Dva SCART v enega

sad

Guru
24. avg 2007
21.040
9.681
113
Potrebujem kabel, kateri bi združil dva SCART priključka v enega. Seveda bi bil vedno aktiven zgolj en, tako da to ni problem.
Svetovali so mi, da naj ne jemljem tistih brez stikala, ker naj bi bila slika zanič. A to drži?
Katerega sicer priporočate?

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.204
3
38
Kranj
rener.info
Poglej v kaksnem BigBangu ali pa Merkurju. Vsekakor pa vzami nekaj s stikalom, ker drugace, ce bos imel prizgana oba vira (pa tudi drugace se lahko pojavijo motnje), bo slika v *****
grin1.gif

Conrad ima recimo tole:

sad

Guru
24. avg 2007
21.040
9.681
113
Vedno bo v uporabi zgolj en vir, tako da motnje zaradi vključenih dveh istočasnih virov naj ne bi bile problem.

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.204
3
38
Kranj
rener.info
Meni navaden (brez stikala) ni delal ok. So se mi pojavljale motnje, ceprav je bil drugi vir izkljucen. Sicer sem imel to nekje samo kot zacasno resitev, tako, da je to kmalu letelo stran
smile-1.gif
Ce si lahko kje sposodis in probas, bi bilo pa se najboljse.

kebab

Pripravnik
23. jan 2008
612
1
18
mel podobnega ampak čisto en poceni šikimiki brez činčev, gor bile 3 konzole in dvd, delovalo vse ok.

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Isto pri meni. Jaz sem imel razdelilec na štiri scarte. Torej na ta razdelilec so prišli scarti iz STB, videorekorderja, DVD playerja (eden je ostal še prazen). Naprej pa je potem šel en scart kabel v televizor. Kvaliteta slike je bila slabša, kot če se peljal scart direktno iz kakšne izmed naprav v televizor. Največ zmešnjav mi je pa delal DVD player od Philipsa. Četudi je bil ugasnjen, mi je delal take motnje v tem scart razdelilcu, da sploh nisem mogel ostalih virov gledat. Pomagalo je samo to, da sem DVD potegnil iz elektrike, ali pa da sem njegov scart potegnil ven iz razdelilca.

Torej, moje mnenje je, da poceni razdelilci niso v redu.

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.517
1.100
113
Sam sem imel včasih razdelilec za tri, pa je v praksi delovalo popolnoma OK, razdelilec je bil najcenejši, kar se jih je dobilo v Merkurju, je pa res, da je imel stikala...

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Ja, saj to je to. Moj je bil brez stikal, zato so se pa signali mešali verjetno. S stikali pa popolnoma prekineš določen "tokokrog" in zadeva bi morala načeloma špilat.

sad

Guru
24. avg 2007
21.040
9.681
113
Hvala vsem za praktične izkušnje, torej grem na razdelilec s stikali.