Citat:
Uporabnik stein pravi:
A ni tak, da dobiš sprejemnik od kabelskega operaterja, če naročiš digitalnen signal?
Če ga ne naročiš, pa ga sploh ne moreš gledat?
Citat:
Uporabnik Dacho pravi:
Jst bi imel pa eno vprašanje, ker me to že cel čas bega. Namreč doma imam plazmo, ki nima DVB-C priključka ter v drugi sobi manjši LCD z DVB-T/C MPEG2 priključkoma ter dodatno MPEG4 SD kartico. Torej zanima me, kaj mi ta MPEG4 SD kartica koristi? Kako jo utiliziram, da bom imel kaj od nje? Ob strani TVja imam režo za njo, nimam pa pojma kaj imam od nje, če jo dam notri. Na njej piše Freeview pa ne vem kaj še vse (kolikor vem je Freeview uporabljiv v UK). Torej, zakaj sem dobil poleg TVja to kartico in kakšno korist imam lahko od nje?
Hvala
Se ve, če je(bo) to 720p ali 1080i?Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Mogoče bo koga zanimalo: RTV goes HD
Mene sicer ne gane, ne gledam olimpijskih, nimam hd televizije...
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
in tu velja še mogoče dodati:
"MPEG4, AAC - Slovenija se je pri vpeljavi digitalnega zemeljskega televizijskega oddajanja (DVB-T) odločila za video kodek MPEG4 ter avdio kodek AAC. Da bi lahko s svojo anteno sprejemali slovenske kanale tudi po izklopu analognih oddajnikov, bodite pozorni na ti dve oznaki. Če se boste z željo po prihranku odpravili po televizor čez mejo, pozor! Italija se je denimo odločila za kodek MPEG2, kar pomeni, da tam kupljeni televizorji večinoma ne bodo delovali pri nas (razen, če imajo vgrajeno podporo tudi kodekoma MPEG4 in AAC)."
iz že omenjenega članka: http://dne.enaa.com/Foto-TV-vi...j-pomenijo.html
kar po domače pomeni, da je ob nakupu DVB-T sprejemnika treba paziti, da bo imel podporo za AAC, sicer bo 1.12.2010 samo video - zvoka pa ne! (večji del trenutno ponujenih DVB-T sprejemnikov pa AAC NIMA!!!)
Citat:
Uporabnik Dacho pravi:
Torej kaj meni koristi ta MPEG4 SD kartica v Sloveniji?