Citat:
Uporabnik Ales888 pravi:
Sodelavcu se je lani v Nemčiji zagnal torent (pozabil je, da se avtomatično zažene ob vklopu PC-ja). DL je kompleten album nekega izvajalca, čez 7 dni pa na vratih razjarjen lastnik hiše maha s spisom tožilstva na 8 straneh A4, kjer je vse lepo specificirano: 1x DL albuma= štraf 120€ + 7x UL albuma = 7x100€. Skupaj 820€, zraven pa vse telefonske številke odvetniških pisarn, ki takšne primere kasneje obravnavajo oz. poiščeš pri njih pomoč.
Sicer malo dvomim, da je bilo tožilstvo, ker načeloma se oni ne ukvarjajo s tem, oz. gre za pregon na zahtevo oškodovane stranke. Take dopise pošiljajo običajno odvetniške pisarne, ki so specializirane za avtorsko pravo (zgoraj sem dal eno tako)... Po drugi strani bi bilo čudno, če bi dopis take pisarne vključeval številke odvetnikov, ki ti lahko pomagajo
Ampak nikol ne veš..
Pri meni je bilo seedanje nekega nemškega filma (Fack ju Göthe, Constantin Film)... Cca 4 minute (isto - pozabljen avtomatski vklop torrenta) in je moj stanodajalec prejel dolgo pismo zgoraj omenjene pisarne... + položnico za 815€.
Potem je po posvetu z odvetnikom (tarifa 100€) sam napisal pismo (drugače bi bilo to še dodatnih 500€
), da so v hiši 3 stanovanja, v katerih so se stanovalci ravno menjali in da se ne da natančno določiti krivca. V glavnem je ostalo pri teh 100€ za posvet odvetnika, ampak se zavedam, da smo imeli precejšnjo srečo.