Doplacilo

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.492
119
63
Oj, danes sem bil rahlo presenecen, ko sem hotel dvigniti zdravilo na recept, ki ga ze par let normalno obcasno dvigujem, in je bilo za doplacati 2 eur.
Glede na to, da je dokaj specificno in ni podobnega s tem delovanjem, mi je cudno (da ne govorim, da placujemo ze osnovno ZZ pa se dodatno, zdej bi pa se mal sluzili).
Pa me zanima, ali to zaradi sprememb pogojev zavarovalnica-lekarna, lekarna sama doloci (da ne zgubijo prvotne marze) al v cem je trik ?

alfabet

Fizikalc
17. jan 2014
1.122
4
38
AFAIK je za doplačati, če obstaja po učinkovanju enako (npr. generik) zdravilo, ki je cenejše od tistega, ki ga je predpisal zdravnik.

Meni je zadnjič v lekarni rekla, da mi lahko zamenja z generikom, za katerega ni doplačila, če pa želim točno tega, ki ga je predpisal zdravnik, pa moram doplačati.

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
si prepričan da ni zamenjave, katera deluje enako in je prezplačna. če si, lahko tožiš, če nisi, pa molči.

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.043
3.557
113
41
Lj
Temu se reče reforma zdravstva, ki nas bo rešila dolgov. Seveda se šalim.

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.492
119
63
Farmacevtka mi je rekla da nimajo drugega generika. Po nacionalni bazi v sloveniji sta sicer se 2 vpisana.
Gre za zoltrimiptan sestavino, ki deluje izkljucno za zdravljenje migrene (razni imigrami ipd imajo druge ucinkovine in mi nikoli niso
pomagali).

=N02CC03*%29&SearchOrder=4&SearchMax=301]http://www.cbz.si/cbz/bazazdr2...p;SearchMax=301

V bistvu bi lekarna morala imeti vsaj se edinega pri nas
Zolmitriptan Actavis 2,5 mg orodisper.tbl.2x
za katerega v bazi ni doplacila.

To pomeni, da morm placat al iti pa cisto na nekaj drugega brezveznega
bonk.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.847
677
113
Glede na to da si iz stroke, bi pa za terapevtske skupine zdravil ja lahko slišal
rolleyes-1.gif

In ne doplačujejo se vsa zdravila za pritisk, najcenejše je brez doplačila
tongue-1.gif

krava

Majstr
5. sep 2007
3.666
340
83
www.kacnje.eu
Ravno pred nekaj dnevi/tedni je bilo nekaj na temo zdravil proti migreni. Tukaj je bila neka sprememba. Sem slučajno ujel na radiu. Poišči po spletu za kakšen teden nazaj.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.847
677
113
Ja še vedno lahko menjaš zdravilo in vzameš tistega brez doplačila (najcenejšega). Je pa pri menjavi vedno problem - zdravila so si med seboj različna in nekomu bolj odgovarja eno, drugemu drugo. In za ceno par 10€ na letni ravni se vsaj za moje pojme to ne splača menjavat, sploh če ti najcenejše zdravilo ne ustreza.

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.492
119
63
Ja sej to, sem probaval marsikej, ampak edina sestavina k mi ustreza je ocitno ta zoltrimiptan, ki je samo eden v lekarni in je za
doplacal. Vsi ostali nadomestki brez doplacila majo podobno, a ne isto, in mi ni pomagalo.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Hm, koliko pa teh tablet požreš, da ti je doplačilo tako pretirano visok strošek?

shift

Guru
20. jul 2007
9.894
2.279
113
za šankom
ne gre se zato koliko je doplačila,gre se zato, da dečko plačuje dodatno zavarovanje ki krije tako anomalije,vendar ker vsak dan dobim v ambulanto 30% jamBračev,ki jim ni nič in hodijo po večini zoprnat, zmanjka denarja za osnovne stvari kot so boljša zdravila na recept

johannes

Tehnološki dinozaver/tabure selektor 1.snl
10. feb 2013
3.215
579
113
Malo off:
pregled za krčne žile na polikliniki v Lj., čakalna doba 13 mesecev. V pisemčku tudi mali listek, naj s seboj prinesem dva elastčna povoja dolžine 10 m, da mi bo sestra pokazala, kako se povija nogi.
Elastične nogavice je treba kupit samoplačniško, kvalitetnejše stanejo 80 + 80 evrov. Drobiž.

Zavarovan + nadstandard, redna doplačila za tablete (terapevtske skupine), ni da ni.

Znanec, ki pa so ga kar naenkrat začele hebat zaklopke in se je že resno mudilo pa po vezah na operacijo v Zagreb. 6000 evrov.
No, mogoče jih bo dobil nazaj....

Hebenti, da nekam odteka. Podobno, kot odteka voda v ljubljanskem vodovodnem sistemu...

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Verjamem, da ga to moti, ampak mene bi skrbelo za stranske učinke, če bi to redno (tedensko) goltal, zato sem ga vprašal.

Drugače pa itak zdravje nima vrednosti.

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.492
119
63
Ne jemljem redno, mogoce 3 na mesec. Tud 20eur mi ne bi blo problem. Ampak ce placujem osnovno pa SE dopolnilno, pa da je se zmeri treba primikat zraven mi je pa mimo. Ce so pa to zaradi zlorab naredili, je pa sploh kiks, ker je treba delati na sistemu zdravnik-pisanje receptov, ne pa denar.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Za krčne žile je v Trbovljah zelo kratka čakalna doba (tako pregled kot operacija). Operirajo pa od oktobra (novembra) do marca...

johannes

Tehnološki dinozaver/tabure selektor 1.snl
10. feb 2013
3.215
579
113
Hvala za info, Roberto.
Bom skušal sanirati brez operacije. Vrači, šamani, bioenegetiki.

Nazadnje urejeno:

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik ahmed pravi:
Farmacevtka mi je rekla da nimajo drugega generika. Po nacionalni bazi v sloveniji sta sicer se 2 vpisana.
Gre za zoltrimiptan sestavino, ki deluje izkljucno za zdravljenje migrene (razni imigrami ipd imajo druge ucinkovine in mi nikoli niso
pomagali).

=N02CC03*%29&SearchOrder=4&SearchMax=301]http://www.cbz.si/cbz/bazazdr2...p;SearchMax=301

V bistvu bi lekarna morala imeti vsaj se edinega pri nas
Zolmitriptan Actavis 2,5 mg orodisper.tbl.2x
za katerega v bazi ni doplacila.

To pomeni, da morm placat al iti pa cisto na nekaj drugega brezveznega
bonk.gif
Če obstaja generik, pa ga lekarna nima, bo pač treba v lekarno, ki ga ima.