DVB-C radio

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.304
18
38
MB
Pozdravljeni

Imam digitalno TV in preko TV-ja normalno poslušam radijske kanale.
Se da kako zvezati, da bi poslušal radio samo preko ojačevalca (da ne bi rabil prižgati TV-ja?) Imam pa DVB-C conax modul?

Hvala

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Kupiš na bolhi en rabljen sprejemnik in v programsko shemo shraniš samo radijske postaje. Potem pa preko cincha/optike priklopiš na ojačevalec.

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.304
18
38
MB
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Kupiš na bolhi en rabljen sprejemnik in v programsko shemo shraniš samo radijske postaje. Potem pa preko cincha/optike priklopiš na ojačevalec.
Zakaj bi moral kupiti en star sprejemnik??? Saj že sedaj imam preko činča priklopljeno na ojačevalec. Moti me edino, da moram TV prižigat

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.555
4.480
113
49
Na sončni strani ALP
Citat:
Uporabnik Jodlarcek pravi:
Zakaj bi moral kupiti en star sprejemnik??? Saj že sedaj imam preko činča priklopljeno na ojačevalec. Moti me edino, da moram TV prižigat

Zato ker rabiš DVB-C tuner... Kako bi pa ti poslušal radio brez tunera?!
rolleyes-1.gif

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.304
18
38
MB
Citat:
Uporabnik Zgaga pravi:
Citat:
Uporabnik Jodlarcek pravi:

Zato ker rabiš DVB-C tuner... Kako bi pa ti poslušal radio brez tunera?!
rolleyes-1.gif
Ne vem?? Zato pa sprašujem.

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.304
18
38
MB
Citat:
Uporabnik Zgaga pravi:
Ti to resno sprašuješ?!
rolleyes-1.gif
ja resno sprašujem ja
13.gif
Ker mi ni jasno, o kakšnem rabljenem sprejemniku je govora??? A je to TV sprejemnik, STB,.....

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.555
4.480
113
49
Na sončni strani ALP
Radio poslušaš preko TVja. Ko TV ugasneš - ta ima vgrajen sprejemnik, nimaš več radia. - Toje upam, da je jasno...
Če želiš poslušati radio, rabiš sprejemnik... Tole smo sedaj razčistli.
Zato greš na bolho, in kupiš star DIGITALNI sprejemnik, kjer si boš shranil samo radijske programe.

In tako boš poslušal radio tudi, ko boš imel ugasnjen TV...

Sorry za sarkazem, ampak še sedaj ne vem, če si norcaš ali resno misliš...

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.304
18
38
MB
OK dajmo to prosim razčistit zdaj.
OK..kupim digitalni sprejemnik. V njega moram pripeljati anteno oz signal. Tukaj se že pojavi problem, ker imam samo en priklop (kateri je v TV), katerega pa ne bi rad razvejal, ker s tem zgubiš na kvaliteti (lahko da se motim, zato me prosim ne zbombardirat). Do sem vse OK. Problem pa nastane, ker v takšen digitalni sprejemnik moraš vtakniti Conax kartico. Torej bi moral plačevati še dodatno naročnino za kartico.
Je tako??
P.S.
Če bi bili vsi tako pametni glede vseh stvari, potem ne bi bilo forumov.
P.S..1
Ni norih vprašanj, so samo nori odgovori

Pa brez zamere.

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.304
18
38
MB
Citat:
Uporabnik MAKY_ pravi:
kakšen tv imaš? ker nekateri imajo možnost, da izklopiš zaslon in dela samo zvok... brezveze da kompliciraš z 2 tunerji
Saj čez čas se meni samodejno ugasne zaslon.
Jaz nočem sploh prižigati TV-ja. Pričgal bi radio in voila
cheer.gif