domači kino

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
za yamaho rxv 2700 rabim zvočnike. 7.1 sistem. pa da ustrezajo moči reciverja. ima kdo kaj izkušenj, idej.

ali je smotrno vzeti bose 901 pa wofer in kake manjše satelite..ali je bose povsem neprimern s svojo zasnovo(samostojan stereo zvočnika).

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
Bose se šteje za boljšđega med 'zabavno' elektroniko. Tako da ga lahko koristiš tudi za navaden stereo. Bo pa na vsak način boljše če ne bojo to ravno sateliti - tako da če je možno za prednji par (in sredinski zvočnik) nabavi kaj boljšega, za zadaj pa je dovolj (zaradi kina) da bo nekaj praskalo.

Sem pa sam na istem - da bo treba kupit nekaj za domači kino (za muziko že imam)....pa se mi sanja ne kaj bi bilo pametno kupit (Ker ene 'vreškace' že imam - DVD predvajalnik v kompletu z ojačevalnikom in zvočniki...samo to je samo za na smeti).

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
bose 901 sta stereo zvočnika in ne vem, ali je smiselno dati toliko denarja, ko bom nabavil še wofer..in kasneje satelite..

ali drugače
ali naj kupim navadne zvočnike pa wofer. ker bose imajo nekaj obračane membrane in prostorski efekt. da ne bo motil kina kasneje.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
eh ja...pa obračanje zvoka in prostorski efekt.

Če že misliš..si kupi najprej 2 dobra zvočnika za stereo. Potem zraven daj še dober center (ta je glavni pri kinu!), vse ostalo pa je lahko tako tako...ravno toliko da je.

Za stereo opcijo bi ti sam svetoval B&W, samo jih več ne prodajejo pri nas (bojda bo spet štartal BOF...kdaj...pa pojma nimam). Center potem vzameš od iste serije kot zvočnike (imajo običjano tudi variante za center)....potem pa še 2 satelita (poljubna, za malo denarja), ter nek bas, ki bo pomoči primerljiv (zadovoljiv) ostalim (glavnim) zvočnikom in ojačevalcu (reciverju).
Druga solidna opcija za stereo: Mission, mogoče System Audio (oz SA)..ima prav tako tudi vse za kino (imam njihov bas) - zastopa in prodaje Vklop (poleg stavbe Delo v Lj.).

Za stero zvok se ti slača malo potrudit - boš dolgo časa zadovoljen.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
sej pravim..za stereo bi dal tudi bose 901, sam se bojim, da bo potem trpel celoten sistem. cena..2000€.

kake so kaj cene tega kar priporočaš. ke rmogoče bi vzel kino akr takoj. ker ali bo kino kmalu, ali pa bom vzel bose 901, pa ne rabim nič drugega.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
cenovni rang gre od nekaj 100 EUR do neslutenih razsežosti (za navadnega smrtnika). Bojo pa npr. eni Mission (samostoječi) v rangu 600 EUR že hudo lepo špilali. Potem se pa še stegneš za center tam okoli 200 EUR. Pa si zmagal. Zadnji sateliti pa kot že rečeno...bolj za okras oz. toliko da so, prav tako tudi bas ni nek pregrešen denar, sploh ob dejstvu da mora pri filmu zgolj 'razbijati'..ker zavedati se je rteba da 95 % filma poslušaš preko centra, preostanek pa so zvočni efekti na vseh zvočnikih sistema.

Jaz imam tele (B&W Nautiulus 805, cenovno pa nekje 2.000 EUR, sicer zdaj imam zraven še bas....samo vseeno). Jaz tole uporabljam zgolj za muziko - za gledanje TV-ja bom raje nakupil vse na novo - reciver (verjetno Yamaha)...plus zvočniki...tu pa še malo tavam kaj oz. nisem najboljn na tekočem kaj se trenutno dobi in za kak denar).

hzl-PICT72.jpg

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
jaz želim zvočnike obesiti oz bodo vsi z izjemo centra in basa obešeni.

rabim nekaj kar bo delal stereo dobro in kino dobro. bom pogledla tale bw, čeprav 2k€ je pa malce veliko sma za tele zvočnike.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
so tudi cenejše verzije
smile-1.gif
- ki prav tako dobro špilajo (kolikor sem jaz takrat gledat so v svojih cenovnih rangih vedno nesli konkurenco).

kako misliš 'bojo videli' ?

za tsreo je vseeno če so samostoječi -oz. bo od njih precej boljši bas ...'bookshlef' imajo pa problem ravno v reprodukciji nizkih tonov

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
hm ja...potem imaš iste 'probleme' kot jaz.

Jaz sem jih imel na stojalih (kot na sliki) samo ko je prva hčera shodila sem jih pospravil, zdaj je tu že druga...tako da....opcija bi bila na omari (Ki pa bi seveda mogla biti prilagojena - višinsko...kar spet potegne za sabo novo pohitšvo....etc -> never ending story).

No jaz sem si zdaj muziko montiral v stanovanju (hiša staršev) kjer sva prenavljala, je pa zdaj prazno nadstopje..tako da imam zdaj sobo samo za muziko (le poslušam jo 1 x na dva tedna...kar je po svoje še vedno OK, napram prej ko so bili varno pospravlejni zvočniki na omari).

Problem je edino v tem da naj bi bili zvočniki v višini glave (med poslušanjem - torej ko sediš)..kar pa z montažo pod strop težko dosežeš (kar se lahko najbolj približaš s stenskimi nosilci...kje rpa imaš spet rpoblem ker je zvočnik preblizu stene
grin1.gif
)

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
sej ga dam na strop, pod strop, umakne se tudi lahko dovolj od stene, potem se pa usmeri zvok na dol

za zvočnike ne dam celega bogastva. hočem dobro, za ne veliko keša, ker če ne obdržim kar imam pa je.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
Citat:
Uporabnik softi pravi:
ker če ne, obdržim kar imam, pa je.

kaj pa imaš?

ker včlasih, ko človek malo bolje pogleda, vidi, da pravaprazv lahko porabi kar ima ter dokupi samo tisto kar mu res fali. Pri zvočnikih zadnjih 20 let ni neke znanosti - tako da, čeže imaš nekaj solidnega (ne gelde na izgleda) raje zgolj dokupi - da ne boš na koncu razočrana ob porabljenih XY eurov.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
imam serijo 9 stereo ojačevalec od sonye
bose v4 zvočnike, stereo
in vs epripadajoče igrače. kino mi niti ni nuja, rad bi pa, če že menjam, šel na rxv2700 in pripravil za andgradnjo za kino

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
jah potem zgolj zamenjaj ojačevalec, zvočnike obrdrži, ostalo pa dokupi.

Je pa res da če kupiš dober ojačevalec ima občutek da si tudi zvočnike zmanjal (samo v istem cenovnem rangu žal tega ne moreš rpičakovati)..čeprav od zabavne elektronike se mi zdi Yamaha res 'best buy'.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
jaz pa 100 % da ne
evil.gif

jaz imam ojačevalec ki ima (verjetno) kakih 10 let, zasnova pa je stara vsaj 15 let. Zaenkrat ne vidim razloga po menjavi, ker nisem še našel nič takega na trgu (pa tudi ne bo), kar bi ga neslo - vsaj ne v rangu kot sem ga sam kupil oz. kot bi bil podoben nov (torej nekje 2.000 EUR).

Tako da...glavne audifilske amp. zadeve so lampaši - praktično že skoraj stoletje nazaj v zgodovino (začetki).

Ne sem te pa prepričati varjiv občutek večje moči (ako je nov amp. močnejši od prejšnjega).

Ko sem jaz šel iz Technica (pojma nimam katera oznaka..kakih 80 W sinusa) na Electrocmpaniet ECI-1 (si že kdaj slišal
grims-1.gif
) s tem da sem v tsitem trenutku poganjal Jamo zvočnike ranga 120 EUR - torej šrot od šrota, se mi je zazdelo da so tudi zvočniki drugi - ne moreš verjeti če ne slišiš...ampka tu je šlo za cenovni rang faktoraja 10 do 20!

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
jaz imam očitek, da je kakovst med 9 in 2700 precej drugačna. tudi cena je 2 devetki za eno 2700. me pa bolj kot kakovost, moč, ki ej že sedaj dobra zanima lan priključek. tam kjer sem novben radio en lovi lepo in bi imel lan, za povezavo na pc in internet radio. to ti tudi pove, da vhod ne bo vrhunski, zato tudi ne bo izhod 'da dol padeš'.

kok je fajn sam sebe spljuvat.

sole

Fizikalc
20. jul 2007
1.452
24
38
sam sem kupil mission:
243-dom.jpg
[/URL][/img]

sprednji velika, zadnja imam na stojalih, vse skupaj prišlo cca 1400 EURO s popustom. S