Citat:
Uporabnik garbo pravi:
Zdravnik naj ti napiše na Rp. da ni zamenjave in mislim da ti ni treba doplačevati.
Sej to je, ucinkovina v mojem primeru ni ista., ceprav naj bi nadomestek imel ucinkovino, ki deluje dost podobno in ima koren formuleCitat:
Uporabnik shift pravi:
kako kršijo prepoveda zamenjave,saj ti izdajo predpisano zdravilo-proti doplačilu
če ne želiš doplačati dobiš generično zdravilo(isto učinkovino,isti odmerek,isti način jemanja-drug proizvajalec)
Citat:
Uporabnik shift pravi:
kako kršijo prepoveda zamenjave,saj ti izdajo predpisano zdravilo-proti doplačilu
če ne želiš doplačati dobiš generično zdravilo(isto učinkovino,isti odmerek,isti način jemanja-drug proizvajalec)
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
KSZ...
Poleti sem na Hrvaškem kupoval zdravila... V lekarni sem opazil:
- da imajo vpeljan e-recept. So mnogo pred nami. Brez papirja. Recept je v sistemu, v naslednji minuti po obisku zdravnika. Tudi če se zmeniš po telefonu in imaš zdravnika v Zadru lahko v neka minutah zdravila dvigneš v Vukovarju
- zdravila so cenejša kot pri nas. Za 2 škatlici Coldrex-a (praški) in škatlico kafetina sem dal tolko kot pri nas za škatlico istega Coldrex-a. 2 škatlici Saridona cenejši kotpri nas ena...
- domačini so doplačevali prav za vsako zdravilo na recept... Sicer majhne zneske, a so jih. Verjetno imajo sistem nastavljen podobno kot pri nas...