Duhovi. Ima kdo izkušnje s tem

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.502
5.700
113
1) z ex gledava muvi na laptopu....na kavču v žlički.....v kopalnici luč in priprta vrata....na mizi sveča za romantiko.... pač uno petek zvecer muvi night....in oba istočasno pogledava v svečo na mizi. Tišina kake pol minute....kaj si ti vidu? Da se je sveča na mizi premaknila....jst tud...

2) mel soseda katerega se je (žal ) lotila multipla skleroza.....ko sem še bil v špediciji.....se en poletni četrtek vozim po AC med Ausburgom proti Minhnu.... sončni zahod....rumena trava.... zgoščen promet.....uživanje v trenutku.....ko se mi moj sosed prikrade v misli....in tko dobre pol ure razmišljam o njemu čeprav sem hotel zamenjat temo svojih misli že ene 5x vmes....res uno ko sem si na koncu že rekel pa koji k.... zdej o tebi razmišljam sred fure v Nemčiji....

Pridem v petek pozno popoldne domov pred blok......črna zastava na bloku....

3) 2tedna nazaj....se spomnim dogodka še ker me je moja sred noči zbudila ker je šla tamalo previjat...

Me vpraša čez 2dni kasneje na sprehodu.....veš tisto ko si omenjal da si se v otroštvu zbujal sredi noči in imel občutek neke "prisotnosti" v sobi.....

No zadnjič ko sem tamalo previjala sred noči sem spoznala kaj si mislil....

• Všeč mi je
Reactions: visek_izobrazbe

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.202
11.237
113
mozak procesira vse živo.. od dejanski inputov do nedejanskih, ko ti mal več nedejanske začne premlevat si v riti in so odprejo take teme.

• Všeč mi je
Reactions: jest5

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.202
11.237
113
ni razlike, vse možgani sprocesirajo, bolj kot je noter fkd up, bolj "zivo" je vse skup, bolj zares se ti zdi. To da ti ugaša luč so vaše domneve, maš dokaze, maš na kameri posnet0, imaš preglede stikov in podobno? Ne, samo zdi se ti.

• Všeč mi je
Reactions: jest5 in Apollo8

mistique

Guru
16. jun 2009
14.187
1.967
113
Emona / Carnium
Možgani itak vse sprocesirajo. Ne zavedamo se kaj vse in kako procesirajo...Ampak tu sploh ne gre za dokazovanje, ampak iskanje odgovorov in rešitev. Obstaja meja med tem, kar franci opisuje in kar opisujejo nekateri drugi v tej temi. Ene stvari lahko pomenijo skok z balkona, ker te duh lovi po spalnici in takšne zadeve kličejo po strokovni obravnavi (psihoterapevt, psihiater,...?!).
Tiste druge pa razrešiš z manj Netflixa...ali pa prebereš kakšno knjigo, greš na kufe s prijateljico Gertrudo, greš na pir z župnikom,...

• Všeč mi je
Reactions: Apollo8

jezek

Guru
24. jul 2008
3.815
1.621
113
Zanikanje obstoja nepojasnjenih pojavov je znak nezrelosti, strahu in manka kognitivnih sposobnosti.

• Haha
Reactions: jest5

mistique

Guru
16. jun 2009
14.187
1.967
113
Emona / Carnium
Zanikanje obstoja nepojasnjenih pojavov je znak nezrelosti, strahu in manka kognitivnih sposobnosti.
Ja, ja...nepojasnjenih pojavov je vsaj toliko, kot je pojasnjenih. Tudi vemo zakaj so nepojasnjeni. Če zdaj rečem, da je naš jezik ali razvojni stadij ena glavnih ovir, to franciju ne bo pomagalo kaj dosti...pomembno je, da najde razlago ali pa pomoč, ki je trenutno na voljo. Še posebej, če ga opisano v njegovem vsakdanjiku moti ali straši in ne more normalno živeti. Po mojem se s temi rečmi ni za zajebavat, ker imajo povsem konkreten vir.

Obstaja zelo veliko literature o takšnih in drugačnih fenomenih. Nekateri pogledi so rahlo čarovniški, drugi pa matematično, logično predstavljeni...Gurdjieff, Ouspensky, Eckhart, Swedenborg, Krishnamurti, D.T.Suzuki...če želiš lahko najdeš zapise o srednjeveškem krščanskem misticizmu, vedskim naukom (hinduizem), sufijih (islam) do budističnih idej D.T. Suzukija...Vsekakor zanimivo branje.

jezek

Guru
24. jul 2008
3.815
1.621
113
Aja, nisem zasledil da bi napisal, da ne more normalno ziveti ker mu duhec cufa rjuhico....

mistique

Guru
16. jun 2009
14.187
1.967
113
Emona / Carnium
Pravi, da ima probleme...who you gonna call?

1738847574568.png

damirj

Guru
9. maj 2012
5.393
2.442
113
Ta videnja so v resnici že znanstveno raziskovali in tudi pojasnjevali in zelo mogoče tudi res drži. Gre za to, da so človeški možgani zelo enostavno prevarani, bodisi zunanji ali notranji dražljaji se znajo zelo pohecat z njimi. To seveda ni dovolj, je pa en velik faktor pri tem. Drugi pomemben faktor pa je, da so človeški možgani sestavljeni iz dveh združenih, a ločenih polovic, levi in desni in čeprav načeloma delujeta skupaj, sta v resnici ločeni entiteti. Ta ločenost pa pomeni tudi, da ena polovica možganov deluje hitreje, kot druga polovica. Posledično tudi vsa senzorika deluje rahlo kasneje. Ne govorimo o razliki v minutah ali sekundah, pač pa so to razlike v rangu mikrosekund. In ta razlika je dovolj, da eno oko vidi sliko prej kot drugi, eno uho sliši prej kot drugo in tudi drugi dražljaji se v eni polovici prej obdelajo kot drugi. No in ta teorija o videnjih, dejavu itd scenah trdi, da je ta razlika v času dovolj velika, da ena polovica možganov nek dogodek že trdno pospravi v spomin, druga pa še ne. Zato naj nam bi se določeni dogodki zdeli, kot da smo jih že doživeli pred uro, dnevom ali tednom, čeprav je v resnici vse bilo pred kratkim.

• Všeč mi je
Reactions: sajkek

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.103
6.315
113
Glede možganov, reakcije ipd, so lahko seveda možne. Ampak če bi leva in desna polvica bili tako zbegani, da ena vidi prižgano luč, druga ne... Pismo, kako se sploh upamo vsesti za volan ipd.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.393
2.442
113
Glede možganov, reakcije ipd, so lahko seveda možne. Ampak če bi leva in desna polvica bili tako zbegani, da ena vidi prižgano luč, druga ne... Pismo, kako se sploh upamo vsesti za volan ipd.

Leva in desna polovica možganov sicer nimata čisto enaki vlogi in ne govorimo o zbeganosti, temveč o tem kako hitro se nek dogodek zapiše v spomin. Določene funkcije opravljajo sicer tudi mali možgani. Sicer pa vidim, da nisi prav dobro prebral napisanega. Razlika je v mikrosekundah.