Ker nimam boljšega izraza za to kar delam bo kar domač sadni jogurt (sadno kislo mleko se ne sliši ravno najboljše). S postopki nimam težav, na koncu pride ven zelo uporabna in okusna hrana. To kar me teži pa je, da je proizvod hudo tekoč. Že kislo mleko ko se ga zmiksa je tekoče, ko se doda še kakšno sezonsko sadje pa pa je stvar samo še bolj tekoča.
Sem poskusil že s prahom za zgoščevanje iz Hoferja, pa se ni najbolj obneslo. Proizvoda seveda ne morem pregrevat, drugače bi dal not jedilni škrob. Na pamet mi pade samo še želatina, pa še to moram segret da se stopi. To bi naredil na manjšem delu jogurta ali sadja, pa pol zmešal vse skupaj. Ampak mi ni preveč všeč. Ali obstaja kakšna drugačna metoda, ki ne zahteva gretja?
Sem poskusil že s prahom za zgoščevanje iz Hoferja, pa se ni najbolj obneslo. Proizvoda seveda ne morem pregrevat, drugače bi dal not jedilni škrob. Na pamet mi pade samo še želatina, pa še to moram segret da se stopi. To bi naredil na manjšem delu jogurta ali sadja, pa pol zmešal vse skupaj. Ampak mi ni preveč všeč. Ali obstaja kakšna drugačna metoda, ki ne zahteva gretja?