Drazba policijskih psov

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.008
9.534
113
Vsak pes potrebuje ukvarjanje. Tisti, ki živi v pesjaku pa še več kot tisti, ki živi direkt v bivalnih prostorih lastnika. Psi na ketnah upam, da bodo kmalu zgolj nočna mora iz preteklosti.

Nazadnje urejeno:

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
no, pri meni je pesjak tam tam s ketno... kaj je pa drugače? ima ograjo okoli, tam pa tist radij ki mu ga ketna določa. v obeh primerih je omejen na premajhnem prostoru.

Nazadnje urejeno:

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.632
3.080
113
v lokalni ostariji
in ograja ga pa ne omejuje? recimo da imaš parcelo 500m2, bajta gor zasede koliko? 120m2? še garaža nadstrešek pa ima pes kolko za gibanje? alpa v stovanju, enosobna garsonjera;:) ima kolko m2

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
lej... pes živi s človekom. in če bo človek v bajti, bo tud pes tam okoli. če bo šel človek na vrt, bo pes v radiju 50m...

psi ki so normalno vzgojeni ne uhajajo, in so stalno v "vidnem stiku" z gospodarjem, pa tudi če ima odprto parcelo 1000m2, ne bo šel dlje kot recimo 50m stran...

o tem govorim.

p.s.
si tisto zmontiral? kako je šlo?

harigast

Pripravnik
20. okt 2007
600
1
18
Ljubljana
Jaz bi samo vprašal,če bo kakšna policijska dražba v kratkem. Imam eno blond policistko z čopom nagledano tukaj v Šiški pa ne bi rad zamudil.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
če še ni za v penzijo, jo ne bo na drazbi... edin ce gledas kaksno ki je ze v teh letih?

digg

Pripravnik
10. okt 2008
316
0
16
Citat:

In kakšna je potem sodna praksa, če:
pes ni označen v registru kot nevaren,
v dvorišču imaš ograjo, da pes ne more ven (ni visoka 1.8m, je manj ).

situacija, ki ni neverjetna:
V hišo znotraj ograjenega dvorišča vdre lopov, pes ga pri tem zasači, lopov začne bežati pes ga dohiti, pogrize po nogi, ga spravi na tla in čaka lastnika & laja.

Iz prve roke; pred leti prišel k nam družinski prijatelj, bil pri nas že vsaj 20x. Imeli nemškega ovčarja, celotna parcela ograjena z 1,25m ograjo, pri vratih table za psa, zvonec,...itd. Ker je pes znal odpret vrtna vrata, smo jih imeli zaklenjena z notranje strani. No znanec pride k nam, ni pozvonil, segel skozi ograjo in si z notranje strani odklenil vrat in vstopil. Pes dremal 10m vstran, ko je zaslišal "škrc" ključa, se je zbudil/ustrašil in hops v znanca. Zagrabil ga za roko, v tistem trenutku je znanec efektno odmaknil roko, pasji zob se mu je zaril v roko in razparal spodnjo stran v dolžini 10cm. Možakar normalno k zdravniku, šivanje, pregledi injekcije, povedal zgodbo po pravici. Ampak glej ga zlomka, čez par tednov dobim vabilo k veterinarskemu inšpektorju na zaslišanje. Kljub popolnoma enakem pričanju z moje strani, mi je povedal da sem za ugriz psa odgovoren jaz in mu hotel podeliti status nevarnega psa. To pomeni 1,8m ograjo, nagobčnik na sprehodu,itd,..vglavnem sem se s tem sprijaznil. Nato po kakem tednu dobim pošto z odločbo in obrazložitvijo...pes na srečo ni dobil statusa nevarnega psa. Mislim da me rešila beseda, da se je pes ustrašil, kolikor sem se kasneje pozanimal pri enem advokatu. Ampak kaj mi je pa šlo na k..., kljub temu da je znanec pojasnil da si je sam kriv (še povrnil mi je stroške za 3x pregled psa pri veterinarju), ga je inšpekor hujskal, naj me gre privat tožit...Vglavnem svašta...bananstan..

Nazadnje urejeno:

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.329
7.372
113
Citat:
Uporabnik harigast pravi:
Ehm,ne ravno, se mi zdi tam okol 30.
Mors locit pp siska in specialno enoto - v isti hisi so. Na siski sta dve blond okol 30 sam ena nima copa...lahk da ta druga. Pol je se ena k je cca 45...
Ena k pa nosi cop je pa v specialni zaposlena kot vodja B enote prej pa je bila ostrostrelka...tko da po pameti z zeljami
smile-1.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
Dej ti slike od tistih 30.....

zdaj me ni že dolgo nobena ustavila, da bi ji potem težil na FB
evil.gif

gorazdo

Pripravnik
6. avg 2007
323
1
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik digg pravi:
Citat:

V hišo znotraj ograjenega dvorišča vdre lopov, pes ga pri tem zasači, lopov začne bežati pes ga dohiti, pogrize po nogi, ga spravi na tla in čaka lastnika & laja.

Iz prve roke; pred leti prišel k nam družinski prijatelj, bil pri nas že vsaj 20x. Imeli nemškega ovčarja, celotna parcela ograjena z 1,25m ograjo, pri vratih table za psa, zvonec,...itd. Ker je pes znal odpret vrtna vrata, smo jih imeli zaklenjena z notranje strani. No znanec pride k nam, ni pozvonil, segel skozi ograjo in si z notranje strani odklenil vrat in vstopil. Pes dremal 10m vstran, ko je zaslišal "škrc" ključa, se je zbudil/ustrašil in hops v znanca. Zagrabil ga za roko, v tistem trenutku je znanec efektno odmaknil roko, pasji zob se mu je zaril v roko in razparal spodnjo stran v dolžini 10cm. Možakar normalno k zdravniku, šivanje, pregledi injekcije, povedal zgodbo po pravici. Ampak glej ga zlomka, čez par tednov dobim vabilo k veterinarskemu inšpektorju na zaslišanje. Kljub popolnoma enakem pričanju z moje strani, mi je povedal da sem za ugriz psa odgovoren jaz in mu hotel podeliti status nevarnega psa. To pomeni 1,8m ograjo, nagobčnik na sprehodu,itd,..vglavnem sem se s tem sprijaznil. Nato po kakem tednu dobim pošto z odločbo in obrazložitvijo...pes na srečo ni dobil statusa nevarnega psa. Mislim da me rešila beseda, da se je pes ustrašil, kolikor sem se kasneje pozanimal pri enem advokatu. Ampak kaj mi je pa šlo na k..., kljub temu da je znanec pojasnil da si je sam kriv (še povrnil mi je stroške za 3x pregled psa pri veterinarju), ga je inšpekor hujskal, naj me gre privat tožit...Vglavnem svašta...bananstan..

Pes se ni nič ustrašil. Je točno vedel zakaj tam drema in kaj mu je storiti, če pride tujec brez spremstva domačih.

Nisem pravnik, ampak - glejta 5. člen, 23. točko

Citat:
Verjetno je šlo za 5. člen 23. odstavek

Citat:
23. Nevaren pes je pes, ki je ugriznil človeka oziroma žival. Za nevarne pse se ne štejejo:

– službeni policijski ali vojaški psi, katerih ugriz je posledica izvajanja službene dolžnosti;

– psi, katerih ugriz je posledica nedovoljenega vstopa osebe v objekt ali na ograjeno zemljišče, ki je na vhodu označen z opozorilnim znakom.

VIR: Uradni list - Zakon o zaščiti živali

Predstavljam si, da taki primeri spadajo v zadnjo alinejo.
Kako take ugrize urejajo drugi zakoni pa ne vem.

So pa pasji ugrizi praviloma grde raztrganine, ki potrebujejo kirurško oskrbo, čiščenje, obrezovanje rane itd...; po (zakonski) definiciji mora biti koža prekinjena (kar pomeni vse tri plasti) -> praska ni ugriz.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Mors locit pp siska in specialno enoto - v isti hisi so. Na siski sta dve blond okol 30 sam ena nima copa...lahk da ta druga. Pol je se ena k je cca 45...
Ena k pa nosi cop je pa v specialni zaposlena kot vodja B enote prej pa je bila ostrostrelka...tko da po pameti z zeljami
smile-1.gif
hočeš reči da se policajke težko kontrolirajo? a potem sploh lahko delajo v taki službi?

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.411
5.657
113
Hint je kao da so ravno prav agresivne.....

Mi navadni smo pa vedno al premal al preveč itd
smile-1.gif

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.008
9.534
113
Citat:
Uporabnik digg pravi:
Citat:

Ja, po drugi strani pa pes napade ženo pa veterinarska inšpektorica pobondana z lovcem in nikome ništa.

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.008
9.534
113
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
smile-1.gif

Mater, kaj je s temi blont policajkami. Zadnjič me je ena ustavla....ej, lohk me še kdaj, to je blo pa tok lepo bitje, da sem komi izustu dober dan
smile-1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.329
7.372
113
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
smile-1.gif

Mater, kaj je s temi blont policajkami. Zadnjič me je ena ustavla....ej, lohk me še kdaj, to je blo pa tok lepo bitje, da sem komi izustu dober dan
smile-1.gif

Ma ja...sam sej ves...iz davkov jih placujemo da dobro delajo ne da so lepe :p