Drva ali briketi

urosvrunc

Pripravnik
20. jun 2012
282
22
18
Doma smo nabavili kamin, ki je postavljen v dnevno sobo in ogreva še kuhinjo. Poleg tega imamo še centralno peč na olje. Zanima me kaj se bolj splača kuriti v kaminu bukova drva ali lesne brikete. Predvsem kako dolgo se lahko ogrevam, če kupim za enak denar eno ali drugo
confused-1.gif

maurice

Pripravnik
30. apr 2008
867
2
18
Jaz sem kuril z bukovimi drvmi in z briketi - sem poizkusil tri različne kvalitete.
Čez kvalitetna bukova drva jih ni. Brikete samo za zraven
smile-1.gif

japke

Fizikalc
13. avg 2007
1.349
12
38
44
skoz okol
Ne pretiravaj z lesnimi briketi v kaminu, ker imajo precej večjo kalorično vrednost od lesa, zaradi česar ti lahko poškoduje kamin. Kaj šele premog-briketi…

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.559
1.159
113
Citat:
Uporabnik maurice pravi:
Jaz sem kuril z bukovimi drvmi in z briketi - sem poizkusil tri različne kvalitete.
Čez kvalitetna bukova drva jih ni. Brikete samo za zraven
smile-1.gif

+1
zmaga.gif

Moram pa poizkusiti še brezova...

MiranR

Pripravnik
3. sep 2007
225
4
18
Murska Sobota
Citat:
Uporabnik urosvrunc pravi: Doma smo nabavili kamin, ki je postavljen v dnevno sobo in ogreva še kuhinjo. Poleg tega imamo še centralno peč na olje. Zanima me kaj se bolj splača kuriti v kaminu bukova drva ali lesne brikete. Predvsem kako dolgo se lahko ogrevam, če kupim za enak denar eno ali drugo
confused-1.gif

Enaka postavitev peči je tudi pri nas
smirk-1.gif
. Po spominu je razmerje drva / briketi na sezono 70 % / 30 %.

MiranR

Pripravnik
3. sep 2007
225
4
18
Murska Sobota
Citat:
Uporabnik japke pravi: Ne pretiravaj z lesnimi briketi v kaminu, ker imajo precej večjo kalorično vrednost od lesa, zaradi česar ti lahko poškoduje kamin. Kaj šele premog-briketi…

Točno tako
cool-1.gif
.