Državno stanovanje - klima

Success

Fizikalc
5. sep 2010
538
185
43
Zdravo!

Sem v najemu v državnem stanovanju (v manjšem bloku). Zanima me, koga točno moram obvestiti oz prositi za dovoljenje za montiranje klime v stanovanju?

Soglasje sosedov je še vedno 55% ali je že kaj drugače? Verjetno rabim le njihove podpise?

Kaj pa država? Sem klical stanovansko komisijo in jim ne dela telefon.. Torej, če je kdo že dal to čez, naj mi prosim pove točen postopek.

Sem pa vprašal soseda, ki tudi ima klimo in je prišel za mano v blok.. ni vprašal ne sosedov in ne države..
grin1.gif

Lp, Rok

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.689
113
Razen, če niso kaj spremenili: 50+% lastnikov stanovanja, pa verjetno ti mora lastnik tudi kaj dovolit.

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.130
5.073
113
Nuku`Alofa
Če je zmontiranih že več klim, čim manj spraševanja, manj možnosti za "NE"

Malo dodatnega razmišljanja - ko si v najemu - misliš daljši čas živeti v tem stanovanju?
Ali bi lastnik vložek v klimo mogoče lahko priznal kot vlaganje v stanovanje in ti vložek "povrnil" skozi najemnino - ali pa bo rekel "stanovanje je klimatizirano, torej več vredno, dvignimo najemnino"

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.689
113
Mnjah, delno ti tam prav, ampak glede na to, da gre za državno stanovanje, ni dvakrat reč, da mu bo kakšen državni uradnik nabil plačilo kakšnih stroškov odškodnine zaradi nedovoljenih posegov v stanovanje. Najbolje pogodbo prebrat, če morda tam kaj piše o takih zadevah.

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.517
843
113
Najem državnega ipd stanovanja je običajno ugoden (ne samo finančno) in se morda kot najemnik ne želiš izpostavljati temu, da ti iz krivdnih razlogov odpovedo pogodbo. Ena od lepot takšnega najema je, da so odpovedni razlogi zapisani v zakonu in/ali pogodbi. Konkretni najemnik bo glede na svojo pogodbo sam ocenil, ali se mu splača izpostavljati takemu tveganju.

Običajno država ali občina kot najemodajalec ne komplicira, če nje to ne boli.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Če bo še kakšnih 5 let v stanovanju se bo tudi običan inverter zamortiziral... In bo premontaža stroškovno neupravičeno dejanje, bolj kot nakup novega inverterja. Tako da nakup prenosne klime je še bolj iracionalno dejanje...
Moje mnenje.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Montiraj in se ne sekiraj. Če te kdo vpraša,imas dovoljenje.

Saj veš kako gre v tej banana republiki.

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
mam klimo v sicer svojem stanovanju že ene 10 let. nikogar vprašal. Vse kar so me vprašali sosedje je bilo kje sem kupil, kdo je montiral itd. Od takrat jih ima klimo že kakšna polovica stanovanj pa se ne spomnim če bi me kdo kaj za kakšno soglasje vprašal. Vse laufa tako kot more in so vsi zadovoljni. Montiraj pa ne sprašuj kej velik. Preden se boš odselil klimo vrž ven, pokitaj in prebeli, doben ne bo vedu da je kdaj tam bila.

igi

Guru
13. okt 2007
5.604
1.206
113
Celje
Vem da ni prav, ampak bolj kot boš spraševal, manjša bo opcija montaže in več bo kompliciranja.
Jaz sam zase sicer imam soglasje 3/4 lastnikov bloka, vendar je bilo lažje, ker je bila novogranja.

Iz izkušenj ti pa povem, da takoj ko začneš spraševati, je že skoraj 90% konec veselja
wink-1.gif

Gal1

Pripravnik
19. okt 2013
82
0
6
ksz

Pa kaj komplicirate?

Je morda klima kakšna vele nadstandardna zadeva, ki bo bremenila sosede?

Ali za nov štedilnik tudi rabite soglasje sosedov?

Drugo pa je, če jo želi avtor montirati na zunanjo steno in ne na npr. svoj balkon.

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Success pravi:
Zdravo!

Sem v najemu v državnem stanovanju (v manjšem bloku). Zanima me, koga točno moram obvestiti oz prositi za dovoljenje za montiranje klime v stanovanju?

Soglasje sosedov je še vedno 55% ali je že kaj drugače? Verjetno rabim le njihove podpise?

Kaj pa država? Sem klical stanovansko komisijo in jim ne dela telefon.. Torej, če je kdo že dal to čez, naj mi prosim pove točen postopek.

Sem pa vprašal soseda, ki tudi ima klimo in je prišel za mano v blok.. ni vprašal ne sosedov in ne države..
grin1.gif

Lp, Rok

Kako pa prideš do takšnega stanovanja ? Računam, da je veliko ugodneje in da moraš imeti finančne težave ?

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.517
843
113
Vprašanje, kaj pomeni "državno stanovanje". Lahko je pripadnik vojske ali policije in pač dobi stanovanje v najem. Lahko je poslanec in dobi stanovanje v Ljubljani v najem. Itd.

Lahko je dejansko stanovanje v lasti Stanovanjskega sklada RS in je uspel na kakem razpisu.
...
Lahko je prebival, ali so njegovi starši prebivali v nekdaj družbenem, sedaj denacionaliziranem stanovanju in je dobil, ali so dobili, v najem drugo stanovanje.
...
Lahko pa pozna pravega človeka, ali mu vedežuje.

Načinov je torej veliko, in vsak ima svoje postopke in merila. Finančno stanje ni vedno na prvem mestu (je pa pogosto) in niti nu nujno, da sme biti preslabo (ker stanovanjski skladi vseeno hočejo videti najemnino, kakorkoli nizka je že).