Sem se počutil poklicanega, ko sem prebral "mojstri košarke"
Te primerjave so po eni strani popolnoma zgrešen način gledanja na posameznega igralca v kolektivnem športu, kjer na rezultat zares vpliva veliko stvari. Po drugi strani pa so seveda zanimive, ker si ljudje vedno želimo najboljšega, najhitrejšega, najdaljšega
Da bi se primerjal z Jordanom (Bryantom in Jamesom), moraš imeti nekaj, kar je na trenutke lahko videti kot bolana želja (bolj potreba) po tem, da zmaguješ in hkrati tudi zavedanje, kaj vse je potrebno storiti (zdrave navade, treningi, skrb za telo, skrb za mentalno in čustveno zdravje,...), da do zmage prideš.
Po mojem mnenju to naredi razliko med tistimi, ki so s tega planeta in tistimi, ki imajo "samo" veliko drugih lastnosti, kot so učljivost, inteligenca, tehnika, motorika, višina, kilaža...
Luka ima to potrebo po zmagovanju zelo izraženo. Je pa še mlad in s specifično mentaliteto (balkanec vzgajan v profesionalnem okolju), kar se trenutno kaže, kot prednost...
Če že moramo, potem mislim, da glede na trenutne razmere, za Luka lahko rečemo, da je z drugega planeta. Težko ga namreč ustavijo. In ko to rečem, mislim tudi na to, da s svojo igro dela svoje soigralce (ekipo) nekoliko boljše, podobno, kot so jih Jordan ali Bryant.