Dva identična avta in vožnja z enim

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Imaš avto ga razbiješ in na avto.net vidiš čist identičnega, barva, št.vrat, samo tablice premakneš in voziš
hysterical-1.gif

Na tehničnem v vseh 13 letih so mi sam na golfu 2 izpred 8 let preverjal ŠT.šasije, ker je bil iz Italije. Od takrat noben nikjer, tud policaje ne.
A je to sploh dovoljen oz. kakšna je kazen?

P.s. sam tega nebi nikol počel.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.687
6.713
113
pri taščici
Meni pa vedno iscejo tiste cifre po avtu.
Ne bi se hecal s tem. Obravnavali te bodo enako kot bi imel neregistriranega, pa se kaznivo dejanje ponarejanja listin ker bos policaju kazal prometno od avta v katerem ne bos sedel.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Citat:
Uporabnik alpine pravi:
Imaš avto ga razbiješ in na avto.net vidiš čist identičnega, barva, št.vrat, samo tablice premakneš in voziš
hysterical-1.gif

Na tehničnem v vseh 13 letih so mi sam na golfu 2 izpred 8 let preverjal ŠT.šasije, ker je bil iz Italije. Od takrat noben nikjer, tud policaje ne.
A je to sploh dovoljen oz. kakšna je kazen?
Zakaj bi to počel? A je kje kak profit?

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.158
3.629
113
Marlbor
Vzameš 3 tablice, pa potem eno kao izgubiš ter zaprosiš za nadomestno, pa imaš 2 avta in 4 iste tablice. V nepravem avtu imaš zraven prometno, v pravem avtu pa si jo kao doma pozabil (če te ustavijo).

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.042
1.262
113
42
Jaz mislim da če te ustavijo nebi bilo nič narobe. Men še v življenju ni šel gledat če se številke ujemajo. Hvala bogu tud an petk ne :D

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.506
10.735
113
v drugem/pravem imaš kopijo prometne. V nepravem pa original papirje. Pa je.

maki3

Pripravnik
14. sep 2007
681
3
18
Pri nas bi šlo to lepo skozi... VIN mi še v življenju ni nihče pogledal
smile-1.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.108
4.075
113
Pri novejših vozilih je VIN na vidnem mestu, tako da se zna slučaj zgodit. Je pa res da enak avto bi moral imeti vsaj večji del prvih črke VINa enakih in policijska logika (branje od leve proti desni) bi najbrž spregledala da je kaj narobe.

Še vedno pa se lahko VIN ki je vgraviran po "moped sytle" pofleksa in nekam na vidno mesto nalepi ploščico iz starega vozila. Tako bo tudi rutinska kontrola VINa šla skozi.

P.S. kolega je podobno situacijo izvedel na vozilu in se vozil 10+ let pa ni bilo nobenih problemov. Šlo je pa za to da je iz razbitega vozila v drugo vozilo prenesel motor in menjalnik (uradno je bil lastnik obeh vozil da se razume) in da mu ni bilo potrebno urejat homologacije je "prenesel" še VIN in prometno!

hermann

Guru
19. mar 2014
9.655
6.517
113
verjetno bi šlo b.p. dokler se z lažno registriranim avtom nekam ne skantaš

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.108
4.075
113
Ker v tem primeru pa bi bolj podrobno iskali VIN? Briga jih, papirji so dovolj in od tam se skopira podatek naprej v evidence.

Problem vidim samo če bi bil avto ukraden, potem bi lahko nekdo strokovno preverjal vsa mesta kjer se VIN pojavlja in bi dobil neskladja.

Sicer pa en kup razbitih avtov (prodanih kot nikoli karabolirani) ima itak VIN kode "prenešene". Če se organi ne spuščajo v ta vozila ki so dejansko problematična potem je malo verjetno da se bodo v nekega Janeza z golf 2.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.655
6.517
113
pri dovolj hudi nesreči (recimo s smrtnim izidom) verjetno odredijo tehničnega, tam pa bi najbrž tudi kaj takega našli

hermann

Guru
19. mar 2014
9.655
6.517
113
drugače pa v zadnjih 11 letih sem bil sicer samo 1x na tehničnem, tam okrog 2010, in mi je zelo zavzeto prepisal serijske iz avtomobila

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.687
6.713
113
pri taščici
VIN so mi slikali na zavoravalnici ko sem uveljavljal praske na odbijacu (parkirisce). VIN mi je slikal zavarovalnicar, ko sem spreminjal delne kombinacije. Ce pa so policaji toliko zabiti da preverijo prvih pet namesto zadnjih 5 cifer VINa pa ne vem.

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Vzameš 3 tablice, pa potem eno kao izgubiš ter zaprosiš za nadomestno, pa imaš 2 avta in 4 iste tablice. V nepravem avtu imaš zraven prometno, v pravem avtu pa si jo kao doma pozabil (če te ustavijo).

Ampak zakaj bi to počel,kje je fora,kje profitiraš? "Pravi" avto si itak že razbil,zdaj voziš enekega,s tablicami od razbitega,ampak seveda z drugo šasijo?
Ne razumem poante,kaj tukaj pridobiš?

hermann

Guru
19. mar 2014
9.655
6.517
113
proftiraš, če imaš dva enaka avta

enega zate in enega za ženo

enega nikdar zares ne registriraš niti ne pelješ na tehničnega
tongue-1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik hermann pravi:
pri dovolj hudi nesreči (recimo s smrtnim izidom) verjetno odredijo tehničnega, tam pa bi najbrž tudi kaj takega našli

Imaš pa takrat večje probleme, kot je napačen VIN. Pa še takrat bi z dobrim odvetnikom prišel skozi, kao kako nihče nikoli ni opazil napačnih številk, ti pa pokažeš račun, da si avto kupil, številke pa bi naj preverjali za to plačani organi in če že od nakupa niso ugotovili tega...
cool-1.gif

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.158
3.629
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik hermann pravi:
proftiraš, če imaš dva enaka avta

enega zate in enega za ženo

enega nikdar zares ne registriraš niti ne pelješ na tehničnega
tongue-1.gif
Pa da sta ločena in s prepovedjo približevanja, da se slučajno ne znajdeta skupaj na dvorišču ali parkirišču