Domače kislo mleko (jogurt), sadni jogurt

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Tisto od prej....pri Cream cheese receptu je nekaj o emulgatorjih. Ups....ni
frown-1.gif
, če najdem nalimam.

 
Nazadnje urejeno:

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Sem porajtal da ni ja.
Ampak tale zadnji recept je dober. Me boš še razrajcal da bom šel dejansko iskat sirila ...
grims-1.gif


Pa na rumenjak tudi nisem pomislil. Ta tudi zgosti zadevo, je pa treba mešanico segrevat, da zagrabi. Nekako si ne predstavljam segrevanje kislega mleka. Oziroma si. Ven dobim skuto, tega pa pri sadnem kislem mleku ne želim. Čeprav ..., mogoče pa ne bi bilo slabo. Bom sprobal ob naslednji rundi.

Hvala za namige
nahrung002.gif
 

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Potrebujem sirilo. Nimam.

S kupljenim jogurtom sem pa tudi poskusil (ljubljanske mlekarne). Ni bilo kake hude razlike. Res pa nisem delal s prevretim mlekom ampak s surovim.
 
Nazadnje urejeno:

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Naredil in nisem mogel verjet očem. In jeziku. Sicer ima jogurt malenkost mlačen okus, kar je lahko samo plus, ker pride bolj do izraza sadje. To kar nisem mogel verjet je tekstura sadnega jogurta. Sicer sem na liter jogurta dal eno švoh pest suhih češpelj in eno svoh suhih marelic, ampajk rezultat je tak kot sem si ga vedno želel. Naslednja runda bo sveže sadje.
zmaga.gif
 

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Jp......fun world of dairy products
wink-1.gif
. Jaz dam za mleko pri eni kmetiji 60 cetnov. Pri tem denarju delaš jugurte in še kakšne izi sirčke BP.
 
Nazadnje urejeno:

halo

Fizikalc
22. jul 2007
2.211
0
36
52
Ljubljana
Jaz sem sem tedne nazaj spravil delat grški jogurt.
Ampak mi ni uspel. Verjetno ker nisem imel merilnika za temperaturo in sem delal na oko :-(