Dsg menjalniki

jezek

Guru
24. jul 2008
4.008
1.730
113
Koliko voznikov pa bo naredilo v življenski dobi avtomobila 400.000 km po mestu?
Aja, tisti ki pizze dostavljajo.
Ne gre za to, ampak za to, da eni mislijo da lahko danes kupis avto s 100kkm (kao skoraj nov, dobro ulaufan..) in da ga bos vozil se 300. Na razvitem zapadu pa živa duša ne kupi avta s 100kkm....

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.379
6.631
113
Sodelavec je naredil čez 400k km na Passatu B7 in ni imel težav. Samo redni servisi na 60.000 km. Dela pa cca. 60.000 km letno.
Razveseli nas, in reči da je taksist :)
Drugače pa taka kilometrina je sigurno večina na AC narejena. To je dokaj neobremenjujoče za menjalnik. Moj bo pa recimo polovica na AC, polovica pa po mestu. To bo pa druga zgodba.

Mirko

Fizikalc
24. jul 2007
1.077
92
48
Razveseli nas, in reči da je taksist :)
Drugače pa taka kilometrina je sigurno večina na AC narejena. To je dokaj neobremenjujoče za menjalnik. Moj bo pa recimo polovica na AC, polovica pa po mestu. To bo pa druga zgodba.
Ni taksist. Službene poti po celi Sloveniji, niso večino avtoceste.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.754
1.267
113
Titograd
Razviti zapad prodaja po izteku garancije oziroma lizinga. To si lahko privoščijo. Mi pač ne.
Jaz ne bi posploševal. Skandinavski, sploh danski, švedski in finski avtomobili, imajo take kilometre, pa to realne po števcih, ne parkrat zbite, ko je pri nas avto že 2 krat v preši. Ravno včeraj naprodaj videl finskega bmw3, okrog 10-12 let starega z preko 800k km, pa kup malčkov a la c3 z preko pol milijona km. Niso vsi tak pokjeni v pleh kot mi in švabi...

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
7.387
3.174
113
Danci so tudi zaradi davčne zakonodaje posebni primeri, ker država obilno "kaznuje" nakup novega vozila; razen tega pa tudi sosedom ni všeč, da imaš vsake 2-3 leta nov avto - glej ga Janeza se "vun sili". Raje za penzijo šparajo pa do 80 delajo še občasna dela. ;)

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.379
6.631
113
Jaz ne bi posploševal. Skandinavski, sploh danski, švedski in finski avtomobili, imajo take kilometre, pa to realne po števcih, ne parkrat zbite, ko je pri nas avto že 2 krat v preši. Ravno včeraj naprodaj videl finskega bmw3, okrog 10-12 let starega z preko 800k km, pa kup malčkov a la c3 z preko pol milijona km. Niso vsi tak pokjeni v pleh kot mi in švabi...
Saj sem mislil napisat, da ko govorimo o razvitem zahodu lahko govorimo pretežno o Nemčiji, malo Austriji, še kaki Švici, potem pa se že konča.

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.658
4.872
113
Koliko pa je resnice v tem, da DSG menjalnik raje daj v M način pri cijazenju v kolonah, namesto, da pustiš v D? Naj bi zdržal veliko dlje.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.379
6.631
113
Ali pa daš v sport in menjuje pri višjih obratih, kar v lezenju v kolonah pomeni, da bo menjaval polovico manj.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.754
1.267
113
Titograd
Danci so tudi zaradi davčne zakonodaje posebni primeri, ker država obilno "kaznuje" nakup novega vozila; razen tega pa tudi sosedom ni všeč, da imaš vsake 2-3 leta nov avto - glej ga Janeza se "vun sili". Raje za penzijo šparajo pa do 80 delajo še občasna dela. ;)
Kolikor sem jaz te ljudi spoznal ( jih ni dosti, nekaj pa) ima dosti s tem tudi, da se enostavno z avtom ne obremenjujejo in tudi nasploh z materialnimi stvarmi ne, to je nemški svet plus balkanci tak mahnjen samo na to, kad se ima, ima se, kad se nema glumi se.

Poleg takih davkov seveda, da tam dobiš kliota, pri nas pa za enk denar kodiaqa. Za njih je avto delovni stroj, kot pri nas traktor ali bager, ne pa relikvija, ko se za vsako prasko laufa okrog zavarovalnic, na avto pa meče 20 colske čangšlang gume.

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

sad

Guru
24. avg 2007
21.572
10.256
113
Povej mi, kolikokrat bi ti menjal avto, če bi za Cliota moral plačati 50.000 eur ali pa za Passata 100.000 eur?
Itak boš vlekel stari avto dokler se bo dalo. Dela pa s tem država sama sebi slabo uslugo, saj se potem državljani trajbajo okrog v garah, ki so konkretno slabše varnostno opremljene.

matjazy

Fizikalc
3. jan 2008
246
152
43
Mene zanima resnično
A bi DSG zdržal več kot 400.000km pa,da je redna menjava olja, a bi vseeno moral videt servis že prej.
Zgoraj sem prebral, da je nekdo dal za,servis dsg že pri 100.000km, 3.500eur
To je zelo draga obnova, kaj je to menjal cel menjalnik a kaj.
Tud pr nas je en passat z dobrimi 400k, pa ni bilo nobenih težav z menjalnikom. Večina vožnje v službo in nazaj (ne AC, ampak regionalke). Avto se na splošno dobro drži, je bilo pa npr. treba menjat amortizerje pred kratkim, ker so čisto spustili. Tudi olje še ne pije.