Dr. Poklukar - Prvi slovenski glavar Kranjske

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
To niso bile pravljice ti krščanska ovca

hysterical-1.gif

Cel komunizem je pravljica.
wink-1.gif

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Slovenci imamo še veliko zamolčane zgodovine in skrajni čas je da začnemo svojo zgodovino obravnavati takšno kot je in ne takšno kot jo danes še vedno razlagajo v šolah. trenutna različica je še vedno polna komunistične navlake, selektivnih obravnav itd.
Me prav zanima če je omenjeni že vključen v učni program osnovnih šol, ker ta podatek je pomemben, ni drugorazredna tema, kt bi jo morda okarakteriziral naš predsednik.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik dsf pravi:
Slovenci imamo še veliko zamolčane zgodovine in skrajni čas je da začnemo svojo zgodovino obravnavati takšno kot je in ne takšno kot jo danes še vedno razlagajo v šolah. trenutna različica je še vedno polna komunistične navlake, selektivnih obravnav itd.
Me prav zanima če je omenjeni že vključen v učni program osnovnih šol, ker ta podatek je pomemben, ni drugorazredna tema, kt bi jo morda okarakteriziral naš predsednik.
To ni drugorazredna tema ampak tretjerazredna.
In kaj je ta Poklukar tako dobrega naredil za slovence, razen da je tako zvesto služil cesarju in njegovi politiki v "Ječi narodov", da je visoko prilezel?
So slovenci takrat dobili kakšno narodnostno pravico, ki jo prej niso imeli?

Tale me bolj spominja na janičarja, kot pa na zavednega slovenca. In čisto prav, da ni v šolskih učbenikih, takšnih nekoristnih piflarij imajo otroci še preveč.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Brati hrvati so ponosni na svoje Bane in jih močno povdarjajo, pa so bili tudi v velikem delu del neke druge državne tvorbe.
Zakaj po tvojem ne bi smeli omenjati nekega velikega Slovenca ? Mar ti je ljubša tista Srbska o Bečkih kočijažih ?
Vse skupaj se je pa dogajalo v času ko so bili Srbi še gradbeni materjal za čelekulo ?
Torej morda Avstroogerska ni bila taka ječa narodov ?
Gradbeni materjal že nismo bili.....