Dva avta za ceno enega !?

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Pri nas zal to ne gre. Sem ravno v fazi kupovanja in teorija vseh prodajalcev je, da bodo sle cene gor, ker pac z izgubo nihce ne bo delal.
Mnjah, bomo videli cez cca. pol leta. Po moje bolje pocakat kaksnega pol leta z nakupom.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.186
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Pri nas zal to ne gre. Sem ravno v fazi kupovanja in teorija vseh prodajalcev je, da bodo sle cene gor, ker pac z izgubo nihce ne bo delal.
Mnjah, bomo videli cez cca. pol leta. Po moje bolje pocakat kaksnega pol leta z nakupom.
Ko bodo dilerji, ki morajo po pogobi prodat 300 avtov letno, prodali le 160 avtov, bodo hitro krepko spustili cene ...
Še posebej, ker bodo proizvajalci imeli na zalogi na tisoče avtov in bodo pritiskali na dilerje, naj jih prodajo ...

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Ko bodo dilerji, ki morajo po pogobi prodat 300 avtov letno, prodali le 160 avtov, bodo hitro krepko spustili cene ...
Še posebej, ker bodo proizvajalci imeli na zalogi na tisoče avtov in bodo pritiskali na dilerje, naj jih prodajo ...
Točno tako, ob svetovni recesiji bodo šle cene drugo leto samo še navzdol, če nič drugače pa s čedalje večjimi popusti.
Dejstvo je itak, da imamo za svojo majhnost preveč avtohiš in bo borba za obstoj samo še večja.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik mtl pravi:

Nauči se, da se ljudi, ki imajo od nečesa korist nikdar ne posluša. Nikdar! Marže prodajalcev so ogromne in ne bojo kmalu delali z izgubo. Cene pa bojo prisiljeni nižat, ker je tudi pri nas začela upadat prodaja. Oktobra prvič po dolgih letih.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Končno. Itak je preveč avtosalonov. Poleg tega upam, da bo kriza vplivala tudi na poprodajne storitve, pri tem ciljam na pooblaščene servise, ki znajo predvsem dobro računati storitve, izvajajo pa jih vajenci, ki se učijo delati na naših avtih. Rezultat je rahitično servisiran avto za polno ceno servisa. Hvala lepa za takšne šalabajzerje.

hgard

Guru
22. jul 2007
4.082
582
113
Glede na lansko leto so številke prodanih avtomobilov podobne.

Imam pa občutek, da se zadnje čase zelo veliko oglašuje. Mogoče to pomaga.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Slabse. Cez pol leta bos placal več za isti avto kot danes.
A lahko slišim po kateri teoriji? Pa pozabi na ceno denarja, recimo da se skešira na čisti keš.
Sam pravim, da če imaš keš, je bolje počakat pol leta, ker cene bodo šle dol. Da bodo vsaj kaj prodali.
Isto se je v USA zgodilo pred parimi leti z ameriškimi proizvajalci, le da so takrat imeli še ''strukturni'' problem, ker so bili večinoma pick-upi in SUV-ji.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Cene bodo padle, padlo bo še kaj. Med drugim tudi število zaposlenih v tej gospodarski panogi. Skrbi pa me, da bo padla tudi kakovost vozil in njihova izbira na našem trgu. Verjetno se bo spremenila tudi struktura prodanih novih vozil * več nižjega razreda, manj visokega srednjega itd.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Po teoriji da imam cenike za 09 že , več ti pa žal ne mislim govoriti.

Če bos kupil v roku enega leta, kupi potem čimprej, če si trmast pa čakaj in to je to.

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Saj v ZDA imajo sedaj predvsem "strukturni" problem - pick upe in SUVe. Prodaja slednjih je padla precej bolj, kot ostalih razredov. Recimo avtomobilom na hibridni pogon, pa je zrasel tržni delež na največ do sedaj, čeprav so tukaj tudi zabeležili padec za 8%, samo pri SUVih pa tudi 50% in več.
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Končno. Itak je preveč avtosalonov. Poleg tega upam, da bo kriza vplivala tudi na poprodajne storitve, pri tem ciljam na pooblaščene servise, ki znajo predvsem dobro računati storitve, izvajajo pa jih vajenci, ki se učijo delati na naših avtih. Rezultat je rahitično servisiran avto za polno ceno servisa. Hvala lepa za takšne šalabajzerje.

Lahko se zgodi tudi vmesna faza, ki ni fajn. Da bodo probali padec prodaje vozil offset-at s servisnimi storitvami. Recimo literca "original fabriškega" olja za samo 19,99 EUR, tekočina za šipe pucat samo 9,99 EUR na literco.
smile-1.gif

Time will tell ...

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
presenečaš me.

recimo astra clasis je še 1300 ceneje
v domžalah opel ima v salono še kar vectro karavan. kdo vekolko stane

papir prenese tudi cenik. celo corso za 17k. realnost je pa nekaj drugega in kmalu se boste mnogi, ne samo trgovsi z avti, s cenikom sam še brisal.

vem za vte, kjer ni popusta, pa so šli s 7, 10%. vem da bodo šli tudi nižje, ker vagoni, ograje, saloni polni avtov so zguba in ne profit. avto pa ni ne kruh, ne mleko, ne meso. ni službe, ni potrebe po dveh avtih, jni dnarja, se pač čaka eno uro na moža z avtom. itd itd.

bi blo pa za stavt. za pizzo v al capone in veliko laško. mrzlo.

sanco

Fizikalc
19. jul 2007
1.201
8
38
41
Pač bo prodaja padla. Koliko opažam imajo večinoma ljudje bolj željo, da kupijo tri do pet let star avto , kot pa nov.
Sam se zanimam za nakup novega avtomobila, pa mi vsi govorijo, da sem bedak.
13.gif

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
si dobil tudi listke kolk %%%% boste imeli popuste na tiste cene??? al to boste dobili decembra komaj????

bonk.gif

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
lol po ceniku. So pač še mal bolj cene navili, da ne bo samo 2000€ popusta na Corso, ampak bo recimo 3000€, bo še večji naval ob takih popustih .

Če te prav zastopim, bodo zaradi manjše prodaje, proizvajalci/prodajalci navili cene, da bodo na koncu na istem? zanimiv scenarij, koliko ima veze z realnostjo bomo pa videli.

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
pust ti "ekonomista"...pa verjetno ve kako laufa industrija...fopa lahk dedeke ko pridejo po corse, vsakega pa zagotovo ne.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
fotr rad razlaga zgodbo iz EF dolga leta nazaj

vlak iz LJ vozi v BG. lokomotiva vleče 4 vagone, ki so na pol prazni, kartav eno smer je 200 din, linija je nerentabilna. vagon, ki ga vleče lokomotiva naredi strošek 3000 din.
kaj boste naredili, da bo linija postala rentabilna.
odklopili pol vagonov
povišali ceno na 300 din
spustilu ceno in dodali nove vagone.

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Spustili ceno in upali, da se bo več folka vozilo z vlakom. Elastičnost povpraševanja nujno namreč ne sledi spremembi cene premosorazmerno.
wink-1.gif

Če bo prepolovljena cena prinesla samo dva nova potnika bo linija za ukinit.
smile-1.gif

Nazadnje urejeno: