Huh, če se jaz prav spomnim so mi na dizla priključili obd.Nič ne priklapljajo na obd pri nas..
Na OBD se priklopijo in preberejo, kaj avto belezi. Velja za vsa Euro 5 in 6 vozila. Ena od prednosti naj bi bila, da je to bolj varno za avto. ÖAMTC je imel na leto kaksnih 20 primerov, ko se je avto pokvaril med meritvijo na izpuhu (nabijanje gasa v prostem teku).Iz katerega računalnika pa to preberejo?
meni je letos na dizlu sigurno priklopil ODB.Nič ne priklapljajo na obd pri nas..
Ali so tudi kaj izpušne pline merili pri auspuhu, ali samo priklop na OBD?Tudi meni priklopili na OBD, že drugo leto zapored. 2.0tdi, 2017.
Da. Palčka v avspuh. Kot sem rekel, branje preko obd je samo za statistiko, nima veze za tehnično ispravnost vozila. Nekje sem bral da se ti podatki zbirajo potem v neki centralni knjižnici, in potem lahko institucije primerjajo podatke ki jih navaja proizvajalec s tistimi iz realnega okolja. Obd lahko tudi odkloniš, ni obvezno. ZaenkratAli so tudi kaj izpušne pline merili pri auspuhu, ali samo priklop na OBD?