-1.gif

Nov TV bo pa seveda imel mpeg4, ampak se zdajšnji še kar drži.

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.085
444
83
45
dolenska
Če ne bo pod 50€ ta sprejemnik, si lahko mislim, da bo tle v moji okolici to kupil
smirk-1.gif
. Mal krize, mal penzionistov, ogromno pa butast program. Nevem, če je to pametno narest za RTV.
Tm,kjer se bom enkrat preselil in če ne bom mel SIOL ali upam, kaj podobnega, pol ne bom mel nič v hiši. Pa če je treba še iz avta vzamem radio.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Pungi pravi:
Nekateri že imamo tv z vgrajenima DVB-T in DVB-C (MPEG-4) sprejemnikoma.
cheer.gif
A obstajaj tudi taki TV aparati, ki znajo direkt IP TV prikazat ?

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Ali se da ta digitalni DVB-T sprejemnik MPEG4 uporabiti za več televizij? V hiši imamo namreč 3 TV je na sobnih antenah.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.328
9.559
113
EU
Ynos_ni negativnega učinka gledanja prek navadne antene. Že lep čas tako gledam s TV-jem za MPEG 4, in je "slika, kot se šika".
Za "navadno" imam strešno anteno z ojačevalcem.

Stein_ni še TV sprejemnikov, ki bi znali razvozlati IPTV. Škoda. Verjetno je težava v standardu, ker je to novejša zadeva, in ga stalno nadgrajujejo (DSL, ADSL, VDSL, ADSL+.....).
Še za MPEG 4 je težko dobiti sprejemnik na domačem trgu. Čez par let bo mogoče položaj drugačen.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.848
681
113
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
Ali se da ta digitalni DVB-T sprejemnik MPEG4 uporabiti za več televizij? V hiši imamo namreč 3 TV je na sobnih antenah.

Če bi rad na vseh treh TVjih gledal isti kanal potem ja, drugače pa ne
tongue-1.gif

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
En sprejemnik na TV boš rabil, če boš hotel hkrati gledat na večih, sicer pa lahko enega prenešaš gori/doli po hiši... Hec je, da ta sprejemnik pošilja tvju samo en kanal naenkrat in ne vseh (ti bi verjetno želel na različnih tvjih različno gledat) - z dalinjcem od sprejemnika potem menjaš kanale, ne več na tvju samem.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Pa ravno sem hotel kupit še en mali TV za otroško sobo.(da mi ne bo potrebno gledat Rebelde namesto dnevnika
frown-1.gif
)
Ali je obstaja kakšna cenejša rešitev, kot nabava teh sprejemnikov, ki so dražji od TVja?

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
Hja... če nisi na kablu (loviš TV preko lufta) boš ob tvju v vsakem primeru kmalu rabil ta sprejemnik. Je pa opcija, da si nabaviš sprejemnik za v računalnik, cena sitnica + ustrezen software. Ni ravno TV, ampak slika je super
smile-1.gif

Nekaj si lahko prebereš tule.

Lp
Peter

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Hvala za info. Še vedno pa upam, da bo cena za kakšno oskubljeno verzijo padla na meni sprejemljivih 50€
redface-1.gif

Focus

Pripravnik
27. okt 2007
871
12
18
Luna
Trenutna najnižja cena, ki sem jo zasledil pri nas je 100€.

Mogoče so v tujini cenejši, recimo Franciji, kjer majo tudi MPEG4 standard.

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.767
167
63
Sem bral, da Amerika svojim državljanom subvencionira nakup s 40$. Zadeva pa tam košta 60-70$.

lp

Torque_monster

Pripravnik
4. avg 2007
547
0
16
S 1. marcem ne bo več POP, A kanala in TV Pike v digitalni obliki (DVB-T mpeg4), ker bi morali plačevati mesečno prevelik znesek za digitalno oddajanje!
uf-1.gif