Društvo-razlika: prodaja oz prispevki za izdelke?

NoviC

Pripravnik
11. jun 2008
278
0
16
Zanima me kako je s tem: Društvo bi za financiranje svojega delovanja prodajalo oz dajalo v zameno za prispevke majčke z logotipom društva, spominke, ki bi jih izdelali člani itd. Zanima me naslednje:

1. Ali gre nabava majic v strošek društva ter ali se v primeru prodaje majic prihodek od teh šteje v pridobitno dejavnost društva?
2. Je razlika če npr društvo proda majice, ki jih je kupilo po 3 EUR za 10 EUR ali pa če za te iste majice sprejema donacije? Npr od 5 EUR navzgor? Kako se to prikaže v bilanci društva in kaj je z davčnega in drugih vidikov bolje za društvo?

Vsaka pomoč in mnenje zelo zaželejna. Če ima kdo prav konkretne izkušnje bi bil zelo vesel, če bi mi lahko na zasebno sporočilo pustil email ali gsm pa ga kontaktiram.

P.s. zanima me tudi če je smiselno, da se novoustanovljeno društvo registrira za namene DDV saj bo dejavnost povezana z nakupi pri katerih si tako društvo ne bo moglo uvlejaviti vhodni DDV obenem a društvo ne bo izdajalo skraj nobenih računov z DDV. V tem primeru bi večji del DDV dobili nazaj. Kako je s tem?

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
Citat:
Uporabnik NoviC pravi:

P.s. zanima me tudi če je smiselno, da se novoustanovljeno društvo registrira za namene DDV saj bo dejavnost povezana z nakupi pri katerih si tako društvo ne bo moglo uvlejaviti vhodni DDV obenem a društvo ne bo izdajalo skraj nobenih računov z DDV. V tem primeru bi večji del DDV dobili nazaj. Kako je s tem?

Če se registrirate za DDV, potem tudi VSE račune izdajate Z DDVjem. Če je smiselno? treba preračunati. In predvsem to, kdo je ciljna poblika, kateri se bodo izdajali računi. Če so to končni uporabniki, potem imaš izdelek takoj 20% dražji. Če pa so podjetja, ki so registrirana za ddv, je pa vseeno, ker si ddv poračunajo.

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.206
4
38
Kranj
rener.info
Lahko ti posljem eno ppt predstavitev.. smo imeli pred kaksnim mesecem predavanje o teh zadevah. Predavateljica je pa brala s projekcije, tako da je to isto
smile-1.gif

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Da izkoristim temo, povezano z društvi. Do konca meseca moramo oddati letno poročilo in bilance na Ajpes. Glede bilance in IPI nimam težav, nimam pa pojma kako naj bi moralo izgledati to letno poročilo društva? Pove kdo?

Hvala in lp