dva routerja povezava

blazpoglavc

Pripravnik
14. maj 2008
427
4
18
tuki boste sigurno vedeli za moj problem. sedaj imam amisov router modem v enem na katerega imam tudi internetno linijo. v drugi sobi imam pa netgearov router in priklopljen PC. sedaj me pa zanima če lahko povežem oba routerja med seboj da bi mi na PC delal internet in da bi bil v mreži? pa tudi drugi router bi potem uporabljal kot wirelles..

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Maš mrežni kabel (LAN) potegnjen med ruterjema? (oziroma lahko to narediš?)

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.151
4.132
113
Pa PCja ne moreš preprosto povezat v prvo omrežje (amis router)?

Nekako ne vidim problema, amisovo škatlo nastaviš da deluje kot modem (NE router), router ki ga imaš povežeš nanj in nastaviš na njem mrežo. Vse ostale naprave povežeš na to mrežo bodisi žično bodisi preko wlana.

WLAN kartica v obliki USB ključka je pa od 5 EUR dalje (če PC nima WLANa) ....

blazpoglavc

Pripravnik
14. maj 2008
427
4
18
pc in netgearov router imam v drugi sobi...tako da pcja ne morem povezat v amis omrežje. imam pa router možnost wirelles bridge...a lahko kdo točno pove kako naj nastavim na prvem in na drugem routerju?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
PC bi preko kabla priklopil na ruter?

Sicer kot prvo treba preveriti, ali je WLAN signal od Amisa sploh dosegljiv v drugi sobi.

V ruterju (netgear) poglej, če ga lovi. To imajo ponavadi opcijo v nastavitvah za Wireless, če izbereš način delovanja "Wireless client", pa se potem pojavi gumb Wireless survey ali podobno. Tam potem pogleda, katere signale lovi in kako močni so.
(to počneš s PC-ja, priklopljenim s kablom na ruter)

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Nimajo vsi ruterji tega...

Pa maš kaj drugega? Kaki laptop?

Ali pa obratno, na Amisovem ruterju poglej (če ima to funkcijo).

Ker če ni signala, ali je slab, je brezveze nastavljat, ker ne bo delovalo, se boš pa lovil, ker ne boš vedel, zakaj ne dela.

Sicer pa lahko tudi poveš, kaj je vmes? Če so dve navadni steni, bi verjetno še šlo.