Dominor - mnenje

Mamca

Carica
12. avg 2009
2.404
116
63
Menda Dominor deluje podobno kot Helex, Leksaurin itd......zmanjšuje tesnobo in pomirja, pa ne navlečeš se ga. Ima kdo izkušnje s temi kapsulami? Jernej, prosila bi tudi za tvoje menje.
wink-1.gif

Hvala.
smile-1.gif

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Dominor več ali manj vsi hvalijo, nebi ga ravno primerjal s helexom in podobnimi ker v končni fazi je dominor kao naravna kemija
tongue-1.gif

Kupi, probaj, več kot 15 eur ( a kolk že stane)nimaš za izgubiti
wink-1.gif

Dominor se uporablja za zmanjševanje anksioznosti in depresije, uravnava ravnovesje v možganih, narejen je pa iz aminokislin iz mleka. Aja pa dominor potrebuje nekaj časa da začne delovati, ne prime to v nekaj dneh ampak tednih.

Zdaj lahko da res pomaga, lahko pa da je samo placebo učinek. To se pa sama prepričaj
smile-1.gif

LP

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Citat:
hidrolizat mlečne beljakovine z bioaktivnim peptidom

( http://www.lekarnar.com/izdelki/dominor-kapsule )

I call bullshit. BIG BULLSHIT.

Človeško telo VSE proteine povsem razgradi do osnovnih gradnikov, preden jih vsrka v kri. Logičen in jasen varnostni mehanizem, ki preprečuje zastrupitve. Upam, da je tako jasno, zakaj tovrstno "zdravilo" ne more delovati drugače, kot placebo.

Primer: V kozarec si natoči par mililitrov (pač 10 kratno smrtno dozo) kobrinega strupa in ga spij. Rezultat - popolnoma nič. Še slabo ti ne bo. Beljakovine (peptidi, proteini... pač sopomenke) so učinkoviti (nevarni, koristni...kakorkoli že želiš) samo takrat, ko pridejo direktno v kri.

Ravno zato morajo določena zdravila biti obvezno aplicirana z injekcijo in ne kot tableta (primer: insulin).

Tako da primerjava z benzodiazepinskimi anksiolitiki vsekakor ni na mestu. Žal.
frown-1.gif

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Helex in Lexaurin sta zdravili, Dorminor pa prehransko dopolnilo. Od tod tudi izhaja "resnost" samih ucinkov.

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
A lahko en majčken OT?

Citat:
Človeško telo VSE proteine povsem razgradi do osnovnih gradnikov, preden jih vsrka v kri.

Kako potem, da je tista druščina heptapetidov iz zelene mušnice stupena? Ali pa mikrocistini iz cianobakterij?

Ne provociram, resno me zanima!

Kar se tiče teh prehranskih dopolnil. Veliko bolj pozitiven učinek bo imel npr. en izlet v naravo namesto kupovanja dragih tablet brez dokazanega učinka
wink-1.gif

B81

22. jul 2007
36.879
10.441
113
Smem vprašat, kak je vzrok za tako razmišljanje? Meni so že ničkolikokrat predlagali te zadeve, pa vedno rečem: ne se j.ebat...

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Me veseli, da si opazil "kiks" v mojem pisanju.
wink-1.gif

Strupi (organski) so izjema. To so zelo kompleksni proteini, ki so pravi mali weapons of mass destruction matere narave. Da se strup "vsrka", mora najprej pretentati celice v crevesju. Rezultat je, da se protein prebije v celico in od tam naprej v kri in do tarcnih organov. Protein obicajno poskoduje celicno membrano, ki postane bolj "porozna".

Encimom pa se izogne tako, da labilne kemijske vezi postavi v sredino 3d zgradbe molekule.

Kolikor je meni znano, tovrstne snovi, ki pa bi bile koristne za cloveka, ne obstajajo. Enostavno ni evolucijskega razloga, da bi obstajal kompleksen protein, ki bi se znal prebiti v telo in nato poceti "dobre stvari".

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
Ta del s prehodom do krvi mi ni bil jasen. Morda več na kakšen način "naluknja" celično membrano? Za npr. amanitin je znan mehanizem inhibicije RNA polimeraze, nikjer pa nisem zasledil mehanizma kako vstopi v krvni obtok. Res pa je tudi, da že skoraj desetletje nisem v "fohu" in mi je marsikaj ušlo iz spomina...

Primer peptida, ki je koristen in se prebije v telo najdemo med antibiotiki, npr. bacitracin. Ampak vseeno ne dobi točk, je bolj strupen kot uporaben
wink-1.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Inhibicija RNA polimeraze je končna "funkcionalnost" tega strupa.

Za amanitin ne vem točno, ampak verjetno je princip podoben kot pri ostalih eksotoksinih - bodisi preko vezave na celične receptorje v črevesni sluznici in facilitirane fagocitoze, bodisi z vezavo na kakšne druge proteinske rafte v celični membrani, nakar poteče strukturna transformacija proteina, ki nato prodre skozi membrano v celico.

Sem že malo iskal in nikjer ne najdem opisanega prav točnega mehanizma, kako to poteka.

Mamca

Carica
12. avg 2009
2.404
116
63
Imela sem en fajn ruker v lajfu, bila sem na antidepresivih kakih 10 mesecev, pa se mi je zdelo, da po nekaj časa ni bilo več učinka, spet se je pojavila tesnoba in stiskanje v trebuhu. Verjetno je res potreben samo čas, da "zaceli rane", antidepresive sem po hitrem postopku opustila, čeprav bi jih morala postopoma, samo tudi potem ni bilo nič slabše, boljše pa tudi ne. Samo včasih me tako zvije, da enostavno vzamem kakšen Xanax za olajšanje, vendar so le ti na recept in dohtarca je škrta z njimi, ker se jih lahko navadiš. Svetovali so mi tudi homeopata z nekimi zrnci za pod jezik
tongue-1.gif

B81

22. jul 2007
36.879
10.441
113
Daj za hec probaj s tistimi kuglicami... je šla sestra "farmacevt" mimo pa je videla in rekla, to je placebo
smile-1.gif
(dominor)

Mamca

Carica
12. avg 2009
2.404
116
63
Čist za hec: tiste kuglice (če misliš homeopatske) bi me skupaj z obravnavo prišle za kakih 7 škatel Dominorja, to pa mi ni več hecno. Rajš grem za en vikend paket nekam na toplo
wink-1.gif
. Ah, lajf je en sam spam.....

B81

22. jul 2007
36.879
10.441
113
Pri razmišljanju o tem, kaj bi ti pomagalo, si prišla do razmišljanja, kaj več stane. Kaj ti je torej bolj pomembno? Kaj pomaga ali kaj koliko stane?
Če pomaga, ne vem, bi pa sam sigurno poskusil kaj drugega, če eno ne bi pomagalo.

Mamca

Carica
12. avg 2009
2.404
116
63
Vem le to, da zdravila za pomiritev pomagajo, ampak so na recept, do ostalega sem pa skeptična, zato sem tu gor vprašala: Dominor, homeopatija, čaj iz šentjanževke.... če bi bila sigurna, da bo "prijelo", mi ne bi bilo škoda ničesar, verjemi.
wink-1.gif

B81

22. jul 2007
36.879
10.441
113
In kako dolgo bo to trajalo s temi tabletami? Imej tablete doma in spij čaj
smile-1.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Kot prvo bi rad poudaril, da je zelo pomembno, da tovrstna zdravila ureja psihiater. Sam sem precej proti neracionalnemu predpisovanju pomirjeval in antidepresivov s strani osebnih zdravnikov, saj je tovrstno dejanje pogosto izhod v sili, da se do nadaljnjega znebi pacienta.

Morda bi morala prilagoditi terapijo, morda izbrati drugo skupino zdravil... kaj pa vem. Benzodiazepinska pomirjevala in njihova toleranca ter zasvojenost so kontroverzna tema, je pa v zadnjem času vedno več indicev, da se na njih NE navadiš.

Sicer ne vem, kako je s čakalnimi vrstami pri psihiatrih, ampak jaz bi na tvojem mestu šel (torej, če sem prav razumel, da ti je do sedaj zdravila predpisoval osebni zdravnik). S tem povezana stigma je stvar preteklosti (oz. stvar nerazgledanih ljudi pri nas).

Zelo dobro je, da racionalno gledaš na svoje težave. Morda res potrebuješ samo še nekaj časa in premisleka.

Se pa absolutno pridružujem mosseerovemu predlogu!

jest5

Guru
18. avg 2007
25.915
-8.645
113
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Daj za hec probaj s tistimi kuglicami... j
Hja, če v ne verjame v magično moč kuglic sladkorja, ji ne bodo prav nič pomagale. To pomaga le določenemu % vernikov