Domena

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.034
200
63
Narobe si me razumel... jaz jim samo urejam spletno stran, ker jo sami pač ne znajo. Domene in vse ostalo pa so registrirali sami, meni pa so posredovali samo upor. ime in geslo, ker drugače podatkov ni mogoče naložiti. Zdaj ko so hoteli php obrazec, pa sem se pozanimal najprej tukaj... z arnesa odziva na moje vprašanje ni bilo (bolj natančno... od arnesovega zaposlenega, ki jim je tudi registriral zadnjo tretjo domeno pred kratkim)
Mogoče je pač mislil, da hočem javni ustanovi (v tem primeru šoli) kaj slabega, saj nimam nobenega posebnega pooblastila od ravnatelja.

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
Citat:
saj nimam nobenega posebnega pooblastila od ravnatelja.

Sam si ugotovil, v čem je fora (maybe... ni čisto nujno). Sam se ne ukvarjam s tem področjem, pa vseeno vem, da Arnes to rihta za šole.

Glede odgovora s strani Arnesa pa... ponavadi se zelo potrudijo, pa bi moralo iti nekaj res narobe, da te ne bi usmerili v pravo smer, če bi bil pripravljen razložit, kaj hočeš.

Ampak ej, važno je, da boste uspeli zrihtat spletno stran, pa naj ne bo preveč kičasta, tud če oni tko hočejo
smile-1.gif

Mi lahko na ZS posreduješ naziv šole, za katero rihtaš spletno stran?

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.405
487
83
::1/128
V grobem moraš nekje hostat mailboxe, potem pa na domeni nastaviš MX zapise. Nvm kaj ima šola za katero to rihtaš že zakupljeno/ urejeno ozrioma kakšne so možnosti, vendar v splošnem imaš recimo brezplačno na voljo Google Apps (za izobraževalne ustanove imaš brezplačno celo večinoma funkcionalnosti sicer plačljive Bussiness verzije).

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
Citat:
endar v splošnem imaš recimo brezplačno na voljo Google Apps (za izobraževalne ustanove imaš brezplačno celo večinoma funkcionalnosti sicer plačljive Bussiness verzije).

In pri tem trčiš ob zakon o varovanju osebnih podatkov, ker grejo podatki izven EU, kjer pa varnost teh podatkov ni zagotovljena. Glede tega, kaj lahko počneš s šolskimi podatki, se splača preverit pri Informacijskem pooblaščencu

Vse storitve Arnesa so za šole sicer brezplačne. Je pa res, da se mnogo "administratorjev" šele takrat nauči, kaj pomeni "IP naslov", da obstaja tudi drugačna maska od /24, da "rutar" ni oni iz praška in še kaj
smile-1.gif